- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem e-bayhez kapcsolódik a kérdésem, de hátha tudna valaki válaszolni.
Tehát, Banggod-ról lenne szór. Rendeltem egy terméket már 1 hónapja, de még mindig "Out of Stock" volt az állapota, így gondoltam "Refund"-olom. Kérdésem az lenne, hogy ez kb. mennyi időbe fog kerülni míg visszakapom a pénzem, valamint ha PayPal-al fizettem, akkor oda is fogom visszakapni?Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Kakaduku #70451 üzenetére
Van Banggood topik.
Majd reagál a BG, az pár nap atól függően hogy mi az ajánlatuk, ha refund az akkor 3-6 nap és a fizető eszközön megjelenik.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik. -
csendes tag
Szeptember 27-én kértem a segítségüket, így lett megnyitva a case. Azóta kb naponta nézegetem és semmilyen más lehetőség nincs a Case bezárásán kívül, mert folyamatban az elbírálás.[ Szerkesztve ]
binor91 felhasználónak 414 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28
-
rukka
tag
Sziasztok, felhívott egy magyar vagy magyarul anyanyelvi szinten beszélő ember az ebaymag.com-tól, azt akarja hogy használjam a sitejukat és hogy ez az ebaynek a magyar aloldala vagy valami ilyesmit kezdett el mondani, kértem hogy küldjenek nekem emailt hivatalos ebay-es címről és akkor megnézem. Valami ötletetek van, hogy ez micsoda? Ez lenne az első alkalom, hogy valaki felhív az ebay-től, én idáig csak angolul ügyintéztem velük, tényleg lenne valami magyar lokalizálásuk, vagy ez valami scam?
-
bandi94
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy telefontokot, de köze nincs ahhoz a telefonhoz amire rendeltem. Beszéltem az eladóva, azt mondta refundol, ha gondolom. Na most: A terméket vissza is kell küldeni? Ha igen, ilyenkor enyém a pk?
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Ez Royal Mail nyomkövető szám lenne?
WIN0012GB40002523101 -
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Karórát rendeltem.Megjött.
Küllemre rendben de sajnos nem jár.
Most az eladó fotót kér ,(nem tudom minek a fotó,az nem fotózható,hogy áll.)
Milyen üzenetet kellene írnom,hogy megértse nem jár... ezt a szó használatot értik vagy hogyan mondják Angolul...a kínaiak?[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Topikgazda
Csak ismételni tudom magam, nincs magyar eBay. Nekem be sem jön ez az oldal. Pontosabban egy üres oldalt látok ezen a címen a Firefoxban. Valahogy csak elő kerítette, a nyelv választás már egyértelmű EN, PL, RU. Másrészt eladói felület lenne ami valami oldal fordító kiegészítő
Vam akinek ez a vélemyénye: Russian scam. Whatever you've done on that site, I would undo and call eBay ASAP.
A search on ebay.com under Help and Contact shows NO results for ebaymag.com.Meg ezen azért el kellene gondolkozni: You can use only one eBay account in eBaymag. Ugye két, de különböző eBay fiókunk lehet (személyes és üzleti), ha eBay, akkor minek ez a korlátozás?
Ha igazi is nem kell vele foglalkozni, az hogy oroszra fordítják az angol szöveget nem igazán előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Georgo
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Rendeltem E-bay-ről egy cuccot, de kiderült, hogy hibás.
Kértem, hogy vegye vissza az eladó, ebbe bele is ment de a probléma az, hogy nem tudom a visszaküldés hogyan is működne.
Normál esetben küldene csomag címkét, de mivel ilyen E-bayes GSP shipping volt, azt mondja ő csak a GSP központból tudja elhozatni a csomagot.
Viszont erre vonatkozóan semmi információt nem találok, hogy esetleg címkét nyomtassak/kérjek és jöjjön valami futárcég érte vagy egyáltalán hogyan működik ez?
Vagy küldjem vissza direktben az ő címére?
Kicsit tanácstalan vagyok
Valaki járt már így vagy használta ezt?''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Topikgazda
válasz Papa-Georgo #70466 üzenetére
Már többször volt itt téma.
Kérsz tőle egy visszaküldési címet. Mivel a Magyar Posta a legolcsóbb 2 kg-ig, feladod, a postaköltséget visszaigényled a PayPal-tól.
Ő csak olyan címkét tudna küldeni, amit ő fizetett ki, amely ha USA-ból jött a dolog és oda küldöd vissza, az USPS venné át tőled. Ilyen posta még nincs Magyarországon, ugyanúgy a Royal Mail sincs.
Az Összefoglaló, 7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat végén a kifelé irányuló szállításról információk[ Szerkesztve ]
-
nagy@gmx.com
tag
Megérkezett a rendelt telefon, de 2 funkció sem működik rajta, pedig új telefonról van szó, elvileg.
Írtam is az eladónak, hogy írja meg a visszaküldési címet.
A kérdésem, hogy csak akkor utalja vissza a vételárat, ha már megkapta a készüléket, vagy már kérhetem most is?Köszi!
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #70468 üzenetére
Szerintem az utóbbi napokban is írtam, ha kézhez veszi azután 6 napon belül vissza kell adni a pénzt, ha nem teszi a 7. napon kéred az eBay segítségét.
Kérni kérheted most is, de ez a folyamat.
Egy return request-el kellene indulni a cím kérésnek. -
Topikgazda
válasz Papa-Georgo #70470 üzenetére
Azta zért írd meg neki, hogy GSP központba innen nem tudjuk küldeni, nincs ilyen nálunk, így csak az címére tudod küldeni. Magyarországról így működik a visszaküldés.
Ha jó fej akkor még annyit, hogy nyugodtan beleegyezhet, mivel neki ezért nem kell fizetni. A 9300 Ft-ba gondolom belefér a postaköltség? -
delon
tag
Sziasztok !
Ha tetszik egy termek hol tudom megnézni az adott terméknek a vevők esetleges értékelését ?
Van erre lehetőség ?Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Megkaptam az első rendelésembőla terméket. Kell/lehet valahogy jelezni az eladó felé, hogy megkaptam? Van valamiféle "Confirm Delivery" gomb, vagy hogy értesül róla az eladó?
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van egy rendelésem szept.21-ről.
Tracking information-nál ezt írja: Carrier:wishpost meg a számot.
Uátnanéztem a nyomkövetésnek és Oct.3-ára ezt írja : Arrived at destination country felé meg hogy IN TRANSIT.
Mi lehet a gond? Miért nem érkezett meg?
-
Topikgazda
válasz castiels #70477 üzenetére
Ez még szállítás alatt van és mert jó eséllyel nem nyomon követhető a szám, csak küldemény azonosító. Nézd meg egy nyomkövető oldalon, de a wishpost bejegyzéseire a feladás dátumot követően én nem hagyatkoznék. Rx999999999CN forma mondjuk követhető.
Mikor telik le a várható szállítási idő vége? Onnantól érdemes még várni 7-10 napot és azután jelezni hogy nem érkezett[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Pedig ott látszik a képen. Első alkalommal refundot kértem az eladótól, majd mivel nem reagált, így egy idő után kértem az eBay segítségét, azaz megnyitottam a case-t.
Viszont ennek ellenére írtam nekik tegnap, hogy letelt a 30 nap és (talán ennek a hatására) a mai napra elbírálták az ügyet.
"Comments:
We didn't receive valid tracking information from the seller. We're sorry you had a problem with your purchase, and we're issuing you a refund for this case."Köszönöm a segítségedet!
binor91 felhasználónak 414 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28
-
Topikgazda
válasz binor91 #70480 üzenetére
Az látszik a képen amiket te indítottál és arra az automata válasz, az szerintem nem érdemi ügyintézés az eBay részéről.Én erre gondoltam. De a lényeg az, hogy végül csak döntöttek, de a 30 nap sok, ha 5-6 napon belül nem reagál az eladó a kérdéseikre, akkor mire vártak eddig?
-
tbalint3
tag
válasz hobbyone #70474 üzenetére
Sajnos, USPS-nél van olyan eset amikor az "arrival at unit" esemény után már nem kerül be újabb "delivered" esemény. De ettől függetlenül 99,9% hogy megkapja vagy már meg is kapta. Tapasztalatból mondom, mert velem már volt ilyen.
Innentől viszont már csak a vevő jóindulatán múlik, hogy nem indít "item not received" case-t, mert ha megteszi, az ebay/paypal gondolkodás nélkül utalja is vissza a pénzt a te paypal fiókodból,mert nem bizonyítható a kézbesítés. -
Topikgazda
válasz tbalint3 #70482 üzenetére
az ebay/paypal gondolkodás nélkül utalja is vissza a pénzt a te paypal fiókodból,mert nem bizonyítható a kézbesítés. Ez nem egészen így van.
De bizonyítható, mert a Posta le tudja kérni az USA Postától az adatokat és a kézbesítés igazolják is, ha meg tértivevényes volt, akkor még az ottaniaknak mindenképp alá kell íratniuk az átvételt. Az első esetben a az USPS igazolja le a kézbesítést és azt elfogadják.[ Szerkesztve ]
-
nagy@gmx.com
tag
válasz nagy@gmx.com #70468 üzenetére
Ha jól értem, küldjem vissza, és küldik a postaköltséget előre?
Megpanaszoltam a hibát, és ezt az üzenetet kaptam az eBay-en az eladótól:
Dear
So sorry for the inconvenience to you .
We pay much attention into the information you feedback us, We confirmed withour supplier at once.
First of all, All of our phones are brand new and original ones.
Maybe it was damaged in transit or versions are different.but their hardware arethe same.
Before returning the phone.Pls make factory reset on the phone to protect yourprivacy.
We have sent EUR7 shipping fee to your paypal account.Pls claim the payment,then you will receive the postage,thanks.
Transaction ID:
Pls return the phone with accessories to the following address for refund :
MBB/ ESTAR(ES0077)
Schubert Straße 65
15234 Frankfurt oder GermanyPls send the item via registerd mail in your post office. And pls print a note
(including your eBay ID ,shipping address,email address and the reason of
return) put into the package,and declare it as"RMA phone" to arrange the refund
for you faster.
Supply us the tracking number after shipping.-
PayPal fiókom nincs, de előtte 1 perccel a PayPal-tól ezt kaptam:
Bestpartner Trade Development CO., Limited sent you €7.00 EUR
Hello,
Just thought you'd like to know Bestpartner Trade Development CO., Limited sent you €7.00 EUR.
Note from Bestpartner Trade Development CO., Limited:
postage
Claim Your Money Now
Once you've received the payment, you can:
Spend the money online at thousands of stores that accept PayPal.
Transfer it to your bank account (takes 3-7 business days).Button not working?
To claim your money, sign up for an account using this email address:.
If you already have a PayPal account, just add this email address to it.When that's done - and you've confirmed your email address - this payment will show up in your PayPal account.
Sincerely,
PayPal[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz nagy@gmx.com #70484 üzenetére
Nem egészen értem a kérdésed. Hibás dolgot kaptál, ha vissza akarod kapni az árát vagy másik készülék kell akkor vissza kell küldeni. Ezután fogod a dolgokat megkapni.
Te eddig PayPal fiók nélkül mindig vendég módban vásároltál? A + vásárlói védelem nem kellett? A visszaküldés alkalmankénti max 9300 Ft-ja sem kell? Mert ezt most kihagytad.A küldött 7 €-t kb 2183 Ft postaköltségre. Németországba ajánlott és kézbesítési visszaigazolásos küldemény 250 g-ig 2760 Ft, 500 g-ig 3640 Ft, 1000 g-ig 6835 Ft. Ha lett volna PayPal fiók és azon keresztül fizetsz akkor ezt a postaköltséget teljes egészében visszakapod. Most a 2183 Ft feletti összeg a te veszteséged.
Ha legegyszerűbben akarsz a már elküldött 7 €-hoz hozzáférni, akkor amire jött az értesítő, azzal az e-mail címmel csinálj fiókot, ők akkor arra ráteszik.
Persze a visszaküldési költséget nem igényelheted vissza, mert a fizetésnek a PayPal regisztráció után kell történni.[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
tbalint3+V/
Köszönöm a választ. Igazából föl sem merült bennem, hogy nem mutatja végig a nyomkövetés. Így már én is azt gondolom, hogy átvehette. Bízom benne, hogy korrekt lesz a vevő és nem kell többet ezzel kapcsolatban ide írnom.
-
01sohard
újonc
Az ebaymag.com létező oldal és valóban az ebay.hez tartozik. Pontosabban valószinüleg az ebay.co.uk oldal része. A lényege az, ha belépsz az ebay azonosítóddal, akkor a meghirdetett termékeidet automatikusan ( kiválasztás után) leforditja és megjeleniti a különböző nemzeti ebay siteokon. Ez így nagyszerüen hangzik, de sajnos a gyakorlatban nem mindig müködik. Máshol is olvastam, de saját tapasztalatom is az, hogy ha használod, véletlenszerüen átírodnak a termékek árai, a "shipping policy" megváltozik stb. Konkrétan nálam az lett gyanús , hogy olyan országokból vásároltak amiket kizártam a szállításból, mikor megnéztem hogy lehetséges, döbbenten láttam, hogy a meglévő egy darab shipping policy-ből harminc valamennyi lett és a kizárt országok listája egyszerüen eltűnt belölük. Az ebaymag regisztrácíó törlése után megszünt a probléma.
Egyszóval eladóknak, kitünő lehetöség lenne, ha müködne. Mondjuk lehet hogy, az én listázott termékeim okozták a problémát.
-
Topikgazda
válasz 01sohard #70488 üzenetére
Köszönöm a kiegészítő információkat, ezek szerint az eBay.UK engedte, hogy valaki használja rajtuk keresztül az eBay felületét különböző kókányolásra. Ez lehet, hogy meg is magyaráz néhány anomáliát az UK oldalon.
De nem az oldal létezése vagy nem létezése volt az eredeti kérdés amire reagáltam és nem merült fel akkor hogy eladásra gondolta használni a kérdező.
Sziasztok, felhívott egy magyar vagy magyarul anyanyelvi szinten beszélő ember az ebaymag.com-tól, azt akarja hogy használjam a sitejukat és hogy ez az ebaynek a magyar aloldala vagy valami ilyesmit kezdett el mondani, kértem hogy küldjenek nekem emailt hivatalos ebay-es címről és akkor megnézem. Valami ötletetek van, hogy ez micsoda? Ez lenne az első alkalom, hogy valaki felhív az ebay-től, én idáig csak angolul ügyintéztem velük, tényleg lenne valami magyar lokalizálásuk, vagy ez valami scam?
Szóval nincs magyar eBay és nem is lesz.
Az általad leírtak szerint is nekem úgy tűnik, hogy nem igazán van értelme ha nem működik normálisan és nincs jelentősége egy fordító oldalnak.
Valójában csak a termék leírást kell fordítgatni, az eBay keretrészek azok úgyis az adott nemzeti nyelven vannak leírva.
Vegyem már a fáradtságot és ha nem a com oldalon teszek fel hirdetést akkor fordítsam le én magam. Ha ott kérdez egy leendő vásárló akkor azt is lefordítják? Persze hogy nem, a nyelv nem tudás probléma nem oldódik meg.
Nem látom a megfelelő adatkezelési biztonságot sem ezen az oldalon és továbbra is zavar, hogy az eBay.com nem tesz említést róla.
Mindenki a saját kockázatára használja, ah akarja, én kihagyom.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Van egy pénztárca eBay-en amit meg akarok rendelni. 2x megrendeltem már és mindkétszer visszaküldte az eladó az árát, hogy elfogyott de a hirdetés megy, és nem törölte azóta sem.
Ezzel kapcsolatban tudok valakinek írni, hogy töröltesse a hirdetést, vagy csak nekem nem akarja postázni Magyarországra az eladó...
-
rukka
tag
válasz 01sohard #70488 üzenetére
Hello,
köszönöm, nekem egyszerűen zavaros az egész sztori, azon még túllépek hogy a hideghívós emberük valami jól hangzó egyszerű dolgot mond a sitejukról aminek halvány köze van csak a valósághoz, de én sem láttam hogy mire lehet jó a szolgáltatásuk. Én .com-on hirdetek .com-on vásárolok, ha akarnék lokalizálton hirdetni oda is felraknám de biztos hogy nem fogok automatizált fordításokat használni plussz ebayen kívüli harmadik félnek önként átadni az összes olyan adatomat amit most az ebay kezel. Egyáltalán hogy a halálba került hozzájuk az email címem, telefonszámom, account nevem stb. mert ezeket mind említették telefonon, meg hogy rendszeresen hívni fognak?! Az ebay értékesítheti ezeket, továbbadhatja?
Ami levelet láttam eddig a neten tőlük, azt mind valami@ebaymag.com címről küldték, innentől fogva nem érdekel főleg hogy amit találtam idáig róluk az mind azzal kapcsolatos, hogy milyen problémáik vannak az eladóknak a konvertált hirdetéseikkel. Levelet amúgy nem küldtek eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Greentea
senior tag
Srácok ti ilyenkor mit csinálnátok?
Szeptemberben rendeltem pár fóliát (400ft értékben) egy olyan eladótól, akitől már többször is rendeltem és sosem volt gond.
Lejárt az időlimit a megérkezéshez, írtam neki, hogy Október vége van és nem érkezett meg. Válaszolt egyből, hogy 5 napot várjak, felhívja a postát, biztos valahol elakadt.
5 nap letelt, írtam neki, hogy akkor refund, vagy küldjön újat, de annyit írt, hogy "Dear, thanks for your patience and understanding. If you still do not receive anything after 5 days, please contact me. Any problem, just let me know. I will be here for you. Nice day! "Hülyének ne nézzen már...
-
Topikgazda
válasz Greentea #70494 üzenetére
Végig csúszás van a szállításban, itthon is és külföldön is.
Most egy hónap után írt egy Hong Kong-i eladó, hogy inkább vissza adja a vételárat, mert a Hong Kong-i Postáról nem indult el a küldemény és most szóltak neki, hogy mi legyen a csomaggal.
A végső dátum után van 30 napod reklamálni, ha adnál még 2 hetet a csomagnak a megérkezésre azzal sem lenne gond.
Sanghajból meg 50-59 nap lett a szállítási idő a szeptemberben vásárolt dolgokra -
Valentinois
újonc
Sziasztok! Ért esetleg valaki ahhoz, hogy vállalkozásként hogyan érdemes Ebayezésbe fogni? Bútorgyártó cégünk szeretne az Ebayen is értékesíteni, de elég kevés anyag van arról, hogy hogyan lehet vállalkozásként használni. Bármilyen anyagot, könyvet, vagy olyan kontaktot aki jártas a témában, szívesen fogadok! Köszi előre is
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Gariztatás ügyben érdeklődnék:
Vettem kb 14 hónapja egy memóriakártyát. Minden módszerrel próbálkozva úgy tűnik, hogy csak olvasható állapotba került. Írtam annak aki árulja őket. Válaszolt: Élettartam garis, így ha visszaküldöm, küld egy másikat.
Szép és jó, csak pár dolog bajos:
-Nem tudom melyik a legolcsóbb biztonságos módszer a kiküldésre (magyar posta, ajánlott, elsőbségi, esetleg értékes elég? -ez az amiért elsősorban ide írok- (az kb 2000HUF, és majdnem negyede egy itthoni kártyának, majdnem fele az ottani árnak...)
-Egy írhatatlan kártya törölhetetlen is... tele van fotókkal, pár videóval, meg még ki tudja mennyi metaadattal...
-Járt vele egy olvasó is... azt jó lenne megtartaniPár tanácsot szeretnék kérni tapasztaltabb kollégáktól!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Topikgazda
válasz ledgeri #70498 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy mondjuk Kínába 50 g-ig 1970 Ft, 100 g-ig 2330 Ft a Magyar Posta, ajánlott, elsőbbségi, tértivevényes.
Az ajánlott elvesztés esetén 12000 Ft átalány kártérítést jelent. Efölötti érték esetén szoktak értéknyilvánítás kérni a feladók, ami 5000 Ft-ként 415 Ft.
A tértivevény 440 Ft (benne a fenti árakban) az átvétel aláíratását, igazolását biztosítja, ha ez nem kell akkor - 440 Ft a postaköltségből.
Erre nem lehet igénybe venni a PayPal visszaküldési pénz visszatérítését.
Ha komplett készletet küld újra, akkor abban az olvasó benne szokott lenni. Ha egybe volt csomagolva, most is úgy lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Motoros topic
- Kés topik
- Apple asztali gépek
- BMW topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest