Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Avengers: Infinity War

    [link]

    Alapvetően sosem voltam az a nyugati képregény rajongó ember, bár tény egy-két sztorit azért ismerek, de mindig is inkább a Japán mangák érdekeltek jobban. Aztán anno megszületett a később Marvel Cinematic Universe-nek hívott széria első szereplője a Vasember 2008-ban, amely végül egy olyan útra vitt el, amelyről azóta sem akarok lelépni, és azóta is nagy rajongónak tartom magam.
    Az elmúlt 10 évben aztán kaptunk 18 szuperhősös filmet (Voltak közöttük jobbak, kevésbé jobbak, de az összeset szeretem a maga módján a mai napig), és mind-mind egy adott pontba tartott, hogy ott csúcsosodjon ki minden amit az elmúlt években kaptunk. Bár jövőre jön egy folytatás, hosszú egy évnek nézünk elébe, mert az Avengers: Infinity War tényleg az lett, amire számítottam. Talán még több is.

    Az új Bosszúállók film nagyjából ott kezdődik, ahol a Thor Ragnarök stáblistás jelenete véget ér. (Nincs vidám Marvel logós, zenés kezdés, elég darkos openinget kapunk) A menekülő asgardi hajót megtámadja Thanos és néhány csatlósa, nyilvánvaló okokból természetesen. Alig telik el 10 perc a filmből, máris történik valami amire valószínűleg senki nem is gondolt volna egyáltalán. o.O Én is csak néztem hogy ez most mi? :Y
    Aztán végül elkezdenek pörögni az események, meglesznek a nagy találkozások, akadnak vicces, hahotázós jelenetek. (Quill-Stark, Stark-Strange, Parker-Lebegő köpeny. :D ) Megtudjuk, hogy Thanos miért olyan amilyen, talán valahol nagyon mélyen még meg is lehet érteni a motívációját. Aztán megtörténik a következő WTF momentum, később még egy rohadt meglepő dolog, némi utalgatás, Stan Lee cameo, hátsóból kihúzott dolgok stb. Aztán jön a trailerben is látott nagy csata jelenet, amely bizony piszok látványos lett, ahogy kb. a film teljes egésze is. Aztán mikor megtörténik AZ, azt hinné az ember, hogy te jó Isten ezek után milyen fordulatot kapunk. Azt, hogy megjelenik a naplemente és a stáblista. o.O És eltelt 2,5 óra, amit az ember észre sem vesz, a végén meg csak nézünk magunk elő, hogy most komolyan?

    Egyetlen egy darab after credits jelenetet kapunk, ez utalás egy következő filmre, valamint a jövőre érkező Avengers folytatásra. Pacsi érte.

    Természetesen a film nem hibátlan, a zenék nekem nem voltak nagyon maradandóak, az állandó "nyuszi"-zás idegesített egy idő után (ok ez valszeg a szinkron hibája lesz, megnézem feliratosan is majd), néha úgy tűnt, hogy egyes jelenetek furán követik egymást (hirtelen egyik helyszínről se szó se beszéd máshova kerültünk, más környezetbe), valamint engem roppant mód zavart, hogy a trailerben volt olyan jelenet, ami konkrétan kimaradt a filmből. (Illetve volt más beállítás is, másképp történtek részletek)

    A film nálam kap 9/10-et, rajongóként simán rádobnám a 10/10-et, de nem tudok elmenni amellett, hogy fejezték be. (Ami alapból WTF, de mégis tetszik, csak idegesítő hogy 1 évet kell várni a folytatásra.)

    Peter Dinklage ki-nagy szerepéért jár a respect. :D

    #avengers #infinitywar #bosszúállók

    [ Módosította: radi8tor ]

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák