Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Ma egy kollégám behozott egy régi Bose Quietcomfort 25-ös fülest, hogy kipróbáljam. Ez elvileg ugyanaz, mint a QC35, csak dróttal jön bele a zene. És AAA-akksi hajtja.
    Délelőtt rajtam volt úgy, hogy csak úgy ráraktam a fülemre. Körülöttem a szokásos őrület ment, mindenféle adhoc meeting, meg az iroda alapzaja.

    Amikor a fülemre raktam kívülről (széthúzom, majd ráeresztem a fülemre a csészéket), akkor eléggé melegítette a fülemet és egy óra után már nyomta is eléggé. A zajtompítás érezhető, de a közeli beszélgetések és nevetések simán bejönnek sajnos.

    Ebéd után úgy raktam fel, hogy hátulról előre húzva gyakorlatilag becsúsztattam a fülem a csészébe. Így inkább a koponyámon nyugodott a szivacs hátul, elöl pedig a fülem előtt ment. Úgy érzem, hogy a fülem eléggé kitölti a csészét, mivel rohadt a nagy a fejem és vélhetően a fülem sem pici. Így nem nyomott úgy és nem is lett olyan meleg. A zajcsökkentés hasonlóan működött így is.

    Röviden összefoglalva:

    Zajcsökkentés jó, de nem mindentudó sajnos A hangminőség AKG K240-el összevetve egész jó, pozitív csalódás Az AKG K240 csészéje köralakú és nagyobb, így a fülem jobban elfér benne és nem nyomja úgy, valamint nem melegszik annyira.

    Most láttam keresőben Audio Technica M50-est, az nem aktívan tompítja a zajt, hanem zárt DJ-füles. Elmegyek majd valami boltba, aztán felveszem, ha lehet. Kíváncsi vagyok, hogy abba hogy fér bele a fülem és fejem…

Új hozzászólás Aktív témák