- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Kis segitseget kernek.
Vasaroltam egy termeket, megjott. Eleg gagyi, szerintem ez igy egyertelmuen nem ok, en emiatt hibasnak ertekelnem.
Nem volt nagy osszeg, kb 1 dolcsi, viszont volt ra 2 dolcsi posta.A fenti leirasban volt hogy ha hibas a termek akkor a Return this item opciot kellene valasztani. Nekem viszont eszem agaban sincs visszakuldeni (a csekely ertek miatt nem lenne kifizetodo)
Szeretnek penzt visszakerni, nem tudom ilyen esetben mit kellene valasztani?
A full refund az vonatkozik a postakoltsegre is? (Esetemben a posta dragabb volt, mint a termek ugye...)
A hibat leginkabb videoban tudnam bemutatni az eladonak. Van lehetoseg videot csatolni (pl Youtube link formajaban)?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Topikgazda
válasz cidalain #69501 üzenetére
Megmagyarázom.
Nem kell feltétlen visszaküldeni, ezt most így oldották meg, mert minőségi kifogás intézése még a fogyasztó védelmi szabályozás szerint is visszaküldéssel oldható meg általában.
Ehhez lett igazítva ez a menü szöveg is, a Return request.
A megnevezés természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenképp vissza kell küldened, az eladó döntési joga, hogy igényli-e vagy más milyen módon rendezi a problémát.
Egyszerűsítve van az eljárás, de a te kérésed (Request) megoldása nem csak a funkció, menüpont nevével egyezően történhet. Ez a lényeg. Szerintem nincs ezzel probléma.
Ha nem tudod rendezni az eladóval, akkor lesz belőle case egyébként, addig csak a kérésed megoldása történik az eBay bevonása nélkül.Amit kifizettél azt kapod vissza refund esetén, ha teljes költség visszatérítés van.
Ha kevesebb összegben egyeztél meg az eladóval, akkor az részleges visszatérítés lesz, partial refund.[ Szerkesztve ]
-
stm_
tag
Üdv.
Szeretnék segítséget kérni. Árultam egy kitűzőt a hozzá tartozó online kóddal. Sajnos valami retardált megvásárolta, majd küldött egy üzenetet, hogy a kódot írjam le neki. Nem szerettem volna előre megadni, majd külön postázni a kitűzőt, ezt jeleztem is neki. Erre meg adott egy negatívat. Mihez tudok kezdeni azon kívűl, hogy jelentem a vásárlót?
-
stm_
tag
Köszönöm a válaszod. Ezt a kérelmet, hogy tudom elindítani?
Mondjuk külön nem emeltem ki, hogy azzal eggyütt, hiszen magától értetődik. A csomagoláson van a kód amit le kell kaparni. Ez a képen is látszik.
Ez volt a kérdéses hírdetés:http://www.ebay.com/itm/152669723793?ssPageName=STRK:MESOX:IT&_trksid=p3984.m1559.l2649
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Home, Resolution Center, Report a buyer
Itt kell a konkrét eladáshoz kötve bizonyítani a jogtalanságát.De nem írtad hogy miként küldöd és ilyennél nem szoktunk return lehetőséget biztosítani, ez nem jó: Returns: 14 days money back,
Ilyen steames dolgoknál még jól körül írt hirdetés esetén is csak 50% az esély, hogy az eBay az eladónak ad igazat, -
Gercsa
senior tag
válasz Gercsa #69133 üzenetére
Jó egy hónapja írtam ebbe a topikba, leírom azóta hogyan alakult az ügyem hátha tanulsággal szolgálhat másoknak is.
Röviden az történt hogy kaptam egy üres dobozt a megrendelt termék nélkül.
Szépen lezongoráztam az ebay-es ügymenetet, jeleztem az eladónak a problémát, hosszasan leveleztünk, ő nem volt hajlandó sem új terméket ajánlani sem refundot, így az ebay döntését kértem és vissza is kaptam a pénzemet.
Nem kellett semmi unbox videó az ebay-nek, de ezzel azt sem szeretném írni, hogy hülyeség ilyet csinálni, nyugodtan csináljon mindenki, ettől függetlenül nekem nem volt rá szükségem.
Ami kellett az a Postai jegyzőköny és egy rendőrségi feljelentés.
Megjegyzem még fordítást sem kértek csak az eredeti magyar papírok elégnek bizonyultak.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
anorche1
őstag
16-án megrendeltem ezt: Dell Simple E-Port II USB 3.0 Dock 452-11520 452-11429 0MVP71 0XX6F0 Inc PSU
Rendelés előtt írtam az eladónak, hogy biztos hogy 1.2 -es displayport van rajta, menni fog a 4k@60hz, és azt írta hogy igen, ez kell nekem.Ma megjött, és 1.1 -es dp port van rajta.
Ma megírom nekik, hogy vissza emiatt vissza szeretném küldeni. A vissza postát ugye a paypal fizeti?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
gebro
aktív tag
Üdv!
Most ismerkedem az eBay-es vásárlással, és mivel kinéztem már pár kis értékű dolgot ami érdekelne, ezért lenne rendelés előtt pár kérdésem. Lehet hogy hülye kérdések, de azért mégis.
Az összefoglalót olvastam, és hasznos volt. Köszi.1. A munkahelyemre kérném a csomagot, de ha valami oknál fogva nem tudja átvenni senki, akkor gondolom a helyi postára lesz letéve, és hagynak értesítést róla. Ebben az esetben ha bemegyek érte nem gond, hogy a bejelentett lakcímem más, és ráadásul nem is Budapest?
2. A lakcím és szállítási címet ékezetek nélkül érdemes (ajánlott) megadni az eBay és a PayPal felületén, vagy
teljesen nem számít? Ezt még tudom módosítani ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
2. A magyar postás olvassa, ők megszokták már az ékezetes betűket, a külföldi csak annyit olvas, hogy Hungary.
1. Vagy oda adják, vagy nem. A sima küldeménynél név egyezés is elég, az aláírósnál a lakcím egyezést nálam eddig mindig nézték. De ha nem tudják átvenni, akkor ugyanaz mintha nem vagy otthon, akár az otthoni címre is jöhet.[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
Az első részre:
Régebben (úgy 8-10 éve) velem is kötözködtek, hogy nem egyezik a lakcímkártyás címem a szállításival, írassam át, ha nem ott lakok... Vicces volt, hogy a szállítási címre bejelentett családtag átvehette volna minden további nélkül, nekem meg vitatkoznom kellett. Volt, hogy meg is kérdeztem: írjak magamnak meghatalmazást? Azért végül mindig odaadtak mindent. Hol van az előírva, hogy nem rendelhetem más címre?
Az utóbbi években ilyesmit nem tapasztaltam, pedig elég sokszor van, hogy ott veszem át (pláne az új postázási gyakorlat óta), soha senki nem tett semmiféle megjegyzést. De el tudom képzelni, hogy egyes postai dolgozók azért belekötnek.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
gebro
aktív tag
Köszi a választ neked is.
Nekem is csak most rendelés előtt jutott ez az eszembe.
A bejelentett lakcímem úgy 200 km-rel odébb van, és ezért az nem játszik.
Úgyis mennem kell a postára a héten, na majd akkor rákérdezek erre. Bent vagyok a cégnél du. 4-5-ig, de a csomagot hozhatja akár 7-kor is. Ismerősnél volt már erre példa.Ha nem lesz más megoldás, akkor a párom nevére és címére kérem majd a csomagot.
-
stm_
tag
Köszi a választ!
Valóban nem írtam, de azt gondoltam nem is kell cifrázni, hiszen ww postát állítottam be. A képeken meg egyértelműen látszik maga a kitűző és a kód helye, ami sértetlen, nincs lekaparva.
Ha meg elküldöm a kódot neki üzenetben majd postázom a kitűzőt...az se jó mert végső soron nem azt kapja amit vett. Az ebay-nek hiába is mondanám, hogy üzenetben elküldtem... Azért hogy vásárlás után 1órával, amikor 2napom van feladni a terméket már benyom egy negatívat hááát. De nem is fenyegetőzőtt kb,
-elküldöd itt?
- nem,
és jött egy negatív[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Lenne egy returnöm. Vásárolnom kéne labelt? Ez hogy működik? Ki fizeti? Van egy olyan érzésem, hogy én - de ebben az esetben biztos nem küldök semmit (to USA) mert annyi az ára mint a terméknek.
Mit lehet tenni a továbbiakban?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Earl_Muttley
őstag
Szép Napot!
Ebayről rendeltem egy cipőt, konkrétan ezt: [link]
Az eladó DHL Global Mail-el adta fel (tracking no formátuma: GM6051167600832xxxxx), amit ahogy itt visszaolvastam, a határtól a Posta intéz.
Feltenném azt a sötét kérdést, hogy ha megfogják, akkor a Posta vagy a DHL vámkezelési eljárása vonatkozik rám?
Köszönöm
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
Topikgazda
válasz Earl_Muttley #69524 üzenetére
Posta, de nem valószínű hogy gondod lesz vele.
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Egy eladótól szeretnék vásárolni több dolgot (kis méretű, súlyú alkatrészek magasnyomású mosóhoz ) de ahogy látom minden tételhez felszámolja a 3,5GBP postaköltséget.
Gondolom úgyis egy csomagban küldi és simán belefér egy 15X15X15-ös dobozba és kb fél kilóba. Így azért szerintem nem korrekt felszámolni a háromszoros postaköltséget.
Lehet ilyenkor egyezkedni az eladóval ? Van valami tapasztalat, szoktak engedni ?Lumia 950XL
-
Topikgazda
válasz ZsoltG60 #69528 üzenetére
Írsz neki hogy meg tudja-e oldani. Van aki nem zárkózik el tőle. Konkrétan írd meg hogy mit vennél meg, még akár egy külön neked szóló "egy csomagban" hirdetést is készíthet, vagy kosárba pakolod és ad egy egybe számlát kevesebb postaköltséggel. Vagy nem akarja megoldani, mert így árazta a dolgokat be.
-
ZsoltG60
aktív tag
Értem , köszi írtam neki rá 10 percre jött a válasz levél ... ez most egy sablon üzenet ... vagy nem sikerült érthetően leírni mit akartam (google fordítóval bár ahogy a szövegből kiveszem 9:30-17:00 közt elérhető csak, gy bízok benne, hogy holnap megkapom a rendes válaszlevelet
Lumia 950XL
-
Topikgazda
Német üzleti eladó 2006-ban regisztrált.
.................................................1 month 6 months 12 months
Positive feedback rating Positive 365 2221 4762
Neutral feedback rating Neutral 0 1 1
Negative feedback rating Negative 0 1 4Ingyenes szállítással tesz fel hirdetést, megveszem. Jön az email. hogy eBay rendszer hiba, fizessek 19,9 €-t a Paypal-n vagy mondjam vissza a vásárlást, hogy a pénzem visszakapjam.
Annyira "rendszerhiba" hogy kizárta a magyar vásárlókat, viszont az USA-ba ingyen szállít továbbra is, tehát csak tudta módosítani.
Megírtam, hogy mivel nem az én hibám, akkor talán ő csinálja meg a cancel order-t. Nekem számolja az eBay? Mert figyelmetlen volt amikor a hirdetést feladta. Azt a .......
Ő már a harmadik német eladó aki ezzel szórakozik, az elmúlt években Távol-Keleti eladókkal ilyen problémám nem volt.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomika86
senior tag
Ezt írta vissza az eladó:
"Hi friend ,i am so sorry to hear that ,we have send out on time ,but you still not receive ,it is must delay in transit ,we would like to arrange a resend for you now ,and this time we will change another better shipping company ,it is ok ? Regards "
Jól értem hogy újraküldi a terméket jobb céggel? -
radi8tor
MODERÁTOR
Vámon mostanában mennyit ácsorognak a csomagok? 1 hét az normális? Bár lehet levelet küldtek róla csak még nem ért ide...
⭐ Stella
-
Topikgazda
válasz radi8tor #69543 üzenetére
Sajna 1 hét tekinthető normálisnak, az sms az elsődleges, ha nem kaptál, akkor levél se megy. Az egyébként is látszódna a nyomkövetésnél, mert azt be kell írniuk. Létszám problémák vannak.
Én is csak tologatom az egyik refund kérés elküldését, mert ha mégis megjön, akkor túl sokat veszítek az árfolyam különbséggel a refundként visszakapott összeg és az újbóli kifizetés - és + értékével.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Tomika86 #69545 üzenetére
Semmi, ha ezt írta, akkor írd vissza, hogy ez neked nem felel meg, a pénzed kell. Ez csak egy ajánlat részéről, várja a választ, hogy jó lesz-e.
Ennek is ugyanannyi valószínűsége, hogy nem fog megérkezni és nem lesz vásárlói védelmed, ha a megérkezés után derül ki valami probléma. -
domos
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek normális hogy Augusztus 10-én Angliából vásárolt tablet még nem ért ide? Elvileg valami eBay Global Shipping Program hozza, jelenleg ennyit mutat a tracking:
Shipped from the Global Shipping Center to International Destination
Aug-21-17, 20:39 PM, Sutton Coldfield, West Midlands B76 1QJCustoms Documentation and Labeling
Aug-18-17, 12:52 PM, Sutton Coldfield, West Midlands B76 1QJProcessing at Global Shipping Center
Aug-15-17, 03:51 AM, Sutton Coldfield, West Midlands B76 1QJTacking number: UPBEE0016BF19191A6B8 <- erre semmi nem talál semmit.
Köszi ha esetleg valaki válaszol.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest