- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
December 25.-én rendeltem egy alkatrészt Angliából. A cég egy bizonyos PacketPort nevű céggel küldte, de nem találok róla semmilyen infót..
Ezen a héten kellene megérkeznie, azonban december 29-e óta csak annyi van kiírva, ha beütöm a tracking id-t, hogy collected by carrier.. Azóta nem frissült.
Találkozott már valaki közületek ezzel a futárcéggel?
A hirdetésben a Royal Mail szerepelt mint posta, de a fizetés után a Shipment details-nél már a PacketPort van kiírva.. -
Greentea
senior tag
válasz radi8tor #65722 üzenetére
Igazat megvallva ez volt az első rendelésem ebayről , és csak megrendeltem, mintha az emagról, vagy az amazonról rendeltem volna, de 7 font volt a posta. Nézegettem a visszajelzéseit az eladónak és ott pár nap alatt megérkezett a vevőknek. (1 hét max átlagban)
Arra figyeltem, hogy megbízható legyen az eladó cég, több 10ezer feedback-el, szóval elvileg nem kéne gubancnak lennie, csak furcsállom, hogy nem frissítették a tracking id-t meg ugye a Royal Mail helyett ez a PacketPort.. -
Greentea
senior tag
Srácok ti ilyenkor mit csinálnátok?
Szeptemberben rendeltem pár fóliát (400ft értékben) egy olyan eladótól, akitől már többször is rendeltem és sosem volt gond.
Lejárt az időlimit a megérkezéshez, írtam neki, hogy Október vége van és nem érkezett meg. Válaszolt egyből, hogy 5 napot várjak, felhívja a postát, biztos valahol elakadt.
5 nap letelt, írtam neki, hogy akkor refund, vagy küldjön újat, de annyit írt, hogy "Dear, thanks for your patience and understanding. If you still do not receive anything after 5 days, please contact me. Any problem, just let me know. I will be here for you. Nice day! "Hülyének ne nézzen már...
-
Greentea
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan garanciális problémám, aminél az angol webshop/vállalat azt tanácsolta, hogy küldjem inkább vissza a terméket és refundolnak.
Az e-mailben a vámeljárás kapcsán ezt írták: "If you are returning from outside the UK, the parcel should be marked as “Warranty Returned Goods – Failed Sale CN22/CN23” to permit access to the UK and avoid undue customs charges."
A postánál megtaláltam ezt a zöld CN22-es nyomtatványt, kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyen Returned goods esetén HS tariff number, Country of origin mezőket is kötelezően ki kell tölteni? -
Greentea
senior tag
Köszi. Közben nyomoztam én is kicsit, a Royal Mail formanyomtatványa alapján a vámtarifa, az origin (és a VAT reg number) csak vállalkozásoknak kötelező. A termék egyébként egy angol kerékpáros webshopból rendelt bringás nadrág. Made in China. Viszont az oldalon én már teljes árat látom, nincs extra vám/áfa felszámolás itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Greentea
senior tag
Postán feladtam most. Viszont az ügyintéző látszólag semmihez sem értett. Azt mondta, hogy ő még a teljes CN22-t is leszedné róla, mert így biztosan megfogják vámolni a rajta szereplő összegre... (hiába az X a visszaküldésnél ) Nem hagytam neki (már csak azért sem mert aki ilyet mond rendes indoklás nélkül az már régen rossz.. ) Kiváncsi leszek, minden rublikát - a valódiságnak - megfelelően kitöltöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Yettel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest