Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz Z00L #2420 üzenetére

    A kalibrálás úgy is csak függőleges igazítást végez, a vízszintes csíkokat nem szünteti meg.
    A fúvóka ellenőrző mintázaton úgy látszik a feketéd elég maszatosan nyomtat, és a sárgából sem megy vagy 3 fúvóka. A maszatolás 3 dolog miatt lehet.
    1. Nagyon rossz minőségű tinta
    2. A sok ezer oldal nyomtatástól szétkoptak már a fekete fúvókák.
    3. Rászáradt tinta akadályozza a tinta kijutását a fúvókákból. A tinta lehúzó gumin rengeteg rászáradt tinta van, és ahelyett, hogy lehúzná a felesleges tintát, csak bekeni a fúvókákat tinta ragaccsal. Ezt tudod orvosolni,óvatosan letörlöd a rászáradt tintát a gumi mindkét oldaláról, zöld nyári bogároldós szélvédő mosóval átitatott papírtörlővel, és a mögötte lévő filcről is itathatsz fel tintát, ha az újaiddal lazán rányomod a papírtörlőt rengeteget felszív, majd fél ív papírtörlőt összehajtogatsz, a közepére töltesz kevés szélvédő mosót, majd bekapcsolod a nyomtatót, ha a fej kimozdult kihúzod gyorsan a tápkábelt, így már tudod mozgatni a fejet kézzel. Elhúzod a fejet kicsit balra, berakod a fej alá a papírtörlőt, és finoman húzogatod jobbra-balra, ezt megismétled szükség szerint még pár ív papírtörlővel, ez lehozza ha van rászáradt tinta a fúvókák környékén.

    (Középen alul ott a gumi)
    Nekem két R200-asom van, az egyiknél nekem is el-el mentek a színek, a gyári patronnal, mert abban egy olyan szelep van a patron alján ami lezárja a tinta áramlást. Ezt a szelepet egy a patron alján lévő kis bütyök nyomta be, nekem a fejleszorítóban a hiányzó rugó miatt csinálta, nem bindig nyomta be a bütyök a szelepet teljesen.
    Ezért bár a gyári patronok is tölthetők és resetelhetők ennél a tipusnál, lecseréltem a patronokat ITMEDIA-s utángyártottra, amiben nincsen ilyen szelep.

    [ Szerkesztve ]

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák