Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1621 üzenetére

    [OFF]Hát igen. Egy 3-4e forintos elosztóval az áramingadozásból eredő gondokat könnyen ki lehet küszöbölni. Utólag többe kerül.

    Az egyetemi Windows változatok általában nem a megnyirbált változatok :) XP-ből is volt 64 bites letölthető... Most ugyan még nem látom az igénylőlapon a Windows 7-et, de szombaton például már lehet majd ingyen igényelni a Puskás Stadionban a Windows 7 napon. Az, hogy melyiket adják majd az egyetemi csomagban, az átlag felhasználónak tökmindegy lesz:

    - A Windows 7 Home Premium OEM 20e nettó körül van. Minden benne van, ami kell otthonra. XP-kompatibilitás is megoldható, tehát ha a progik Vista alatt működtek, nincs szükség nagyobb csomagra. Általában minden otthoni felhasználó igényét kielégíti tökéletesen. Ha spec. szoftveretek van, akkor érdemes előtte érdeklődni, hogy azzal mi lesz a Windows 7 alatt (mondjuk az eredeti gyártónál, az MS-nél, vagy nálunk).

    - Windows 7 Pro OEM: ez annyival több, hogy van benne néhány apróság, ami akkor kell, ha valaki üzleti célra használja: például a céges (domain bejelentkezés) és az otthoni hálózatot egyarányt tudja használni. Letölthető az XP mód kiegészítés, ami azt engedélyezi a gépen, hogy egy ablakban futtasd az XP-t, vagy az alkalmazást, amit XP motorral szeretnél futtatni. Ez akkor kell, ha az XP-s progi bután lett megírva és csak XP alatt hajlandó elindulni. Ezzel csapják be, amikor az alap konfig motor nem elfogadható a proginak és mondjuk emiatt Vista alatt behalna. Csak akkor megy, ha van virtualizáció támogatás a prociban - tehát ezt ellenőrini kell előtte! Ezenkívül van még egy jó kis progi, ami meg azt csinálja a Pro-ban és az Ultimate-ben, hogy készít egy portable változatot a kiválasztott szoftverből, amit USB-n tudsz vinni, tehát akkor is tudod használni, ha a másik gépen nincs telepítve a szoftver. Nagyjából 30e nettó körül van ennek az ára.

    - A Windows 7 Ultimate OEM-ben nem, csak nagyvállalati licence megoldásként vehető, meg azt hiszem dobozban 100e felett. Annyival több a Pro-nál, hogy van egy Bitlocker benne, ami mind a vinyódat, mind az USB-det titkosítani tudja, ha ellopnák a géped...

    A Windows 7 igazából azért éri meg annak, aki digitáblázik, mivel a digitális táblák lehetőségeit jobban kihasználja az elődeinél, valamint a touch-támogatás következtében például az új Bamboo Pen and Touch-ok csodálatos dolgokat tudnak csinálni a Windows 7-ben :) ami meggyorsítja a napi munkát.

    Fontos tudni:
    Ma az MS viszonteladói napján örömmel hallottam, hogy OEM-et már bárki vehet, nem kell hozzá hardver mostantól hivatalosan sem. Tehát minden eddiginél is olcsóbbak lesznek itthon a Windows-ok, ha valaki legálisban gondolkozik. Szerintem megéri, mivel egy feltört változatnál az ember nem tudja, hogy kiskapu nincs-e benne...
    A dobozos és az OEM között a fő különbség, hogy OEM esetén ha új gépet veszel, az oprendszert is újra kell venned. Dobozos esetén szimplán újratelepíted. Ha valaki Windows 7-re úgy akar áttérni, hogy már van a gépén egy korábbi oprendszer, az is vehet OEM-et.

    64-bites rendszert akkor érdemes venni, ha a proci támogatja a EM64T-t és a többi hardverhez is vannak többségében 64-bites driverek. Általában az újabb márkás gépeknél nincs ilyen probléma, a régi gépeknél azonban lehet.
    Ezzel a szoftverrel lehet ellenőrizni: [link]

    [/OFF]

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák