Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Üdv! (Még teljesen új vagyok Docker témában, szóval nézzétek el nekem kérlek, ha valamilyen kifejezést nem elég szakmaian használok :DDD )

    Szóval, van egy Pi4-esem, melyre telepítettem egy OMV5-öt. Azt gondoltam, hogy a Dockerben installálok egy qBittorent vagy egy Deluge klienst és mivel van VPN-előfizetésem, az adatforgalmat azon engedem keresztül.

    Meglepetésemre sikerült is mindent hiba nélkül beállítanom, szépen fut a qBittorent és a Deluge konténer is. Delugéhoz ezt használtam, qBittorrenthez pedig ezt (mindkettő ARM-fork). Elvileg mindkettő csatlakozik a VPN-hez, Delugénál jobb alsó sarokban a külső IP-címnél a VPN IP-jét mutatja, qBittorrentnél fogalmam sincs, de a TorGuard-teszt szerint ez is a VPN-hez csatlakozik.

    Ami nem teljesen világos nekem, hogy mi történik akkor, ha megszakad a VPN-kapcsolat? A repo leírás szerint van ezekben valami "kill switch" funkció, hogy ha megszakad a VPN-kapcsolat, akkor nem megy tovább az adatforgalom, de lehet ezt valahogy ellenőrizni?

    Továbbá a qBittorrent kliensben van egy ilyen beállítás:

    Itt nem a tun0-t kellene megadni, hogy azon közlekedjenek a bitek? :U Vagy hagyjam így?

    És utolsó kérdés: stigma doksijában olvastam, hogy a TCP-t kellene beállítani a "Peer connection protocol"-nál. Ez igaz VPN kapcsolatnál is? Mert ott azt javasolták, hogy UDP-t használjak, így az UDP-s IP-t tartalmazó OVPN fájlt használja a konténer.

    Köszi előre is a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák