- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
-
Mobilarena
Felhívjuk a topikba látogatók figyelmét, hogy a játék megjelenéskori változata még többféle instabilitási problémától szenvedett, azonban ezeket a megjelenés utáni néhány hétben megjelenő - és a uPlayben automatikusan letöltődő - patchek javították.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Nos, a következő kérdésem lenne! Már lassan köztudott, hogy a FC3 nem használja az SLI-t, DX11-es módban, a 310.64 driver és a 1.01 patch-el sem! Egyes "virágbolti" változatok a beállítás ellenére is csak DX9-ben futnak! Ilyen kor a DX11-es exe-t kell elindítani! Ez ne tévessze meg senkit!
Ha sikerült elindítani DX11-ben, akkor viszont a frissítések ellenére nem megy csak az egyik gpu!
A neten van megoldás rá, egy kis mókolással az nvidia inspector programmal...Van valakinek tapasztalata? Hogy kell ezt megcsinálni? Mert eddig úgy néz ki inkább nyomon DX9-ben...
-
krx21
nagyúr
A legzavaróbb egy megjelenítésnél az alacsony fps-en kívül, ami a megjelenítés szerves része: a vertikális szinkronizáció kezelése, mert ha az rossz akkor a 60fps is néha megakad...
Viszont a homogén folyamatos 30 fps is lehet kellemes... Nekem ezért van 120Hz-es monitorom mert a sokat segít... -
krx21
nagyúr
Már többször írtuk, hogy sajnos a DX11 kijelzése a beállításokban, még nem garancia arra, hogy abban is fut...
Ha a DX11-es exe-vel indítod és beállítod a DX11, majd megint evvel az exe-vel újraindítod, akkor már lehet, hogy abban fut...
Bár a DX11 SLI-vel vagy CrossFire-vel gondban lehet, egy kártyával kevésbé van gondja, pláne ha nem nagyon használsz élsimítást...
Próbálgassad! -
krx21
nagyúr
Van valaki aki összehasonlította a DX9-es verziót a DX11-esel és vett észre valami különbséget?
Esetleg screenshot? -
krx21
nagyúr
Hogy kell betenni a DX11 SLI-t az nvidia inspector-al??? Nem akar összejönni...
Ha beteszem a letöltött FC3.nip-et akkor sem... Rámutattam a DX11-es exe-re és apply meg minden, de nem megy az SLI csak DX9-el... -
krx21
nagyúr
válasz ForRedGlory #1022 üzenetére
Én asus tweak-al, látom, hogy csak az egyik gpu van terhelve...
-
krx21
nagyúr
Gyakorlatilag az új driver és a patch eredményeként a DX9 és a DX11-es sli ugyan úgy megy, de az élsimítást nem szereti! Gyakorlatilag nem éri meg, mert a teljesítmény csökkenés nagyon jelentős és a javulás nem sok, hisz van kikapcsolhatatlan elsimítás is ami folyamtatosan megy...Ugyhogy ez a rész még optimalizálatlan, reméljük további javítások rendeb hozzák!
Amit még észrevettem: a multi játék viszont nem megfelelő teljesítményű itt ingadozik a gpu-k terhelése... -
krx21
nagyúr
Patch 1.02 és NV310.70 driver! SLI rendszer!
Nos, ha elkezdünk játszani és visszatekintünk a GPU kihasználtság monitorra, akkor jól látható, hogy nagyon ingadozik! Néha 60% alá megy! További optimalizálást várnánk!
Van még aki megfigyelte a jelenséget? -
krx21
nagyúr
válasz ForRedGlory #1164 üzenetére
Igen jól fut, viszont időnként a játék közben, a gpu kihasználtság el kezd ingadozni és ott ez érződik is...
Figyeld meg! Nekem is SLI van... Még egy kis javítást várok... -
krx21
nagyúr
"Az autóheadshot még mindig, jobb bármelyik PC's egérnél "
Ezt hagyjuk mert, jó hogy nem teszed automatára az egész játékot és csak a tűz gombot kell nyomogatni!
Bár még a régi C64-es joystick-okon is volt autó fire gomb...
Ha Te konzolos vagy általában, akkor megértem, hogy mért részesíted előnyben a kontrollert!
Ráadásul a kontroller még inkább input lag-ossá teszi az irányítást...
De kinek a pap kinek a papné, szokták mondani... -
krx21
nagyúr
Néztetek, proci hőmérsékletet FC3 alatt? Nekem közel a Linx 85-90%a !!!
-
krx21
nagyúr
Most néztem GTX 690-en a COD BO2-t és hát ha a FC3 így menne?
Több száz fps... Aztán bekapcsoltam a vsync-et és rezzenésmentes 120fps volt kiírva... (120Hz-es a monitorom) Na ez lenne mozgásban a High End érzés a Far Cry 3-ban... -
krx21
nagyúr
Nem értem, ha az előző kettő tetszett akkor ez sokkal jobban kell, hogy tetsszen!
Ez a játék csak több, jobb lett! Csak nem a COD-os díszletszerű, cső, arcade, játék inkább a stílusod?
(Egyébként én szeretem a COD-ot is, 20-30 percig, míg nem kezd el idegesíteni.. .)
A túl szaturált színek, helyett szerintem is lehetett volna kicsit életszerűbbet használni...
De ez azért van, mert sokan sírtak a FC2 fakó színvilága miatt az FC1-hez képest... Pedig az nem visszalépés volt, hanem javulás... Mint ahogy a játékmenet és a sztori, pont egy nagyságrendet javult az előző részekhez képest! Kezdj el vele játszani és a töltelékből csak annyit csinálj, amennyit kedved van! Meglátod nagyon jó játék lett! (szerintem...)
A jóból sosem elég: Ha még a Crysis 1 rombolhatóságát megcsinálták volna, akkor nagyon örültem volna!
Nagyon élvezetes, volt, hogy lövöldözés közben kidőlt 1-2 fa, illetve a bungalókat gyakorlatilag le lehetett amortizálni... De itt inkább a sztorira és a játékmenetre feküdtek rá...(ami nem baj mert az jobb befektetés volt...)[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
A karakter és egyéb dolgok (pl: fegyvertáska) fejlesztése, pont a szavatosságot teszi hosszabbá, a játékot élvezetessé... Gondold el milyen hatása lenne rövid időn belül a játékra, ha rögtön végtelen munícióval felszerelt páncélököllel lehetne menni? Szeretnél több fegyvert, akkor meg van a motiváció egy kis vadászatra! ilyen egyszerű, ezért nem olyan gyorsan unható... Mondjuk a Skyrim, már nekem a ló túloldala...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Vistaboy #1370 üzenetére
Szerintem ne írj róla! Hidd el nem a játékkal van a baj! Lehet Te állsz hozzá rosszul, vagy egyszerűen nincs hozzá hangulatod! Nem is értem mit vártál akkor tőle? Vannak hibái, de egyáltalán nem érdemli meg a negatív kritikát! Aki látott fantáziát az 1. és a 2. részben az biztos megkapja amit vár! Ha megírod a borúlátásodat akkor sok mindenkit félrevezet el, vagy legalábbis felhívod a figyelmet egy negatív látásmódra, amire semmi szükség! A játékteszt nem csak a hiba keresésében rejlik, hanem inkább kedvcsináló előjáték kell hogy legyen, ha utóbbi nem megy akkor ne írj róla...
Nem vagyok vele egyedül, de ez egy nagyon jó játék! Optimális, arany közép út a COD és Skyrim között!
Kellően összetett, mégis könnyen emészthető... Hatalmas szabadság, mégis történet vezette az egész!
Az elődökhöz képest, szinte minden rész javult: Történet vezetés, akciók, járművek használata, karakterfejlődés... Azon ritka programok egyike ahol a fejlesztők ígéretei megvalósultak és nem csak reklám volt... Egy program amiért lelkesedni kell! Ha nem megy, várd meg a napsütést, mert lehet veled van a baj...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz gainwardgs #1434 üzenetére
Igazából azt sem tudom, hova ment.... Kiderítette már valaki?
-
krx21
nagyúr
válasz gainwardgs #1438 üzenetére
Akkor uninstall után is megmarad a mentés nem?
-
krx21
nagyúr
Köszi az infót!
A játékban lévő MSAA sajnos nagyon sok teljesítményt levesz! Ráadásul kikapcsolt állapotban is van a játékban valamilyen elsimítás, ezért nem ordít a különbség! Ahol megfigyeltem az MSAA ki-be kapcsolását pl: az autó lökhárítója, de nagyon kell keresni a jelenlétét, a különbséget a "sima" kikapcsolt változathoz képest!
Neked mi a tapasztalatod evvel kapcsolatban? Egy 4x-es MSAA-t még elvisz a gépem, de mit is kellene észrevenni? (Persze kifejezetten a Far Cry 3-a gondolok, a többi játékban egyértelmű különbség van) -
krx21
nagyúr
válasz akela91 #1922 üzenetére
Más játékoknál én a 4X-ig látok érdemi különbséget...
A Far Cry 3 -nál speciális a helyzet, mert a játék kikapcsolt állapotban is használ valamilyen meg nem nevezett élsimítást... Már arra is gondoltam. hogy ez egy hiba... A bekapcsolt MSAA-t csak nagyon limitált helyeken lehet észrevenni, vagy csak én látom így?... Ugyanakkor vannak élek, melyen részletei a 8x MSAA-val sem javulnak a teljesen kikapcsolthoz képest... Szóval ezek a beállítások hagynak némi kérdést az emberben... -
krx21
nagyúr
Ha bekapcsolom: egy 4x-esre akkor nálam átlagban 12C-al melegebbek lesznek a GPU magok a játék során!
Tehát télen kifejezetten ajánlott!
Egyébként mondom: nem üvölt a képernyőn a bekapcsolás után! Miért???
Legalább ne lenne ilyen gépigényes... 8X-on még nálam is néha beesik 60fps alá.... -
krx21
nagyúr
Ha valakinél feltűnően gyorsabban fut a játék, akkor lehet hogy a kiírás ellenére is csak DX9-ben fut a játék!...
Ez egy hiba volt a FC3-nál... El kell indítani a farcry3_d3d11.exe-vel és az után beállítani, majd megint újra indtani evvel az file-al... Akkor már DX11-lesz... -
krx21
nagyúr
válasz mikromanus #2079 üzenetére
"Marad a SSAO, vagy mi. Azzal stabilabb..."
Ez mit jelent pontosan? Nálam a játékban bizonyos részeknél kicsit beszaggat, 4X, 8x MSAA mellett...
Ez azt jelenti, hogy 45fps-re is leesik néha az fps... Úgy veszem észre, hogy nem teljesítmény miatt, hanem valami optimalizálatlanság miatt... Tehát nem a grafika magasabb minősége, vagy a pálya részletessége miatt, hanem mintha valami felgyülemlik a játékban és darabosodik tőle...
Ha az MSSA-t kikapcsolom akkor ez sokkalta ritkábban jelentkezik... Amúgy 8X-oson is elmenne, de akkor sokkal többször kezd el akadni... Tapasztalatok? -
krx21
nagyúr
válasz mikromanus #2089 üzenetére
Holnap kipróbálom a SSAO-val, MSSA 4x-el hátha ez jó beállítás...
Ez a Videó arról tanuskodik, hogy a SSAO-val a minimum fps-ek jóval magasabbak... -
krx21
nagyúr
Ha Te műszaki ember vagy, akkor tudod, hogy nem mindegy az hogy hány watt!
Egy kb.450wattot fogyasztó, tuningolt feszültség emelt gépre nem 550watt a ideális tápegység!
Nincs benne tartalék, sokkal jobban melegszik, kevésbé stabil a feszültségek terén és ráadásul, ha még valamivel (SLI) bővíteném a gépet akkor cserélhetném is... Ez nem mánia! Hanem alapos, megfontolt, jövőbe mutató gondolat menet eredménye... Egy számítógépben a tápot centizném ki a legutoljára!
"Hát elindul evvel is.... akkor ez jó... nem kell nagyobb, hülyeség": Na ez a gondolat menet, nem műszaki emberre vall. Én műszaki eszközök értékesítésével és tervezésével foglalkozok... Nem csak én, hanem a többi kollégám is vallja hogy: minden jó stabil berendezés alapja, egy jó tápegység!
Én ha tehetem, a várható maximális fogyasztást, minimum 1.5-el szorozva keresek tápot!
És ez mások szerint sem "baromság"!
A szünetmentes tápegységeknél, ez pedig pláne igaz...(min. 2x-es szorzó...)
Bizonyos alkatrészek túlméretezése teljesen szándékos... Ha 500watt-ra, 800watt-os tápegység gondoskodik, abból még baj nem volt...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Az én állításom az volt, hogy 650wattot tennék egy 450watt körüli fogyasztáshoz...
Nem pedig hogy oda 650watt kell, még említettem is, hogy amúgy jónak kellene lennie...(szövegértelmezés... )
Márpedig egy tápegység legfontosabb tulajdonsága a teljesítménye... Ha az nem megfelelő akkor bajokat okoz... A hatékonyság sokkal kevésbé fontos, mert ha az gyengébb, attól még nem lesz baj, legfeljebb jobban melegszik egy kicsit, és-vagy több áramot vesz fel ugyan ahhoz a teljesítményhez...
Ha egy tápot nagyon túlméreteznek, akkor persze csökken a leadott teljesítményéhez képest a hatásfoka kb. max 10%-al)...
ÉS akkor mi van??? Ezért nem hagyok tartalékot benne a jövőre nézve???
Nem tudom neked a 450Watt teljesítményhez a 650watt-os tápegység mért wattmánia???
És ha később veszek bele még 2db HDD-t meg egy VGA-át?
""Csak" a teljesítmény szart sem ér,"
Pont fordítva... A jó hatásfok egyedül sza*t sem ér... -
-
-
krx21
nagyúr
Abban mi a logika, hogy egy idő után nem tudom eltenni az állatbőrt?
El kell használni vagy adni, hogy újat vadászhassak? -
krx21
nagyúr
válasz SkyS1gn #2495 üzenetére
Olyat nem lehet, hogy kijelölöm a cuccot, "ő" meg megmutatja az állatot és a kellő mennyiséget?
Vagy csak vadászgatok, aztán nézegetem mit hova tudok elhasználni?
Ahhoz is nagyobb tatyó kell? Huhh , hogy több állatbőr legyen nálam? Amihez persze megint + állatbőr kell..ugye? Ördögi kör...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
A másik, hogy a fegyvereknél nem lehet mindent megvenni, pedig van pénz rá...
Nem értem az összefüggést... pl: a nagyobb tár és a lézer célzó nem lehet egyszerre... Mért? -
krx21
nagyúr
Még egy kérdés: Ha több fokozat van valamiből. Pl: Pénztárca: 2000-4000dollar 8000-stb
Meg lehet csinálni rögtön a legnagyobbat?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest