Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    Hétvégén volt "szerencsém" megnézni az agyondicsért Gravity c. filmet. 3D-ben. Hát mit ne mondjak. Összességében nagy csalódás.
    Grafikára, fizikára, látványra kiváló volt. De tényleg, végre egy film az űrben ahol tényleg nincsenek hangok, se orbitális robbanások a semmitől stb... Tehát korrekt volt.
    Ellenben rohadtul vontatott, már-már unalmas és legfőképpen idegesítő! De piszkosul idegesítő. Azok a részek amelyeket arra szántak, hogy majd ott jól izgul az ember, meg leveri a víz meg ilyesmi... na azok a legidegesítőbb részek.
    Kb, mint amikor hatástalanítják az atombombát és jujj melyik drótot vágjam el, de már csak 5 másodperc van és 1-nél sikerül végülis a jót elvágni. Na az egész film kb erről szólt. És ez nem az izgalamat fokozta, hanem csont ideg lettem tőle... már a harmadik ilyen szintu után.
    Maga a story is elég lapos volt, persze gondolom hűek akartak maradni a valóságban is lehetséges dolgokhoz... de inkább dokumentumfilmnek tudnám elképzelni, mint mozifilmnek, sci-finek.
    De tényleg, volt olyan rész ahol bele kellett tekernem mert már nem bírtam... tudtam hogy túlfogja élni, mert biztos voltam benne - hiszen még volt háromnegyed óra a filmből - de csakazért se sikerült kicsavarni azt a csavart... csakazért is elszállt a behajtó de azért az utolsó pillanatban mégiscsak elkapta is sikerült stb... fú szóval katasztrófa volt ilyen téren... (ja és mindezzel együtt ugye rendkívül vontatott)

    No, aztán ezen felbuzdulva, nézzünk valami jobbat, megnéztük az Europa Report-ot is. Trailerekből gondoltam ez legalább tényleg valami frankó, izgalmas film lesz. Hát tévedtem. Egy fokkal érdekesebb volt, mint a Gravity de szintúgy dokumentumfilmnek tudnám elképzelni, nem mozifilmnek. Értem én az egésznek a koncepcióját - most spoiler nélkül próbálom írni - meg ötletes meg minden meg reális, valósághű érzést kelt stb... tényle... De épp ebből adódóan inkább dok.film, mint mozifilm. Pont mikor beindult volna és lett volna valami tényleg érdekes a filmben, na akkor lett vége.
    Visít egy második rész után... Szóval ez is eléggé fos volt.

    Áldom is az eget érte, hogy nem moziban néztem meg, pedig a Gravity-n elgondolkoztam és biztos brutális élmény lett volna iMax-ben mert látszott sima 3D tévén is, hogy azért ütős... de még így se biztos, hogy megérte volna a jegy árát... Láttam én már iMax-ben "űrös" dok.filmet...

    Ami viszont pozitív csalódás volt az az Escape Plan! Csak pár sort olvastam róla előzetesben és sokat szidták amiért Stallone meg a Svájcinéger megint összeáll egy nagypapa filmre... És eszméletlen jó volt.
    Érdekes volt, izgalmas volt, okozott meglepetéseket is, amire nem is számítottam volna... volt eleje, közepe, vége... Egyszóval fa...a volt tényleg.

Új hozzászólás Aktív témák