- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Hétfő, kedd nappal, kedd éjjel.
Ki mikor megy vizsgázni? Én majd februárban, remélem holnap már megtudom pontosan mikor.
Épp most töltöm a második tesztsort (van aki már 100+-nál jár), de egy határ kaki. A negyedét tippelem, mert sosem kellett a való életben a munkám során. Az első 68%-os lett, biztató./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz fant0mi #36755 üzenetére
A forgalmi szolgálattevő fogalmát pölö helyből nekifutás nélkül mellétrafáltam, a sajátom persze álmomból felverve is tudom.
Igazság szerint amit nem használunk rendszeresen azt szépen lassan elfelejtjük, kikopik akkor is ha anno bemagoltuk egyszer. Vannak kérdések ahol ugyan dereng valami, de olyan szépen vannak megfogalmazva a válaszok, h simán belekeveredsz. Persze más kérdéseknél szépen kiszűrhető a helyes válasz akkor is, ha lila a köd a témáról akkora marhaság a többi válasz.
Véleményem: nem igazán igazodik a vizsga anyaga a való élethez és az egyes munkakörökhöz. De szerintem ezt eddig is tudtuk.
Kolléga múlt éjjel szinte végig csak tesztelt, egyszer sikerült neki a >75%, pedig nem hülye és már 30+ éve itt dolgozik.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
samu2062
aktív tag
Február 19.-én vizsgázok.
Alig csináltam még pár tesztet, de jók lettek. 88, 94, meg ilyen %-ok.
Szerencsére jól szokott menni, mert év közben is karban tartom magam.
Amúgy nagyon hamar elmegy a kedvem, mikor ilyen gyökér kérdéseket olvasgatok. Tök egyszerű a válasz, csak eleve a kérdés elolvasása levisz az életről.
Szerk: Akartam csatolni egy képet, de túl nagy volt. Mindegy.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz samu2062 #36757 üzenetére
Akkor te igazi vasutas arc vagy ha a szabadidődben vagy a munkamentes perceidben is a piros & kék könyveket lapozgatod.
90% fölött jár a plusz "ösztönző" lóvé.Számomra ez csak munka, nem hivatás. Nem boldogít.
Még csak 4 éve vagyok a vasúton, azt mondják csak az első 30 a nehéz.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
Kitartást mindenkinek, én még tavaly letudtam, kb. 3 napot készültem rá. Nem vészes, sok az ismétlődő kérdés, minél több tesztet tölt az ember, annál jobb.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
flymi
addikt
válasz galervin93 #36759 üzenetére
Két hetem még biztos van, majd rágyúrok. Ha meglesz elsőre az jó lenne, ha csak másodjára akkor legalább a két vizsga közt fogy a tavalyról áthozott 137 óra szabiból. Ennyi.
-
samu2062
aktív tag
Na azért ne hidd, hogy annyira túlzásba viszem. Néha mikor olyanom van és eszembe jut valami, utánanézek. A másik a gyakorlat. 6 állomáson dolgoztam már, mindegyik más volt. Más biz. ber. más tulajdonságok, határállomás, gócpont stb. Sokat tapasztaltam a gyakorlatban, ami segít az elméletben is.
[kép]
Itt a kép, átméreteztem. -
flymi
addikt
válasz samu2062 #36761 üzenetére
Gyakorlatban minden más. Életszerű kérdések kellenek, nem fogalmak bemagolása, múltbeli dolgok erőltetése (fékrejáró, stb.), vagy helyi speckók általános ismeretté bővítése (Bp déli, alagút törpe, jól tudom, h nem is működik??) vagy nemlétező dolgok követelése (számkijelzős jelző)...
-
galervin93
őstag
válasz samu2062 #36761 üzenetére
Jáááj, imádom ezeket a barokkos körmondatokat, miközben nem túl elegánsan, de akár egy kulcsszóval le lehet írni, mire is akar utalni - van haladója vagy nincs? ...
(#36763) flymi
Így van, 90%-ban hülyeségekre megy ki a játék. Én azt szoktam mondani, hogy elég lenne egy alapképzés minden munkakörre, utána meg még egy vizsga, ami szintén az utasításból volna, de már kiemelve az adott szolgálati helyre jellemző helyi sajátosságokat.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
flymi
addikt
válasz galervin93 #36764 üzenetére
+1
Dombóvárból csillagos ötös alára vizsgáznék, 4 év alatt már körbejártam párszor./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
samu2062
aktív tag
válasz galervin93 #36764 üzenetére
Így van.
Pontosan így kéne. Mit érdekel engem, hogy mit csinál az MV az intendonnal.fant0mi de régen hallottam ezt a megnevezést.
-
fant0mi
őstag
válasz samu2062 #36767 üzenetére
mit csinál az MV az intendonnal
Ami mar nem is szerepel az utasitasban, kivettek ezt a megfogalmazast.Ahogy engem sem mozgat peldaul a lezarasi es elzarasi tablazat. Regen volt F3 utasitas, nekunk azt kellett tudni, az specifikusabb volt. Marmint a 80-as evekbeli F.3, mert megszunese utan az F.3 az uzemiranyitas utasitasanak megnevezese lett.
[ Szerkesztve ]
-
samu2062
aktív tag
Ennyi volt a szabi.
Behívtak éjjelre, mert egyik kolléga táppénzre ment. Mondjuk ez remu-s, úgy, hogy vállaltam a plusz pénzért. Holnap után meg kezdtem volna amúgy is nappal. -
samu2062
aktív tag
válasz Serpiko #36772 üzenetére
Én is mert jól jön a plusz pénz.
Akkor már kevésbé vagyok lelkes, mikor úgy hív vissza szabiról, (amit nem én kértem), hogy visszaveszi az aznapi szabit, és helyette szolgálatot ír be. Így csak egy 1750 ft. - os átvezénylési díj jár.
De néha ilyet is el kell vállalni.Most nyugis éjszaka van, de szakad az eső és szélvihar is volt. Rettenetesen utálom.
-
Tomasz72
aktív tag
válasz Serpiko #36774 üzenetére
Jó étvágyat!
Itt vagyok én is!
Az elmúlt napokhoz / hetekhez képest szinte ijesztő a nyugalom...Az időjárás innen pár kilométerre:
METAR: LHBP 282300Z 21003KT 180V260 8000 NSC 01/00 Q1004 NOSIG
Fogalmam sincs pontosan mit jelent, de nem esik, nem fúj, bár reggel takonnyá áztam.Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
galervin93
őstag
válasz Tomasz72 #36775 üzenetére
Ferihegy, éjféli mérés, gyenge dél-délnyugati szél (de déli és nyugati közt változik), 8 km a látótávolság, 1 fok van 0 fokos harmatpont mellett, 1004 hPa a légnyomás, végül pedig egy rövid előrejelzés a végén, hogy a következő pár órában nem várható különösebb időjárási jelenség.
Nekem hétfő volt nappal, tegnap-ma szabad, aztán csütörtök-péntek-vasárnap nappal, brr.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Tomasz72
aktív tag
válasz galervin93 #36777 üzenetére
Nekem is van ilyen eplikésün a telefonon, ami ezt a betű meg szám halmazt lefordítja emberi nyelvre...
Ma meg holnap (ma már máma van már..) éjjel, aztán pihi, szombat vasárnap újra itt#Serpiko
Azt se bánnám ha már tavasz lenne..Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
-
Tomasz72
aktív tag
válasz Serpiko #36780 üzenetére
Akkor én meg déli...
Egy ideig tűröm a hideget, de igazán csak 25-30 fokban érzem magam jól.
Mármint plusz...
Ez a mostani nyirkos hideg nagyon megviselt, ennél még a napsütéses -15 is jobb.#samu2062 ilyen állapotban lehet viccesen félre olvasni...
Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
-
Tomasz72
aktív tag
válasz galervin93 #36784 üzenetére
Belelátsz a Mátrixba...!
Nyomom ma is.
A napi szopás rutin megvolt, ha nem tart velem senki, akkor kívánok magamnak további eseménymenteset....Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
Tomasz72
aktív tag
válasz Serpiko #36786 üzenetére
Szombat és vasárnap én is megyek! Az elmúlt éjjel fincsi volt...
Ráadásul beugrottam a Rókusba Fater zárójelentését elhozni. Volt bőven időm a vonatig, a padon majdnem elaludtam, a vonat is késve indult...#fant0mi
Kockásra!? 😁😁😁
Nekem valamit kéne magammal kezdeni, mert mostanában csak 4-5 órákat alszok...Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
flymi
addikt
Hétfőn vizsga, addig itthon.
Abba kene hagyni az ejszakazast -> na ja, de hát valakinek ezt is csinálni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs