Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csuvicsuva

    őstag

    válasz i2k #139599 üzenetére

    Szerk: húez'rvahosszúlettbocsánat

    Direkt a magyar átírás szerint kerestem rá, hogy jól írjam át a nevét, hát olyan szalagcímek jöttek szembe, hogy inkább nem akarom tudni. :Y

    Csang Ce-ji (Ci-jire tippeltem volna, de már nyikorog a kevéske mandarinom) pedig a csodálatos kínai nő prototípusa. Utóbbi kettőre rá kell keresnem, mert így átírva első körben nem ismerősek.

    Az egész egyébként onnan indult, amikor haverral valamikor a kétezres évek eleje/közepe/vége felé felfedeztük a Warriors Orochi nevű játékot (anno ilyenek miatt akartam konzolt), aztán elkezdtek jönni szép lassan a Dynasty Warriors és a Samurai Warriors játékok is pécére, irgalmatlan órákat raktunk bele. Az Orochi második része ráadásul csak Japánban jelent meg, japán nyelven, úgyhogy azt gamefaqs-ról kinyomtatott fordítással játszottuk.

    Szóval mindebből azt akartam kihozni, hogy nekem akkor ütött be egy bazi nagy Ázsia mánia (azt hiszem akkor már túl voltam az első japán horroros időszakon), faltam a könyveket, néztem a történelmi filmeket, meg teljesen rákattantam a kínai nevek kiejtésére (meg nem kicsit a nyelvre is magára), emlékszem, hogy könyvtárban volt egy ilyen lexikon méretű, csak helyben olvasható könnyed olvasmány, talán A távol-keleti nevek magyar átírása címmel, képes voltam órákon keresztül böngészgetni.

    Leginkább a játékokban szereplő karakterek miatt (Three Kingdoms) Lo Kuan-Csung könyvét is el akartam olvasni, angolul el is kezdtem, de annyi név jött szembe az első pár oldalon, hogy feladtam. Magyarul akkor még csak az első néhány fejezet jelent meg, most látom, hogy azóta két kötetben megtörtént a hiánypótlás. Már töltöm is le rendelem is meg.

    Ahhoz képest, hogy azt írtam, hogy lusta vagyok írni, ez most így kiszakadt belőlem. Tegnap meg a régi szép idők emlékére megvettem a Warriors Orochi 4 Ultimate Deluxe Editiont Xboxra (Argentina) kemény 3500 pénzért (mellé csapom szerintem a hármat is, mert az is kimaradt). Nézd meg, mennyibe kerül Steamen( :Y ), de gondolom pécére szürkéknél sem sokkal olcsóbb.

    [ Szerkesztve ]

    "Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

Új hozzászólás Aktív témák