Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KISDUCK

    addikt

    válasz i2k #137083 üzenetére

    Bár nem tudom megmondani hogy az új filmek jó adaptációk vagy nem, mivel a korábbi tartalmakat nem láttam, de így önmagában mint scifi filmek szerintem jók voltak.
    Rebootot és feldolgozást is lehet csinálni jól, attól függően hogy próbálja teljesen követni az eredeti anyagot vagy csak mazsolázik a főbb elemekből.
    Pl.: Edge of tomorrow / All you need is kill. A noveltől elvileg alig tér el a manga és én utóbbit olvastam, de a manga és a film között millió különbség van, de olyan jól adaptálták az egészet hogy a végeredmény nagyon jó lett és nem csúfolja meg az alapot.
    Ghost in the shell - a film az animéből próbál építkezni ami eléggé különbözik a mangától, de annyira elrontották az egészet, nem értették hogy mit kéne átadni, vászonra vinni és az egész egy borzadály lett.

    A példád kicsit cseles mert nem írtál évszámot, de gondolom az "új metallica csapat" elhangzásánál még az album érkezése után is már eltelt több mint egy évtized, de ez az eset kissé más mert én tisztában vagyok vele hogy az eredeti sorozat már elég régi és ilyen funfacteket is hallottam már hogy azért találták ki a sorozatban a teleportálást mert kicsi volt a költségvetés és nem tudták kivitelezni az űrhajó és a bolygók közötti közlekedést ezért kitalálták hogy csak teremjenek ott a semmiből. Míg a friss kóteresek csak szimplán információ hiánnyal küzdöttek, fogalmuk nem volt róla hogy mit hallgatnak.
    Ehhez kicsit kapcsolódó story, hogy réges régen falubéliekkel csócsoztunk és ők akkor kárpátia lázban égtek és ment a vesszen trianon számuk és az egyik tuflák megkérdezte hogy mi az a trianon (már kissé túl volt azon a korosztályon ahol ezzel iskolában is szembesítik a tanulókat) én meg egyből rávágtam neki hogy tudod az a verseny amikor futnak, úsznak, bicikliznek.

Új hozzászólás Aktív témák