Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Cargo

    VÉGRE! Egy film, ami Netflix Originals címke alatt fut és nem ócskaszar, sőt, még talán újat is mutat a megfáradt zombizsánerben.
    Pedig nem indult túl erősen a sztori: manapság már szokásosnak mondható in medias res nyitás, semmi magyarázkodás, csak a road movie, aztán jön a váltás és mintha teljesen más filmet látnánk, hogy aztán elérjünk egy csöppet sem meglepő, de furcsaságában is megható végkifejlethez.
    Martin Freeman jó, mindenhol azt olvasni, hogy oda meg vissza voltak érte a stábtagok és ez a filmen is meglátszik, nem túl széles színészi repertoárját eredményesen csillogtatja ebben a másfél órában, persze, ettől még nem válik belőle rögtön egy Laurence Olivier, de tisztességgel helytáll. Mellette csak epizódszereplők vannak a babán kívül, mindenki hozza a kötelezőt, a táj gyönyörű, a zenék nagyon passzolnak, a fényképezés néhány helyen tényleg példamutató.
    A sztori nem tartogat alapvetően nagy meglepetéseket, inkább maga a hangulat az, amit nagyon jól elkaptak a rendezők: talán a Last of Us játékhoz tudnám hasonlítani, ahol bár a világot a fertőzés határozza meg, de nem az a központi mozgatórugója a történetnek. Itt még annyira sincs előtérben, inkább tudnám a Roverhez vagy a The Road-hoz hasonlítani, mint bármely másik zombifilmhez és ez jól is áll neki, főleg annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy Martin Freeman nem mindenható karaktert játszik.
    Nem is tudom, mikor volt, ha volt olyan zombifilm, amiben a főszereplő nem egy szuperkatona, egy ezermester, vagy egy leprikón szerencséjével rendelkező egyén: itt végre kapunk egy ilyen embert, aki olyan életszerű hibákat vét, amitől néha beleborzong a néző, hisz ezeket a hibákat valószínűleg mindenki elkövetné. A kötelék a váratlan társsal szintén hasonlóan életszerű és érezhetően szükséges, jól oldották meg azt is.
    Mindenkinek ajánlom, vannak nem egyszerű és felkavaróbb részei, néhány talán túl mvűészies és színpadias jelenete, de ezekkel együtt is a zsáner jobbik felébe és a Netflix filmjeinek felső harmadába tartozik.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák