Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    imdb #6

    Schindler listája / Schindler's List (1993)

    Ezt is letudtam a múlt héten. Nem volt rossz de valahogy annyira emlékezetes se. Nyilván ez is csak a téma miatt van a 6. helyen. Nekem pont azt nem sikerült átadni hogy Schindler feje felett végig ott van Damoklész kardja. Valahogy nem jött át az állandó veszély. Épp ellenkezőleg, tényleg bárkit befogadhatott aztán elsikálták.
    Szóval fura de egy drámai filmnél pont a drámát hiányoltam. A piros kabátos lány se kapott akkora szerepet, én ezt is toltam volna még, többször feltűnik stb.
    Ellenben azt meg túltolták hogy a német kisgyerekek már viccelődtek hogy mennek a zsidók meghalni. Ebben a legjobb ábrázolást nekem Az elit alakulat / Band of Brothers (2001) adta ahol a német péknek fogalma se volt mi folyik a falu szélén az erdőben lévő telepen, meg a náci tiszt felesége is végig tagadta hogy ilyen történik, amíg ki nem viszik őket oda.
    Nem valószínű hogy újranézem bármikor is, ennél vannak jobb filmek a témában.

    ----
    Lényeg hogy ezzel imdb top50 letudva. Gyakorlatilag 0 film van a megnézendő listámon, mindent láttam amit akartam eddig, 500+ animével azt a műfajt is kimaxoltam, sorozatok sosem vonzottak igazán. Szóval teljes megnyugvás és felszabadulás :DDD jöhetnek az impulzus filmnézések, új megjelenések, rewatchok.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák