- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz madgie #113676 üzenetére
Ez a film, nagyjából mindenkinek tetszett, ettől függetlenül, vannak benne következetlenségek, méghozzá nem is kevés.
A zokni egy dolog, nem tudom, miért pont ez ragadt meg benned, talán mert én mondtam? De amúgy igen, ha halkan akarsz közlekedni, húzz egy pár zoknit.
Vagy az mennyire ésszerű, hogy árubeszerzésre magammal viszem a pár éves kölykömet, aki nyilvánvalóan, azonnal ordítani kezd, ha mondjuk megcsípi egy csalán?
Vagy, mégis mi a f.szt keres egy alulról bevert szög, egy pincelejáró lépcsőjének a közepén? Jézusom, azt már akkor kihúzták, mikor az egész kóceráj épült.
A vége meg nekem, ezzel az összegerjedéssel ... csak én nem értem? Mi gerjed pontosan mivel, és hogyan, vagy miért?Egy ennyire egy kézben összpontosított mű, vajon tényleg megengedhet magának egy olyan történetvezetést, amit mindenki másképp csinálna, ha az adott szituációba kerülne?
Ezzel a filmmel kapcsolatban, többségünkben, ilyen, és ehhez hasonló kérdések merültek fel, de ha jól emlékszem, azt senki nem vitatta, hogy a film ettől még tudott szórakoztató maradni.
A fényképezés meg egy dolog. Beszúrhatnátok pár képet ide, ami miatt sikerült hanyatt esni. Volt, talán még az idén valami film, amiben tényleg szép volt a fényképezés. Meg is jegyeztem itt, a topikban, és mások is mondták. Sajna nem ugrik be, hogy mi volt az a film, így ez most nem releváns info.
-
törölt tag
válasz Louro #113682 üzenetére
Ezzel kapcsolatban, nekem annyi a hozzáfűzni valóm, hogy egész gyerekkoromban arra vártam, hogy mikor lesz végre olyan egy képregényfilm, amiben azt mutatják, amit én látni akarok.
Ez mondjuk igaz lehet úgy ánblokk az összes filmre, de a képregény filmekkel, meg sorikkal, különösen kegyetlen volt a sors, hiszen többnyire ember, vagy egyéb humanoid karakterek vannak felturbózva, amiket, úgy a 2000-es évekig, nem igazán sikerült, jól megjelníteni a képenyőkön. -
törölt tag
válasz Louro #113688 üzenetére
Én ezt nem így látom.
Az eleve nyilvánvaló volt, hogy rengeteg pénz van a comicban. Ha a képregények mentek, akkor a filmek miért ne mennének?
Csak jól kell megcsinálni.
Az meg elég nyilvánvaló, hogy olyan összetett és bonyolult karakterek, mint a Black Panther, megérnek egy egész estét
Na de most komolyan. Az emberek manapság inkább TV-t, vagy vásznat néznek, mintsem papír alapú dolgokat.
Evidens, hogy a Marvel, és a DC is bepróbálja a mozit, mivel a technika adott hozzá. Szerintem, egy képregény alapú mozinak, pont úgy kell kinéznie, vizuálisan, ahogyan azok ma kinéznek.
Így az, hogy CGI orgia, pont nem negatívum. Legalábbis nálam.szerk:
Filmeknél amúgy olyan marha nagy buktát még nem láttam, bár a DC esetében rezeg a léc. Na de a sorozatoknál. Ott tényleg fogtam a fejem, sok esetben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz madgie #113694 üzenetére
Volt ott egy hangszigetelt "szoba" ahol amúgy éltek. De én eleve a vízesés mellett vertem volna tanyát, szvsz ott még építkezhetsz is, sosem hallják meg.
A nagylány meg otthon marad a kicsivel, és ebben az esetben zokni sem kell.szerk:
Bocsesz, ITT vannak képkockák a filmből. Ezeket néztem végig, miután több helyen dícsértétek a fényképezést.
Szerintem sem rossz, de messze nem kiemelkedő.Ha eszembe jutna az a film, amiben tényleg kiemelkedő volt a photography, bizonyste` ide biggyeszteném.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megvan!!!
Cure for Wellness a film címe, és az tényleg szépen volt fényképezve. -
törölt tag
válasz madgie #113707 üzenetére
Huhh, lehet, hogy ezért most meg fogtok kövezni, de kb 2 rész után kukáztam a sorit ... Bár azt elismerem, hogy nem sok időt hagytam neki, hogy ki tudjon bontakozni.
Meg nekem a főszereplő srác is olyan antipatikus (gyógyszerész ellenes) meg hozzá majom feje vanemiki6
Ehh, sikerült kihagynom azt is, szerencsére. Mondjuk funnak nem rossz, meg igazából 2x el is kezdtem, de bealudtam rajta ...szerk: Ja, hogy az ájfonnal lett felvéve? Itt a topikban olvasom csak a hsz-eket róla, gondolván előveszem megen, de lehet mégis kihagyom. Ám a bit konfjúzd náó
szerk:
Amúgy, este EZ lesz a program. Ha esetleg valaki látta, ne fogja vissza magát.
(Blue World Order - Az Utolsó Gyermek)szerk2: Még csak említve sem volt, szóval, ahogy nézem, ez lehet egy kellemes meglepi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #113709 üzenetére
Okés, én elismerem, hogy nem a zokni a legütősebb érv, ebben a tekintetben.
Valójában, le kellene ülni, és jegyzetelni a következetlenségeket. Amennyiben ezek fontosak. De igazából, nem azok.
Nem fontosak, hiszen azt én is elismerem, hogy ez a film élvezeti értékéből nem von le. Ettől még végig izgalmas volt, és tudott olyan feszült atmoszférát teremteni, amitől ez egy jó film lehet. Én magam 2x láttam, és nem tartom elfecsérelt időnek.
Csakhát ez egy filmes topik volna, és itt elég rendesen szét szoktuk kapni a filmeket. Kapnak hideget, meleget egyaránt. Pros and cons, ahogyan azt a nagyok is csinálják.
Az meg megint igaz, hogy többet, és sűrűbben beszélünk egy film negatívumairól, még ha alapból nem is érdemelné meg azt, vagy nem csak azt érdemelné. -
törölt tag
Igen, igen. Következetlenségek garmadája. Most így hirtelen pl, Te szaladtál már kukoricásba? Sz@rrá vagdosnának a levelek, plusz az tényleg annyira zajos, hogy azonnal elkapnának. Kukoricalevelek úgy csattognak, mintha papírzacskót durrogtatnál.
Amúgy, én tényleg azt gondolom, hogy ettől ez még lehet jó film. Sok esetben el lehet, és el is kell vonatkoztatni a valóságtól, és nagyvonalúan legyinteni az ilyenekre.
Az újság, meg eleve ki sem kerülhetett volna a nyomdából, mivel maga az üzem is zajos, illetve konkrétan a nyomdagép. (Meg hát, ki hiszi el, hogy egy ilyen esemény után, a zemberek még bemennek dógozni? Éjszakára! Hogy reggel ott legyen a friss újság, meg a tejecske a lábtörlőn)
Az mondjuk nem világos megint, hogy a háttérzajok, vagy a monoton zajok is vonzzák e a lényeket?szerk:
Általában, illetve inkább logikusan, azok a lények, amelyek ennyire érzékenyek a hangra, elve nem bírják az erős hangokat, de facto, lehet elég lett volna egy jó hangosat ordítani, és holtan terül el az összes?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ultolsó Gyermek - Blue World Order
Eszetekbe ne jusson megnézni, Zs kategóriás low-budget sci-fi. Azt pontosan nem értem, hogyan állhat 7.5-ön, 2400 szavazattal, de szerintem, fizetett emberek, vagy barátok, rajongók, tisztelők, szomszédok, meg a mókus őrs együtt -
törölt tag
Ááá, én bekészültem egy szelet görögdinnyével, asszonyt is letámasztottam a másik sarokba, mondván filmezünk, de hamar jajgatás lett
Az elején ugye, semmi ismert logo nem jött. Igazából már akkor gyanút kellett volna fognom, de én vígan nekiálltam a falatozásnak ... Aztán az első képkockák arra késztettek, hogy beletekerjek ...
Na, akkor támadt lelkiismeret furdalásom, mivel előtte én ajánlottam itt mindenkinek. Gyorsan írtam is, mieéőtt végleg elkárhozok.más
Kiváncsiságból rágugliztam, hogy a külföldiek mit gondolnak, a Quit Place-ról. A helyzet rosszabb, mint az valaha is gondoltuk volna
A "Quiet Place" + "Plot Holes" keresőszavak, majdnem 17ezer találatot eredményeztek.
Bele olvasgattam, hogy az általunk felfedezett "plothole"-ken kívül, mások mit találtak.
Néhány, a teljesség igénye nélkül, felsorolás szerűen:- Miért nem éltek hangszigetelt környezetben, vagy olyan helyen, ahol magas a háttérzaj?
- Miért jöttek el a New Yorkból?
- Kié a ház, ki építette, vagy hogyan jutottak be?
- Ki ültette azt a rengeteg kukoricát, és mivel? (szép, egyenes sorok)
- Honnan van áram?
- Mikor Regan elment az emlékhelyre, miért nem kereste senki?
- Mi van, ha köhögsz, tüsszentesz, szellentesz?
- Mi van, ha álmodban beszélsz, vagy horkolsz, vagy rosszat álmodsz?
- Szörnyek, messziről meghallják egy ág reccsenését, de a kádban ziháló Evelyn-t nem hallja, fél méterről.
- Ha a szörnyek páncélja áttörhetetlen (újság) hogyan lövi át mégis Evelyn shotgunnal?Ez persze közel sem teljes lista, és persze vannak olyanok is, amiket nem lehet egy mondattal leírni.
Érdemes beleolvasgatni, van közöttük néhány gyöngyszem -
törölt tag
válasz oriic #113758 üzenetére
A jobb szélen nem Linda Hamiltont láthassuk? Mondjuk a hamarosan megjelenő T-6 kapcsán?
De akkor a gay csávó nem lehet más, mint John Connor, egy alternatív valóságban?(most kiguglizom ...)
shotika #113747
Én pedig azt nem értem, hogy miért ne lehetne kitárgyalni a következetlenségeket? Ez a film halmozottan állítja elő azokat, és most már az is látszik, hogy nem csak itt, ebben a topikban gondoljuk ezt így páran.
Én elmondtam párszor, de nem jelent problémát, hogy elmondjam megint, ettől még tetszett a film. Horrorok esetében, amúgy is meg kell birkózni ilyesmivel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fateless #113772 üzenetére
Nagyszerű kritikát sikerült megfogalmaznod, le a kalappal.
Annyi baj azért mégis volna vele, hogy Te nem a filmet kritizálod, hanem minket, akik pár bekezdést arra pazaroltunk, hogy erről beszélgetést kezdeményezzünk.
Mi lenne, ha most megpróbálnál összerittyenteni egy pár sort a filmről is? -
törölt tag
válasz oriic #113780 üzenetére
Pedig még említetted is Mackenzie Davis-t, én meg simán átsiklottam felette. Nem sok szexy kép van róla, talán néhány, amelyiken fel van öltözve (most lehet, hogy vétkeztem )
Mik76
Hirtelen azt sem tudom, melyik volt a 3. Valahogy innen kicsit összekeveredtek a fejemben az epizódok
szerk: Kettőig persze megvan. Nekem Parzival ugrott be a RPO-ból, havernak meg Edward az Alkonyatbólszerk2: Mondjuk Linda Hamilton se kutya. Kb mint egy elb.szott Limahl ... Nem tudom, ki a stilyst, de arra kérem, gondolja át.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt tudtátok e, hogy a Quiet Place c filmben használt jelnyelv valódi volt, illetve, a Regan Abbottot alakító Millicent Simmonds a való életbe is siket?
Csak hogy mondjak jókat is a filmről, azért volt ebben munka bőven[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Russo testvérek "magyarázata" Hulk viselkedésére, illetve az események visszafordíthatóságára. Tényleg nem szeretnék mindenbe belekötni, de nekem ez nagyon meh ... (természetesen spoileres némileg)
Puliwood cikk ITTszerk:
Egyébként, Hulk kérdése eléggé nyilvánvaló számomra.Gyakorlatilag két olyan elementális erőről van szó, ami legyőzhetetlen, megállíthatatlan. A filmbeli összecsapás, ha a karakterek jelleméhez hűek akarunk maradni, az olyan lenne, mintha a megállíthatatlan ágyúgolyó találkozik, a ledönthetetlen fallal.
Miután az IW teljes egészében Thanos körül forog, így végülis adja magát, hogy nem csaphat össze (rendesen) Hulkkal, mivel ott Hulknak győznie kellene. Ezen a szinten nincs értelme az erejük összehasonlításának, helyette az a lényeg, hogy Hulk a pozitív karakter, tehát az egész cécó végén, ő kell, hogy megmaradjon.
Ezt meg nyilván nem lőhették el, az IW nyitó képsoraiban, így Hulkot, egy huszárvágással sztenderre rakták, és ... és majd lesz valami. Én is húzom a szám, de az is tény, hogy sokkal jobb nekem sem jut az eszembe. :/eeXaa
Pontozásról kezdek lassan én is leszokni, mivel egy olyan átlagot ad, ami sok különböző filmnél is lehet azonos eredményű.
Ha néhány szempontot veszel alapul, pl rendezés/történetvezetés, színészi játék, zene .. stb tök különböző eredményekből is kijöhet ugyanaz, vagy hasonló átlag.
Szóval, ha pontozunk, akkor lehet azt úgy kellene, hogy kategóriákra bontani, vagy nem is kellene pontozni.
De végső esetben, meg is próbálhatunk együtt élni, ezzel problémával.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mik76 #113829 üzenetére
Az alsó/felső ponthatárok meg megint egy jó kérdés, hiszen ha komolyak akarunk maradni, nem is adunk pontokat a perifériákon. Tehát, szerintem, az 1-2 és a 9-10 pontok komolytalanok, vagy teljesen érzelmi alapúak.
De az is igaz, hogy ha magadban elkönyveled, hogy 1-2 és 9-10 filmek nem léteznek, akkor ésszerű ezeket a lépcsőfokokat kivenni a mércéből, és a fennmaradó 3-8 területet kell felosztani 10 részre. Ez pedig erősen relativizálja a pontozást.
King nálam úgy a 2000 évek körül teljesen kiesett. Igazából nem is tudom, hogy vannak e új művei. A Setét Torony is régi írása, hiába most lett megfilmesítve. Szeretem, illetve szerettem, a kalsszikusokat meg olvastam is, kb 15-20 kötetet tőle.
Clive Barker esetleg, hogy a témánál maradjunk? Nagyon beteg, de tényleg csak könyvben ajánlanám. A filmek nem adják vissza azt, amit Barker papírra vetett, még akkora mértélben sem, mint SK esetében. Talán, a Hellraiser sorozat az, ami kellőképp beteg, és a maga idejében cult movie lett belőle. No meg, a Hellraisereket nem olvastam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mik76 #113833 üzenetére
Igen, pont erre mondtam, hogy 10-es film vagy nem létezik, vagy érzelmi alapú a döntés. De ezt teljesen elfogadom, hogy van ilyen.
Viszont, ha érzelmi alapon pontozol, jó eséllyel, az idő múlásával, ez a vélemény kissé átalakul benned.kicsit idevághat még
Én pl tegnap este néztem a Harley Davidson és Marlboro Man-t Nagyon jó feelingje van annak a filmnek, de kissé vontatottnak tűnt mai szemmel nézve, és hát az akciók is mára B kategóriássá züllöttek. Szeretem Mickey Rourke-t, illetve a karaktereit. Általában elég badass karikat hoz a filmjeiben, és ez úgy az egész lényéből amúgy is sugárzik, szinte játszania sem kell, Ő maga a karakter.
Pl Ivan Vanko, a Vasember 2-ből, vagy egy kevésbé ismert szerepe, a Spun c filmből.
Ezt a filmet egyébként ajánlom megtekintésre. Az biztos, hogy megosztó lesz. Én is jó régen láttam, 15 éve biztos van, szóval kiváncsi leszek, mit ad majd visszafateless
Ha Thanos legyőzi Hulkot, az a közönség szemében, nagyobb szentségtörés lett volna, mint ez a kis bizonytalanság.
Arra akartam kilyukadni, hogy Hulkot szándékosan tartják távol az eseményektől, és így egy teljesen "tiszta" karakter fog szembekerülni Thanossal, a végső küzdelemben. Az meg páratlan baromság lenne, hogy Hulk végig rejtve marad.szerk
Mik76
Ja igen, a másik véglet, meg ugye az alja. Az 1-2 filmek. De igazából én azokat meg sem nézem, tehát részemről meg el sem jutok addig, hogy bármi komolyat mondjak róla.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
""Jobb inkább a tűzben égni, mint ázni a húgyban."
"It's better to be dead and cool, than alive and uncool.""
A Ford Fairlane mondjuk nálam nem volt annyira bejövős. Okés, jó volt a duma, viszont nem bírom a Nagy Ferót. Nem emberileg, hanem a szinkronhangját. Énekhangja érdekes módon nem zavar.emiki6
Angry Birdset én sem néztem végig. Igazából már az elején kivettem. Unalmas, semmitmondó karakterek.. Bár a játékot toltam sokat mobilon, még az első verziót, ami megjelent.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75376384 #113851 üzenetére
Első google találat Joe Anthony Russo explain hulk kereső szavakra.
Puliwood van annyira autentikus, hogy ne kelljen minden cikket visszakeresni, hogy igaz e.gboszi #113856
"2014 július 31. A Galaxis Őrzői - A történet középpontjában egy különleges tárgy van, az Orb. Amit Thanos rábízott fiára, Ronan-ra hogy szerezze meg neki. Ám Starlord gyorsabb volt. A történet közben az Orb a Gyűjtőhöz kerül, aki rájön, hogy ez egy újabb Infinity Gem. Ez a kő volt a Power Gem, ami használójának az erejét a sokszorosára növeli. De végül csak Ronanhoz került a kő, aki a hatalomvágya miatt megtartotta magának. A kő erejével megpróbálta elpusztítani Xandar-t de a Galaxis Örzői megakadályozták. A követ jelenleg a Nova Hadtest zárta el Xandar-on." forrás Az meg, hogy hogyan került Thanoshoz, nem lett részletezve. De Thanos elpusztította Xandart, gondolom ekkor vette magához.
madgie #113858
Igen, a Tesseract a 2. kő volt, és az volt Asgardban. Már javítva[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz fateless #113877 üzenetére
A Coopland, és a Tűzhányó is, bár csak sejtem, de a film alapján készült. (forgatókönyv) Ez lehet az oka, hogy semmi plusz nincs, a filmhez képest.
eeXaa
Mondjuk, az Infinity Wars-t, vagy neaggyisten, a Fast & Furious saga-t, tuti nem vállalnám be könyvben. (FF 9 kötet, te jóiste`)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha belegondolunk, mennyi Budapesten forgatott film játszódik voltaképp más helyszínen. A Financial Times foglalkozott a kérdéssel.
-
törölt tag
válasz Viszlát #113934 üzenetére
Nekem sincs előfizetésem rá, de tegnap még bejött. (Ezek szerint, akkor Neked van) FB-ről volt egy direkt link, közvetlen a cikkhez, azt másoltam be. Semmiféle autentikáció nem volt szükséges.
lionshamlet
Vatera de van Facebook csoport is.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ez a bajusz Amúgy meg "tényleg".
-
törölt tag
válasz janos666 #114018 üzenetére
"Én nem nevezném őt gonosznak, csak ellenfélnek..."
Pedig, az eddig ismert leghitványabb gonosz, aki valaha előfordult, a képregények történetében. (Aki ettől még persze lehet egy érdekes karakter)
Először is, és ez elég fontos.
Majdnem mindegy, hogy mi itt hogyan definiáljuk Thanos karakterét, mivel amit a film mond róla, az a lényeg. Thanos egyértelműen, és vitathatatlanul gonosz karakternek definiálják, mivel módszeresen irtja a civilizációkat. Pontosan nem tudni, hogy mióta, de Gamora gyermekkora óta bizonyosan. OK, a felét csak, ami ha lehet, még rosszabb, mivel:
a vagy meghalsz
b vagy meghal egy csomó hozzátartozód
Tehát, aki életben is marad, elég szörnyű kínokat fog átélni, legalábbis, lelki szinten. Mélyebben ebbe ne menjünk bele, mert onnan már sok minden feltételezés lenne csak.
(De egyébként, New York mögött is ő állt.)A másik, ami fontos. Thanosnak, a reality stone megszerzésével (collector - knowhere) hatalmában állt volna a valóság olyan irányú megváltoztatása, amivel élelmet, nyersanyagot, és egyéb szükségleteket teremthetett volna azok számára, akiket egyébként elpusztítani készül.
Ha Thanos célja az lett volna, hogy a reality stone megszerzésével ilyen módon tegye rendbe az Univerzumot, még akkor sem mertem volna egyértelműen kijelenteni, hogy Thanos jó karakter, vagy pozitív karakter, mert az addig vezető út, vérrel volt borítva.
Az meg, hogy felnevelt egy karaktert, nem mentesíti őt, az Univerzum ellen elkövetett bűnei alól. Ezt egyébként maga a karakter sem gondolja másképp.
-
törölt tag
válasz emiki6 #114021 üzenetére
Miért?
(Pontosabban, ezt hogy érted?)ps: Egyszerűen megfogalmazva, Thanos kb a Marvel univerzum Darth Vadere. Ebben így kb minden benne van, és ezzel egyet tudok érteni.
De jónak, vagy pozitívnak semmiképp nem nevezném.eeXaa #114023
Ez kb az összes filmes karakterre igaz. Mármint, hogy az adott színészt látjuk benne. Furcsa mondjuk lehet, de ettől miért lesz valami hiteltelen?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezt meg csak úgy itt hagyom
-
törölt tag
Mondjuk Daniel Craiget tényleg kukázhatnák már ...
HVG Kult: Csak trollkodik Idris Elba? -
törölt tag
válasz emiki6 #114027 üzenetére
"Ha elfogadjuk azt a tényt..."
De nem fogadhatjuk el, mivel nem tény.
Ez egy szimpla bosszú, amit Thanos, a saját lelke megnyugtatására megideologizált. (Ahogyan egyébként ezt a történelem folyamán minden népírtó megtette)
Ha Thanos családja, illetve bolygója nem hal ki, akkor Thanos sosem akarta volna megmenteni az Univerzumot.
De amúgy értem a gondolatmenetet. Kissé felszínes, de comicsnak elmegy.eeXaa
Én kifejezetten kiváncsi lennék egy "black Bondra" Vannak dolgok, amik szokatlanok feketében, de ettől még sokkal jobbak a fehérnél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
MEG kritika az Indextől
"A Meg – Az őscápa így messze nem csobban akkorát, mint azt a megalodon mérete indokolná. Az akciójelenetek egész szórakoztatók, az anyagi kár stathames, de a vérengzéseket elfinomkodja a vágás, és ami marad helyette, az nem sok" -
törölt tag
válasz janos666 #114031 üzenetére
Fúú, hát ez a fajta nyakatekert gondolkodás, amit most így a kritika kapcsán képviselsz, nem újkeletű. Manapság főleg politikai színtéren találkozom vele, de ugyanígy alkalmazható bármire, pl a vallásra.
Ne menjünk ebbe bele ennél mélyebben, én értem amit mondasz. Más kérdés, hogy ennek teljesen az ellenkezőjét gondolom.
Te főleg azzal mentegeted a főgonoszt, hogy nemes szándék vezérelte. Ilyen szinten Darth Vader is bőven a jó oldalon harcol, hiszen ha láttad az előzmény trilógiát, tudhatod, hogy bőven volt oka arra, amit tett, és amivé lett.
De ettől ő jó karakter lett?
Messze nem.
És ugyanez igaz Thanosra is.sterilzona
Amennyiben nem seedeled a torrenet (0kb/s) nem is követsz el bűncselekményt (vagy nem tudom, ez milyen kategória)
Minekutána, már nagyon régen nincs kötelező seed, így ez minden további nélkül megoldható.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorian #114040 üzenetére
Saját, közvetlen környezetből talán igen. De ezt a KÖZVETLEN környezetemre értem, nem az univerzumra.
Én azt vettem észre, hogy a XXI századra eljutott az emberiség oda, hogy erkölcsi kérdésekben nincsenek stabil alapok. Márpedig anélkül építkezni nem lehet, vagy ingatag építményt kapunk.
Erkölcsi alapokat pedig hardcore módban, a Bibliából szedhetünk, és itt az Újszövetségre gondolok, casualban pedig erre tökéletesen alkalmasak voltak a népmesék egykoron.
Természetesen a megfelelő kontextusban hagyva, nem mondatokat kiragadva, és újraértelmezve.Itt van például az avatarom, Isaac karaktere az Orville sorozatból. Akartam erről írni egy szösszenetet anno, a sori topikban, aztán valamiért elmaradt, illetve nem rendeztem össze a gondolataimat kellőképpen.
De amiről szó van, az nagyvonalakban annyi, hogy Isaac ugye egy mesterséges életforma, a civilizáció pedig, amit képvisel, egy erősen rasszista kultúra, akik mondjuk így, felsőbbrendűnek képzelik magukat, minden biológia életformánál.
Igen ám, de akkor mégis hogyan tud együttműködni egy olyan kultúrában, ahol szinte minden életforma biológiai alapú?
Számomra elég egyértelmű a válasz.
Azzal, hogy felismered a felsőbbrendűségedet, még nem feltétlenül kell a gyengébbet eltaposni, ahogyan az egyébként az emberiségre jellemző, és eddig kivétel nélkül, ez így is történt.
Ha a felsőbbrendűségedet arra használod, hogy magadhoz felemeld a gyengébbet, vagy mondjuk így, az alsóbbrendűt, máris semmi gond nem lenne a rasszizmussal.Egy mondatban. A tettek számítanak, nem az indokok, vagy okok. És ettől lesz gonosz Thanos, és persze Darth Vader is. (Az mellett természetesen, hogy a karakterek megvillantanak jó tulajdonságokat is egyben)
-
törölt tag
Valaki segítene értelmezni ezt a mondatot?
"A 2016-os film a 185 millió dolláros költségvetését kétszeresen sem tudta visszahozni (343 millióval zárt világszinten), így a stúdió inkább veszített, mint nyert vele..."
Egyébként, a Star Trek mozi folytatásáról van a cikkben szó, illetve, az ezzel kapcsolatos bonyodalmakról. De nem spoilerezem el inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest