Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz gyapo11 #58002 üzenetére

    Árammal. Vagy árammal és idővel.

    Ha idővel, ( ami itt a másodlagos PWM ), akkor is van egy fix beállított áram ( a maximális ), és azt szaggatják meg még egyszer.

    Ennek nem annyira a bitek száma a korlátja, bármely tetszőleges közepesen sz*r mikrovezérlő tud 16 bitet. De 10-et mindenképp.
    Viszont az elsődleges meghajtás frekvenciája adott, és a meghajtónak mennie kell néhány ciklust, hogy stabil legyen, tehát nem lehet bármilyen kis kitöltési tényezővel rátenni a szaggatást. Az 1:1k azért többnyire röhögve megvan. Nagyobb primer frekin 1:10k is.

    Ha ennél nagyobb átfogás kell, akkor a primer oldalon is szabályozni kell, az azért picit bonyolultabb, mert a primer pwm szabályzókörét kell buzerálni, és ez az áramérzékelő hibaerősítőjének menet közbeni piszkálását jelenti. Van amelyik kontroller hardveresen is tudja, de nem az olcsóbbak. Ezzel egy egy 10..100x-os átfogást lehet csinálni, és nem villog, egyáltalán, mert a natív frekvencián szabályzol, ami 100khz...5MHz, és a kimeneten kondival meg van szűrve.
    [ Szekunder PWM-nél szükségszerű a villogás. Nem lehet egyszerűen ki-be kapcsolgatni a meghajtót, mivel akkor minden kikapcsoláskor kisül a kimeneti kondi a leden keresztül, és minden visszakapcsoláskor újra fel kell futnia full teljesítményre a meghajtónak 0-ról. Ez alacsony teljesítményen, amikor kicsi a kitöltési tényező, néhány ciklus a következő lekapcsolás előtt. Nem lenne egészséges. És stabil sem. Ezért a lekapcsolással egyidőben le kell választani a ledet is, így a kimeneti kondi a szekunder PWM által keltett villogáson semmit sem segít. ]

    Az Anduril és a Narsil egyaránt LDO-s meghajtásra épül, nem láttam még rendes vasmagos PWM kontrolleren, de ha mégis léteznek, majd kijavítanak.

    A HR 20 meg inkább 2lm mint 1. :(((

Új hozzászólás Aktív témák