- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomasz72
aktív tag
Arrgghh!
Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
-
galervin93
őstag
válasz Tomasz72 #37751 üzenetére
Pont a hónapban akartak betanítani szobi irányítónak, igazából voltam is pár napot tanulni, de végül nem lesz belőle semmi, mert időközben úgy döntöttem, kipróbálom magam a versenyszférában, diszpécser+(elvileg) oktatóként...
Én ma vagyok éjszakás, holnap évzáró peca, estére tuti hulla leszek, szerintem alszok egy jót, úgyse érdekel a durrogás. Újévben meg 3-án kezdek, szóval teljesen kényelmes. Sok év után se karácsonyt, se szilvesztert nem töltök melóban, nem is emlékszem ilyenre az elmúlt sok évben.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Tomasz72
aktív tag
válasz sherlock82 #37752 üzenetére
Pár órára rá láttam egy Szergejt arra cirkulálni, gondolom az vitte a darut.
Elsején kezdeni finom
Ez a szilveszter esti alvás, esetleg valami tanyán, bár 2 éve olyan városrészre költöztünk Szolnokon,hogy nem lehet panaszom. Persze ez nem zárja ki, hogy valami kretén banda nem állhat neki duhajkodni....
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, tegnapi éjszakás után 10.30 körül aludtam el, nemrég ébredtem, éreztem is h meggyötör.
Na mindegy , most egy hét szabadság szerencsére.
Minap Kaposvárra utaztam, felétek járnak még ilyen vonatok ?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
samu2062
aktív tag
válasz sherlock82 #37756 üzenetére
Jó pihenést!
Holnap egy nappalos, utána én is egy hét szabira megyek. Kiadott néhány napot abból a 11-ből, amit sikerült áthoznom tavalyról.Pécsen még van néhány BZ igen, de többnyire Desirok vannak. Barcs-Nagykanizsa, illetve Villány-Mohács-Magyarbóly felé járkálnak.
-
sherlock82
senior tag
válasz samu2062 #37757 üzenetére
Köszönöm , neked is jó pihenést.
2001 óta mióta dolgozom, ezt a tavalyi szabit átviszem soha nem értettem.
Volt aki mindig gyűjtögette mint a kis mókus aztán évvége kivette vagy átvitte. Aztán mikor ezt 2016 körül nálunk ez megszűnt akkor nézett nagyot mert a vezetés nem hagyta hogy trükközzön. Bár a te eseted gondolom fordított, ha tudtad volna akkor sem veszed ki ezeket a napokat.
Ismerek olyan én is aki a mai napig ezzel a problémával küzd ( állami szektor ) ahelyett hogy váltana és régen felmondott volna.Köszi az infót, azt hittem a nagy fejlesztések óta ezeket már kivonták a forgalomból.
Épp kollegám mondta a napokban hogy régebben Budapestről - Fehérgyarmatra vonattal járt haza a szüleihez.
Megnéztem a menetrendet, hát nem csoda hogy kétszer meggondolta azt az utat.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
samu2062
aktív tag
válasz sherlock82 #37758 üzenetére
Én is köszi!
Nekem úgy maradt bent, hogy többször be kellett mennem szabadság alatt. Eleve kevesen vagyunk, ha valaki beteg lett, mentem helyette. Ilyenkor a kiadott szabikat visszavették, azt megmaradt. Munkáltató által kiadott szabikról van szó, amik nekem kellettek, nyilván kivettem.Vannak még sajnos, bár jópárat leamortizáltak a felelőtlen sofőrök az átjárókban. Teherautó, traktor stb.
Itt az egyik csúnya példa. -
sherlock82
senior tag
válasz samu2062 #37759 üzenetére
Úristen, így videón vissza nézve még szörnyűbb mint olvasni a híreket.
Értem, barátom testvére vendéglátásban dolgozik ahol a mai napig úgy van ha el akar menni szabadságra, akkor azt le kell dolgozni.
Nem is szeretném tudni ezt hogyan is csinálják.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
Mai napig használatban.
-
galervin93
őstag
válasz sherlock82 #37761 üzenetére
Oh, ez teljesen átlagos. Majd ha a 900-as évek elejéről találsz resicai sínt...
Ezt csak úgy itt hagyom, karácsonyi ünnepekkor készítettem, ez spec Nógrád, de bármelyik vicinálisunkon készülhetett volna sajnos...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sherlock82
senior tag
válasz galervin93 #37762 üzenetére
JAj, bíztam benne h ez annyira nem mindennapos. de ahogy írtad, talán mégis. : /
Idei Kincses kalendáriumban vagy egy cikk h 140 éves a keleti pályaudvar, ha érdekel valaki és ad egy elérhetőséget annak szívesen elküldöm.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
nagyúr
Na mi a helyzet éjszakázós kollégák? Fényben járó lett mindenki?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sherlock82
senior tag
válasz Narxis #37764 üzenetére
Én ma reggel jöttem haza, ebéd után egy óra alvás, de mikor felébredtem, nagyon fájt a fejem, sok vizet meg is ittam mellé, kb egy óra múlva kezdtem képben lenni .
Csütörtökön lesz nekem éjszakás műszak legközelebb majd utána csak március 5 körül. Nem fog hiányozni . /Más.
Kolléganő vasárnap reggel ( 4 óra után valamikor ) szeretett volna bp re utazni vonattal, mikor megdöbbenve tapasztalta, hogy a vonat bent áll, várnak az utasok is de a vonatra felszállni sem lehet. Kérdezte az ott dolgozó máv alkalmazottat h miért nem lehet felszállni , válasz : nincs aki vezesse a vonatot, ezért a vonat nem indul.
Vasárnap reggel ekkortájt ez volt az egyetlen járat bp re ez se indult. úgy hogy go kocsival bp . -re.
Szerintetek ez hogy történhetett meg ?samu2062
Neked jó szabit kívánok !!
-
galervin93
őstag
válasz Narxis #37764 üzenetére
Én a 12 órás műszakot leváltottam 24 órásra, ma reggel 8.30-kor kezdtem, remélem holnap ugyanekkor már lesz leváltóm...
24 óra nem kevés, eleve 5.30 körül kelek hozzá, következő nap 11 óra körül érek haza, szóval kemény, cserébe pl. ebben a hónapban össz-vissz 6-szor jövök dolgozni.
Kipróbálom milyen ez, meg maga a munka is új, magánvasút diszpécser, majd meglátom idén, hogy mennyire tetszik.sherlock82
Teljesen hétköznapi jelenség sajnos... Feszített munkarend, kevés ember, egy kiesőt is nehéz pótolni.
Jellemzően kegyes(?) hazugságként "műszaki ok" szokott ilyenkor szerepelni, de aki tudja az tudja, hogy ez bizony emberhiány...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
samu2062
aktív tag
válasz sherlock82 #37766 üzenetére
Szerintem az utolsó pillanatban esett ki a mozdonyvezető és nem tudták hirtelen pótolni. Előfordulhat, hogy kezdésre lebetegedett és nem tudott bemenni. Egy ideális világban mindig lenne egy-két tartalék ember a vonatindító állomásokon, bent a fűtőházban, irodában aki bevethető ilyen esetekben. Azokra az esetekre is jó lenne, amikor járműhiba miatt megáll valahol a vonat. Ilyenkor a tartalék ember fogna egy tartalék gépet és küldhetnék segélynek. De nincs így.
galervin93 többet tud erről mondani talán."Neked jó szabit kívánok ! !"
Köszönöm!
Szerk: Na mire leírtam, ő is írt.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz galervin93 #37767 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást, azért nincs szerinted elég mozdonyvezető mert annak tele lett a hócipője és lelépett vagy nem érdemes egy ilyen képzést elvállalni h te mozdonyvezető lehess?
24 órás munkarend ebben a formában azt gondolom neked tetszeni fog és tudod majd értékelni. Én korábban 2007 - 2013 közt dolgoztam így illetve újra 2021 februárja óta. A fő ok az volt h pár éve ismét váltottam azaz volt, hogy emlékeztem régebben mennyire szerettem így dolgozni. Nem nagyon bevált. Sok sikert hozzá.samu2062
Köszönöm a tájékoztatást neked is, mikor volt emlékeid szerint ilyen legutóbb hogy volt bizonyos tartalék, hogy könnyebben menjenek a napi feladatok?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
galervin93
őstag
válasz sherlock82 #37769 üzenetére
Manapság nem divat műszakban járni dolgozni. Ma kommunikációt, gazdaságot, kereskedelmet, nemzetközi kapcsolatokat tanulnak a fiatalok, és sales, programozó, ilyen-olyan menedzser meg hasonló lesz belőle. Ki akar ma tűzoltó lenni, korán kelni, az életét kockáztatni, ki akar gyárban szalag mellett görnyedni, vagy éppen mozdonyt vezetni...? Pedig sokszor ezekkel a melókkal is el lehet boldogulni itthon (nővérem diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával, menő pesti irodaházban meg sok home office-szal annyit visz haza, mint anyós 3 műszakban szalag mellett; apám mellékvonalon forgalmista, alig keres kevesebbet nővéremnél).
Szóval szerintem ez a probléma gyökere, nem "menő", nem inspiráló ilyen helyeken dolgozni már. És mivel ez javulni nem fog, így az élő erő csökkentése, az automatizálás lesz a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Most találtam egy csoportban, szerintem nagyon jó fotó. : ) Orosháza 2024.02.20.
-
veterán
válasz sherlock82 #37771 üzenetére
Ú, ez nagyon vagány kép
-
galervin93
őstag
válasz sherlock82 #37771 üzenetére
A jó kis 135-ös, szeretek arra járni, még decemberben voltam Gyulán.
Ez meg egy rövid snitt tőlem, mert úgy látom szeretitek a vasutat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz galervin93 #37773 üzenetére
Ú, én vagyok nagy vonat imádó, csak amennyire minden normális ember De a szöcskéhez valamiért jobban vonzódom, mint kéne Kafa videó lett, elnéztem volna még pár percig
-
sherlock82
senior tag
Jó kis keleti pályaudvar. : )
Tavaly júliusban készítettem Tapolcán az alábbi kettő fotót.
[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
A Sasfészekből?
-
veterán
válasz sherlock82 #37775 üzenetére
Ha már ennyi vonatos van itt, van vajon előre kiadott gőzmozdony menetrend? Már nagyon rég szeretnék pár fotót csinálni róla, és mindig későn veszem észre, tudom meg, hogy mikor jár felénk pl
-
sherlock82
senior tag
válasz Pulsar #37782 üzenetére
Szia,
én nem a máv - nál dolgozom, de a közszfréban, 24 órás melóban éssokat éjszakázok így kerültem ide. : ) Meg hát érdekel a téma is mennyire is teszi tönkre az ember életét az éjszakázás. Megkérdezem a barátom, hogy ő hol nézte ki ezt a vonatot és majd írok.
Más,
valahol olvastam h ez év márciusától a közalkalmazottak fél áru vonatjeggyel utazhatnak belföldön és nem kel vinni az utazási kedvezményes papírt sem. Mert nem alkalomra szól hanem egész évre fél árú jegy vonatkozik mindenkire egységesen. Ti hallottatok ilyet esetleg?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
veterán
válasz sherlock82 #37785 üzenetére
Szia,
szerintem mi itt beszélgettünk régen, én kb 2 éve nem éjszakázom szerencsére, előtte aktív voltam itt
Vagy valahonnan máshonnan ismerős a nick-et, nem tudom[ Szerkesztve ]
-
samu2062
aktív tag
válasz sherlock82 #37785 üzenetére
Igen, regisztrálni kell magad és korlátlanul utazhatsz féláras jeggyel. Most már a papír alapú igazolás nem kell. Hogy pontosan hogy megy a regisztráció, azt nem tudom.
-
Tomasz72
aktív tag
válasz Pulsar #37781 üzenetére
Ezt találtam a múltkor, csupa ismerős hely...
Rákoshegyi, sülysápi vasúti átjáró...Hát meg ezek a vonat mellé bedriftelő zsigák...
-
sherlock82
senior tag
Halló mindenkinek.
Prágába utaznánk április végén.Hol érdemes jegyet venni neten vagy inkább mondjuk Kelenföldön a nemzetközi jegypénztárban? Illetve a vissza útra szóló jegyet is megtudom venni itt Magyarországon ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
fant0mi
őstag
válasz sherlock82 #37791 üzenetére
Nézd meg a RegioJet-et is.
-
sherlock82
senior tag
Szerintetek érdemes írni egy levelet a máv központba hogy a hajnalban Siófokról Bp - re induló vonat ezentúl - nyilván egy korábbi időpontban - a Balaton másik - keleti feléről induljon ? vagy az egész ötlet veszett fejsze nyele?
-
fant0mi
őstag
válasz sherlock82 #37794 üzenetére
Lehet írni, de nem reménykednék abszolút. Az állam (ÉKM minisztérium) a megrendelő. Azok a vonatok mennek, amit a minisztérium megrendel. Az 1. sz. pótlék meg hamarosan életbe lép, abban már nem lesz módosítás.
-
galervin93
őstag
válasz sherlock82 #37794 üzenetére
Eseti, elszigetelt ötletekkel nem igazán foglalkoznak. Viszont az elmúlt években van javulás az utas javaslatok terén, ha sokan jelzik ugyanazt, illetve az utasszámok is indokolják, akkor azért jellemzően megpróbálják megoldani a dolgot. Persze sok mindentől függ ez, jármű, személyzet, menetrendi struktúra etc.
Mondjuk nem értem, ha nem Siófokról, hanem a "másik feléről", akkor az nyugat. Fonyód vagy Balatonszentgyörgy jöhet szóba kb.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sherlock82
senior tag
fant0mi
Köszi a választ, megnézem ezt a tervezetet, hátha lesz benne valami ami jó lehet a kérdésem válaszolására. : )galervin93
Igen , ha Fonyódról v Balatonszentgyörgyről indulna az nekem teljesen megfelelne.
Bár nem gondolom hogy olyan sokan szállnának fel erre a hajnali vonatra a déli parton. De aztán kitudja, egy próbát meg ér
Tárnok, Martonvásár, Érd - Alsó. Az emberek nagyrésze itt száll fel, addig nem valami sokan utaznak.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok,
tegnap érkeztem haza Prágából. Oda úton szépen flottul működött minden, tegnap haza fele 11.45 helyett kb 1.5 órás csúszással indult a vonat haza fele cseh társaság vonatával.
Szoktak máskor is csúszni ennyit a nemzetközi járatok ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
samu2062
aktív tag
válasz sherlock82 #37799 üzenetére
Ahogy elnézegetem a mávinform tájékoztatásait, igen. Kicsit ritkábban, de a sógorok felől is előfordul.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest