Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • reelc

    veterán

    válasz bullseye #116371 üzenetére

    Nehéz kérdés.
    Amúgy sem egyszerű önmagukban sem követni a képregényeket. Történik valami aztán visszacsinálják. Vagy utólag módosítják. Retcon, utólag magyarázzák, hogy nem is úgy volt, ahogy történt, és onnantól az "új" dolog van érvényben. Meghal egy karakter, később feltámad. stb.
    Van akit szinte nyilván sem lehet tartani, hogy hányszor halt meg, másnak a családfája van agyonbonyolítva (pl. alternatív jövőből származó gyerekekkel). Sok évtizednyi történetfolyamokról, karakter pályafutásokról beszélünk.

    1998-2006 között futott a Spider-Girl. 100 számot megélt, sikeres volt, utána nem tudom hogy folytatták. Alternatív univerzumban játszódott (MCU2) Peter Parker és MJ lánya, a címszereplő, aki örökölte a póktulajdonságokat. Nekem tetszett amennyit olvastam belőle régen. Több szuperhős vagy gonosz gyereke is feltűnt benne.
    .
    2002-ben megalkották az Ultimate univerzumot, ebbe "új", mai korra modernizált Pókember és egyéb szuperhősök kerültek. Hatalmas siker volt, később itt jelent meg Mike Morales aki Afro-Latino tinédzser Amúgy ebben a világban meghalt Peter Parker, Morales lett utána Pókember.
    Nem nagyon tudom mi van, volt valami Univerzum összecsúszás nemrég, pl. Ultimateből kerültek át a 616-osba szuperhősök, stb. Az Ultimate nagy volt, Pókemberen kívül X-Men, Avengers, F4 stb. is volt benne. Mind másabb, mint ahogy megszoktuk.

    Bőrszín/nem: volt sok pók képességű egyén, Pókember klónjai is. Vagy akik szimbióta révén képességet nyertek - nő is volt köztük. De pl. Peter Parker - Pókember egy volt egy Univerzumban.

    Szóval: régen az ilyen igényeket, hogy újítsanak egy karakteren vagy karaktereken egy alternatív Univerzum létrehozásával oldották meg. Így megmaradtak a régi vásárlók, emellett az új Univerzummal lehetőségük volt bevonzani új közönséget is a képregény olvasásba, vásárlásba.

    Sztori szinten nem ismerem, de mostanában a fő, 616-os Univerzumban oldják meg, hogy fekete tinédzser lány lett Vasember, meg női Thor, stb. Nem tudom mi lett az eredeti karakterekkel.

    Ezért tartom valamennyire ötlettelennek a dolgot, mert behoznak egy új karit jó eséllyel a régi halála/visszavonulása után, és megkapja ugyanazokat a képességeket/felszerelést. Nem csapattárs lesz, vagy mentorált, hanem utód, helyettes. Akit ha tetszik, ha nem le kell nyelni, mert akkor nem látod X évig Y karaktert. Persze más magánélet, mentalitás stb., de mégis Vasember páncél. Legyen bármilyen jó az új kari, jó történetekkel, azért van aki hiányozna a régiek közül.

    Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, kb. 1987 óta olvasok képregényeket rövidebb-hosszabb megszakításokkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák