Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz ar #1600 üzenetére

    512 szintű nyomásérzékelés, átlátszó fedőfólia (alá lehet rakni képeket átrajzolásra vagy csak dísznek), 1000 lpi felbontás, és persze vezeték- és elem nélküli toll. Sok forgalomban lévő konkurens tábla a nyomába sem ér ennek a táblának, ami kb. 5 éve volt forgalomban...
    A tollba tartalék hegyek a mai napig kaphatóak, nálunk például folyamatosan vannak (5 db 2400 Ft+ÁFA, kb. 10 millió vonás hegyenként az élettartam). Garis probléma nagyon nem volt ezekkel, vagyis megbízható táblák.

    Ezt a táblát meghajtja az új Intuos4 drivere is, ami azt jelenti, hogy Windows 7 (32 és 64 bit) alatt is működni fog (újabb érv, miért érdemes Wacomra költeni konkurens táblák helyett, mivel ilyen idős konkurens tábláknál valószínűleg nem lesz natív naprakész Windows 7 driver, a Wacom meg megcsinálta...)

    Windows 7 driverletöltés: [link]

    Összehasonlításban ennyit tudtam segíteni, ha valaki nem ismerte.
    A Windows 7 tollfunkcióihoz kiváló, ha valaki olcsón akar elindulni Wacommal.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    Hello!
    Most sikerül hozzájutnom egy táblához egy ACECAT Flair.
    amint bedugtam az usb be már mozgott, de a hozzá kapott szoftal nem tok mit kezdeni.
    Vista alatt használom.
    A nyomásérzékenységet hogy tudom beállítani PS ben ?
    Esetleg használt már vmiilyent ?

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1603 üzenetére

    Szia!

    Első körben fontos tudni: a Vista már alapból támogatja a nyomásérzékeny tollakat, bizonyos táblák ezt ki tudják használni, bizonyosak nem. A Wacomnál pl. nem tudsz dolgozni a driver telepítése nélkül, a Visboard táblák viszont driver nélkül is tökéletesen működnek. Tehát induljunk a kályhától és nézzük végig a fontosabb dolgokat.

    1. Nézd meg a gyártó honlapján a legfrissebb drivert és próbáld meg onnan telepíteni.
    http://www.acecad.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=113&lang=en [link]

    2. Ellenőrizd, hogy a felhasználói kézikönyvben leírtak szerint minden rendben van-e. Ha a driver felment, nyisd meg például a Windows Journal programot (Vistán biztosan fent van!) és próbál jegyzetelni nyomásérzékeny módban. Ha működik, akkor érdemes vackolni a Photoshop-ban. User manual letölthető: [link]

    Bár kicsit réginek tűnik a technológia és a tábla, amivel készült, viszont jól dokumentált és a gyártó oldalán van support is, ha nem boldogulsz. Tehát szinte 100%, hogy a telepítéssel nem lesz gond. Ha nem beszélsz angolul, akkor tudunk segíteni és egyeztetünk a gyártóval, bár mi inkább csak Wacomozunk. Egy jó Wacom tábla 19e nettó alatt már elérhető, vagyis nem kell óriási összegekben gondolkozni. Ha kipróbálnád, nálunk bármikor megteheted munkaidőben, csak dobj előtte egy emailt.

    Ha a driver kiakad Vista alatt és nem indul el, akkor állítsd át előbb a kompatibilitási módját XP-re és akkor fel fog menni, legalábbis a legtöbb régi szoftvernél ezt kell csinálni. (jobb gomb a progi indítófájlján, majd Properties és azon belül Compatibility fül és ott állítod be).

    A PS-ben az eszközök alapesetben nem mindig vannak nyomásérzékenységre bekapcsolva. Ez viszont Wacomra is igaz...

    Szóval a beállítás:
    1. Kiválasztod a rajzolóeszközt (Brush) a PS-ben
    2. Kinyitod a Brushes panelt (az eszköz menüsorában fent a jobb oldalon a legszélső ikon, ha nem állítottad el CS4-ben.
    3. A Brushes menüben engedélyezed a Shape Dynamics funkciót, majd rákattintasz.
    4. A Shape Dynamics-on belül a Control: funkciónál beállítod a Pen Pressure gombot.
    Ezután már biztosan PS-ben is mennie kell, ha a tábla jól van telepítve, vagy a Vista támogatja a driver nélküli módot is.

    Azért én néztem a felhasználói kézikönyvében a driver beállításokat, mindenképpen rakd fel a drivert, mert többet tud, mint a Vista alapból. Vagy frissíts Windows 7-re és akkor kevesebb problémád lesz a telepítéssel, mivel abban beépített XP mód is működik :) (külön kell letölteni, és csak a Pro és az Ultimate verziókhoz van...)

    Hát ennyit tudtam első körben segíteni, remélem, ez működik.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    Hello!
    Köszi most annyit sikerült, hogy eddig megnéztem a windows jegyzetfüzet ( ez az amit modntál csak nálam magyar op van most kivételesen. )
    Ott eddig szürke inaktív volt a nyomásérzékenység. (3.20 as drivverrel)
    Cd a 3.10 es van de azza se ment.
    Most leszedtem először hogy tisztán mehessen fel az uj, restart után gondoltam megnézem hátha.
    És siker. Kezeli mozog és be tudom pipálni a nyomásérzékenységet is és működik is win jegyzetmben de PS CS 4 ben nem :S
    Megpróbálom hogy felteszem a 3.40 es legujjabb drivert és azzal megnézem.
    még jelentkezek.
    Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget. is.

    Most sajna annyi sincs egy wacom ra.
    ha veszek akkor szeretnék egy Intous 4 eset:D furdal a kisördög

    szerinted ps alatt és 3ds max illetve Z brush alatt észreveni egy Bambo és egy intous közt a külömbséget ?

    Néztem itt ph n a wacon graphire 2 est amit fentebb hirdet egy kollega de eheez 3500 pénzért jutottam itt ph n igaz ha lemerül az AAAA s elem akkor még nem tudom honnan kerítek :D

    UP wacom egy ismerősnek van majd megfűzöm had próbáljam ki ,de addig is a sajáttal küzdök.

    Sajnos nem tudok bemenni hozzátok mert én Soproni vagyok gondolom ti meg pesten vagy budán székeltek :S
    Apple boltba is benéztem volna ha mást nem csak nyált csorgatni:D de ha egyszer arra járok egyiket se hagyom ki és nem felejtek e bejelentkezni .

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • HalasKYO

    aktív tag

    Nah ez a driver vmi nem kóser.
    Amint felteszem elfelejti hogy őrá rá van dugva egy tablet.
    Nem mozog , ha bemegyek a vazerlőpultba és ráklikkelek a Tablet ikonjára akkor popup ablakban azt mondja hogy USB tablet not found.
    Ha átdugom más usb be akkor felismeri azaz mozog, de a driver még mindíg nem indul . esetleg vmi ötlet ?
    Maradjon akkor driver nélkül ? de ugy pl nem tudom állítani hogy mennyire legyen érzékeny a nyomásra.
    Várom az ötleteket.

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1606 üzenetére

    Szia!

    Az olcsóbb kínai termékeknél előfordul, hogy a drivert arra az USB-portra telepíti, ahova aktuálisan a telepítéskor a tábla be volt dugva. Ezért javaslom, hogy úgy telepítsd, hogy mindig ugyanarra az USB-portra legyen dugva a tábla.

    Néha előfordul ilyen olcsóbb táblákkal az is, hogy nem ismeri fel egymást a két eszköz. Iyenkor javasolt például újraindítani a gépet úgy, hogy a tábla bekapcsolt állapotban az adott USB-hez már csatlakoztatva van. Ez általában megoldja az ilyen jellegű problémákat.

    Ha a drivert a Vista elfelejti, akkor több lehetőség van:
    - a driver nem teljesen kompatibilis: megoldás - ha nincs új driver és nem is lesz, akkor Winodws 7 XP üzemmóddal (drágább változatok), vagy vedd fel a kapcsolatot a tábla gyártójával [link]
    - fizikailag a táblával van probléma. Javaslom, hogy próbáld ki XP-n, hogy a driverrel jön-e a probléma. Lehet még elemprobléma is, javasolt újra kicserélni, mert a merülő elem is okozhat kommunikációs zavarokat.

    Elemek vásárlásánál menj be a Tesco-ba és fillérekért kapsz Tesco AAA elemeket. Kevesen tudják, hogy teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül, az számít, hogy milyen áramfelvételre van az elem tervezve. Egy ilyen táblához a legolcsóbb is jó... A drágább elemek azért kerülnek sokba, mert digitális kamerákhoz tervezik őket, ott viszont a VAKU hirtelen vesz fel sok áramot, ami a hagyományos elemeket tönkreteszi. Ezért vannak a drágább elemek ekkora árban, mivel egy átlagos elem vakuzásnál 10-15 kép után készen van, míg a drágább elemeket erre felkészítik és ezért bírják jó sokáig, mivel ez nekik nem megterhelő. Digitáblák energiafelvétele azonban minimális, így olyan, mint egy óra.

    A Wacomos kérdésedre:
    - amit írtál szoftvereket, arra egy 512 szintű nyomásérzékenységű Wacom is jó, ha még megvan, érdemes lecsapni arra a használt Graphire2 táblára, jó és megbízható, ráadásul Windows Vista alatt is garantáltan működik. Ráadásul a tollban nincs elem, ami a használatot is megkönnyíti... :)
    Ez a tábla, ami van neked, csak rövid ideig lesz megoldás, bár kezdetnek így is jó volt.... A következő problémád az lesz, ha a hegy elkopik és nem fogod tudni cserélni, mert cserehegyeket itthon ehhez nem hiszem, hogy be tudsz majd szerezni. A Wacomoknál ez megoldott, 5 db hegy 2.400 Ft +ÁFA.

    A házhozszállítás meg működik...

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    Köszönöm , mindenképp meg fogom próbálni tesóm gépén. Xp t tettem rá.
    A hegy abszolut nincs megkopva, illetve még van hozzá 2 teljessen uj hegy, de van egy olyan sejtésem hogy még azokat se fogom megkezdeni mielőtt cserélnék wacomra.
    :)
    1-2 szer már használtam wacom ott és akkor az pozitív volt, mindenesetre 5-10 perc nem mond sokat ,ezért havert megkérem hogy had prózáljam ki neki egy intous 3 asa van ha jól tudom akk talán M es.
    Azt nézem hogy nálatok még olcsóbb a wacom intous 4 esbő az M es mint sok sok websopban ha jól láttam ott 100k+ ért árulták ,de lehet hogy csak szimplán nem frissítik.

    A karácsonyi ajándékra megkérés már jó néhány éve nem mükszik:D egyetemista vagyok és 15 éves korom óta maganak keresem a lét a cuccokra.
    Minden saját cashből kell.
    3ds hez ráadásul vas is kell.
    A ramokat kell most begariztatnom , és utána mászik is majd fel a win 7 ha az xp megy akkor azon is fog , ha minden igaz, csak még azt nem tudo hogy melyik driverrel.

    A drievr igen ez a 340 es elég szutyok ezért le is szedtem most van nyomásérzékelés, és a win jegyzettömben megy is.
    PS el még egy kicsit játszani kell mert még nem akarja az igazságot.

    Mindenesetre ha van vmi feljlemény akkár pozitív akár negatív jelentkezek hogy mások is tanulhassanak a hibámból hátha felbukkan még 1 ilyen tábla.

    A segítséget köszönöm , és még nem szeretném feladni , mivel nincs pénz másra, ezt leszek kénytelen talpra rugdalni és talán a közeljövőben befut vmi nagyobb meló...

    Elem.. sajnos nem AAA elem kell bele ,az nekem is van hanem 4 A s azaz AAAA s azaz , 2 azaz KETTŐVEL kisebb mint a ceruza :S

    Holnap ha lesz időm akk bemek itt a soproni elektromosboltba és megkérdem van é nekik.

    A táblának annak ellenére hogy kínai és nem is egy mai darab szerintem nincsen hardwerikus sérülése hiszen a jegyzetömb progban megy szépen a nyomásérzékeléssel együtt.

    Bocs hogy hosszura sikerült ,de mások is ebből tanulnak ;)

    UP wacom ha lenne egy fölös darabod ne habozz:D nálam jó helyen lesz. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1608 üzenetére

    Szia!

    Töltsd le a www.corel.com-ról a Painter 11-et próbaváltozatban. Ha a Windows Journal-ban ment, akkor menni fog ott is és többet tud, mint a PS rajzolás tekintetében.

    De érdemes kipróbálni az Artweaver és az Artrage szoftvereket is. Ingyenesek, legalábbis van ingyenes változatuk is. Ha rákeresel a neten, biztosan megtalálod, bár ha visszaolvasol a fórumban, akkor más szoftvereket is láthatsz, amit ajánlanak.

    Az Intuos4-gyel kapcsolatban: nem, máshol valóban drágább :) Ez azért van, mert Wacom partnerként mi Németországból hozzuk a táblákat és német árképzést alkalmazunk. Így a valós EU-piaci áron kaphatod meg. Ráadásul mi 25% ÁFÁ-t számolunk, míg kint csak 19% az ÁFA, a fizetendő mégis ugyanannyi, tehát céges számlánál meg csak jól jársz :)

    Ha megfelel az Intuos, amit a haverodnál kipróbáltál, akkor tudd, hogy az új Bamboo Pen and Touch táblák nyomásérzékenysége ugyanannyi, tehát akár egy olcsóbb Bamboo-ba (De csak Pen and Touch!) érdemes beruháznod, vagy várni egy Intuos4-re. Olcsóbb az Intuos4 max akkor lesz, ha a Ft nagyon megerősödik, de ebben szerintem senki sem hisz :) 1-2%-os áringadozás persze mindig elképzelhető...

    Felesleges darabok? :D Mindig vannak, mert raktárkészletet tartunk minden népszerű Wacom termékből :)
    Ha meg lefogy a készlet, hozunk újat... Holnap akár egy Cinitq-et is vihetsz rakiról, ha tetszik :D

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    válasz FazekasLaci #1609 üzenetére

    OKé kis címletekben tudok fizetni kb 5cm es a takarékoskodj okosan ból hackeltem ki és handmoney kompatibilis:D
    Egyszer kék fehér olcsó üzletben már kibuliztam vele egy 50 ft os csokit.
    Az eladónak annyire bejött hogy ő váltotta :D
    Itt is megy ?

    Kipróbálom a fent említett progokat és ha megy benne akkor marad dirver nélkül .
    Akkor PS el van vmi gond.

    Ha kipróbáltam írok véleményt. Megpróbálok objekív lenni majd.:D
    Addig is a wacom legyen veletek.

    AAAA elemről nem tudtok vmit ?

    A graphire t elvitték személyessen így arról lecsusztam. :S
    Nem baj majd az intous4
    Egyként tudnál privben árakat mondani soproni szálítással a következőkre ?

    Baboo uj ami ajánlottál
    Bamboo Pen adn Touch
    Intous4 S amin nincs led kijelző
    Intous4 M

    + szálítási költs.
    Pozitív hogy náltok 8 nap a pénzvisszafizetési gari van tudtommal 3 at kell vállani mindenre az Eu ban legyen az banán vagy kenyérpirító , jah élelmiszerre nem ;)

    köszönöm előre is és mint a kutyám szokta. próbálkozok :D :B

    [ Szerkesztve ]

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • HalasKYO

    aktív tag

    Letöltöttem a corelt de hiába állítom be hogy pressure, és pipálom be a négyzetet mellette ott nem hajlandó nyomásérzékenyen viselkedni .
    Akk tegyek drivert ? 3.20 ?
    vagy szerintetek ?

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1611 üzenetére

    Ha driver nélkül nem megy, akkor driverrel kísérletezz. Ha így sem megy, akkor az szívás. Próbáltad már a gyártói support linken keresztül elküldeni a problémád (amit linkeltem)? Hátha náluk ismert a probléma. Ha meg nem, akkor marad egy megbízható Wacom vásárlása, ha tényleg táblázni szeretnél....

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    válasz FazekasLaci #1612 üzenetére

    Még egy-két napot próbálgatom hátha összejön és utána lesz vmi lesz.

    Driver nélkül megy, azaz mozog és a win journal ban nyomásérzékenyen működik de PS ben és Corel painterben nem erre vmi ötlet ?

    3.20 Driverrel nincs nyomásérzékenység de mozog és kattint.

    3.40 el meg egyszerűen azon az usb n amin volt mikor telepítettem nem látja, ha meg szakadok se, viszont ha átdugom másikba akkor olyan mintha nem lenne fenn driver és ugy megy de a tablet setupba nem tudok belépni mondván hogy nem lát USB táblát.

    Jó is lenne egy wacom csakhát a pénz.

    Előző hsz ben írva játékpénz nem jászik ugye ?:D;)

    Mindenesetre nagyon korrektek vagytok és köszönöm még1 szer.

    Ha sikerül vmi akk jelzek ugyis.

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1613 üzenetére

    Ha megküldöd a játékpénzed, azt beszámítjuk a házhozszállításba :) Mondjuk 1.000 Ft+ÁFA értékben? :)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • cliofalcon

    csendes tag

    Ha offtopic vagy már megválaszolt kérdést tennék fel, bocs, még csak ismerkedem a fórummal.

    Szeretnék egy digitális rajztáblát. Néhány éve rajzolgatok digiképeket, nem tudom, hogy művészeti alkotásnak számítanak-e, de az egeres szenvedés után szükségem lenne valami gyorsabb, könnyebben használható megoldásra. Képtelen vagyok egérrel íveket rajzolni.

    Ezekkel a digitalizáló táblákkal is még csak ismerkedem. Soha nem használtam hasonlót.
    Kinéztem egyet: Genius G-pen F610 és tudni szeretném, hogy mennyire éri ez meg az árát. Nem vagyok hivatásos grafikus, de azért nem szerenék valami igen rosszat
    Felfigyeltem rá, hogy sokan dicsőitik a wacomokat, de elborzasztott az áruk. Mit javasoltok?

    (Nem tudom mennyire számít, de Photoshop CS2-n dolgozom, mert a CS3-at már nem bírja a procim)

    "Aki saját döntései mellett képtelen kiállni, életét vesztegeti el, álmait szórja a szélbe."

  • HalasKYO

    aktív tag

    Hello!
    Ha elfogadsz egy tanácsot kedves Cliofalcon
    Ő az akire a geniusnál gondoltál?
    [link]

    Ennek az árából van egy kedves uriember aki wacommal ajándékoz meg.
    (FazekasLaci)
    Ha van rá módot próbáld ki, saját tapasztalat alapján mondom nem bánod meg.
    ( Én sajnos még csak rövid ideig használtam ismerősét , most fűzöm egy hosszabi randira :D)

    Viszont ami melett szól:
    -Nem kínában készülő tömegcikk , hanem vmi amit direkt arra talátak ki.
    -Nem kell bele elem. ( Az én mosatnimba 4A s elem kell ami szinte beszerezhetetlen.)
    -Nem csalódik benne az ember, van support , gari alaktrész kutyafüle.
    -Ennek a cégnek nem a mindenféle cuccokból van neve hanem mert ez (ha jól tudom) az eggyetlen profilja.

    Én egy bamboo A/6 os javallok , talán a touchost.
    Én is illyenel szemezek csak a lé... :(((
    De ha a 610 est nézted ki akk abból már kapsz wacomot.

    A6 ne riasszom meg én is azt hitem hogy huu meg háá. de a mostani is elég ami szintnén a6 ös. ha nem akarsz 3 méteres vonalat huzni vállból akk jó az.

    Az érzékenysége egy intous 3 asé ami azért eléggé legenda. egyedül a dőlésérzékenység hiányzik dehát ennyiért ne akarunk már mindent.

    Valószínűleg jön nemsoká FazekasLaci kollega ő aztán megmonda mi fán terem a wacom.
    Ne értsd félre, de ezt 1 szer veszed meg működik és kész.
    Tudod ez a kül az Apple meg a win közt és sokan nem értik meg hogy miért :D

    Mindenesetre akármit is választassz jó vásárlást és táblásodjál csak szépen .

    [ Szerkesztve ]

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • cliofalcon

    csendes tag

    válasz HalasKYO #1616 üzenetére

    Ez amit javasolsz? http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html
    Nem is tudom. Igazából még soha nem próbáltam ilyen táblát. (mármint semilyet) és összehasonlítási alapom sincs. (ami azt illeti, apple cuccom sem volt még soha :D ) Kicsit valóban ici-picinek tűnik az A6-os tábla, de bizonyára meg lehet szokni. Ahhoz hogy el tudjam dönteni, kellene rajzolnom rajta legalább egy arcot, vagy hajat rá. (a haj mérvadó, mert egérrel az kínszenvedés)

    "Aki saját döntései mellett képtelen kiállni, életét vesztegeti el, álmait szórja a szélbe."

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz cliofalcon #1617 üzenetére

    Szia!

    Nem kicsi, gyere be és próbáld ki. De ha nagyobb kell, az is van. A Wacom táblákkal hosszú évekig nem lesz gondod...

    A Wacomról annyit tudni kell, hogy japán cég, így a fejlesztései is olyanok, mint a japán cuccok: megbízhatóak.

    OFF: Amúgy ma már mindent Kínában gyártanak, a Wacom termékeket is, csak nem kínai a tervező, hanem szigorú japán szabvány szerint készülnek, ezért megbízhatóak.
    Manapság már az Apple cuccok is Kínában készülnek, erre egyre kevésbé lehet hivatkozni, ha a minőséget nézi az ember :).

    Ha tetszik a kipróbálás, akkor az alábbi címen találsz meg minket:
    ScanDer Kft. - 1146 Budapest, Thököly út 61. Tel.: 70/429-3200. Térkép:
    http://www.grasshopper.hu/terkep [link]

    Mielőtt jönnél, beszéljünk, mert akkor szabaddá teszünk neked egy órát és kényelmesen kipróbálhatod nemcsak a Bamboo, hanem ha jobban tetszik, a nagyobb táblákat (Intuos4 is). Mindenből van rakin, úgyhogy ha kell, azonnal is vihető, persze a kipróbálás semmilyen kötelezettséggel nem jár.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    Közben van fejlemény az én táblámmal is:D
    Elkezdtem nyomásérzékenység nélkül rajzolni huhh. kemény dió....
    a mozgások jobbak deklaráltak de még szokni kell.

    Utána átvittem tesóm masinájához és win dirver fös saját driver föl és láss csudát megy.
    Most ott tartok hogy a saját vasamon megy egy virtuális XP egy VMware el és ugy tudok nyomásérzékenység mellet de mint mondtam még szokni kell .
    Nem egy humánus megoldás, de majd win 7 en csak jönne meg a gariból a ramom.

    Viszont ha ctrl +Z t nyomok akk pl hibernálja a virtuális gépet és akkor elfelejti a nyomásérzékenységet akkor be kell lépni megint virtuálisba és usb kihuz bedug.
    Progja megnéz hogy indul e ha igen akk látja ha megy akk Corel indít nyomásérzékenység pipa ki be és megy.

    Most finomítom a rajzot amit nyomásérzékenység nélkül csináltm és meglássuk lehet tinektek is megmutatom .
    Nem tudok olyan jól rajzolni de ez remélem változni fog.
    Egyetemen is most kedjök a kockologiával stb mert eddig csak 1 szemeszter volt.

    Uhogy előre.

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1619 üzenetére

    Hát, erre csak azt tudom mondani, hogy az első válaszomban benne volt, hogy Windows 7 Pro vagy Ultimate XP támogatással a Vista helyett :) ezek szerint a gyártó nem foglalkozott a Vista-driver elkészítésével, csak az XP-ssel. Érthető, ha XP-n ment.

    De amit nem értek:
    - most írod, hogy egyetemen tanulsz. Miért nem mész be a dékániba és kérdezed meg, hogy a Windows 7 mikortól érhető el neked? Mert a Tisztaszoftver program a mai napig megy és az egyetemi hallgatók ingyen használhatják a programban résztvevő szoftvereket...
    Ehhez csak egy regisztráció kell, majd az egyetemi hálózaton keresztül az MS FTP-jéről le lehet húzni a legális telepítőket, majd azt aktiválni a Microsoft Magyarországnál.

    Hihetetlen, pedig az állam milliárdokat költ rá.
    Itt a direkt link mindenkinek, ne tört változatokat telepítsetek, meg szívjatok régi szoftverekkel, ha legálisan is lehet egyetemi hallgatóknak a legújabb szoftverből ingyen...
    http://www.tisztaszoftver.hu/ [link]

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • HalasKYO

    aktív tag

    Üdv!
    A gond azzal csak az hogy mindenféle megnyirbáltakat lehet csak használni tisztaszofverrel.

    Én Ultimate-t szeretnék telepíteni illetve ami a másik és hattalmassabb probléma az az, hogy csak 32 bites cuccok lehet tudtommal leszedni.

    Szóljatok kérlek hogyha tévedek.

    Ha megjön ramom gariből (4gb 3dsmax miatt) akkor nem válogathatok, akk 64 bit kell és kész.

    Tudom hogy mondtad de most ram illetve mivel egyik vinyóm elszállt az áramszolgáltató áramingadozása miatt, ezért nincs helyem az adatok pedig kellenek.
    ( Az áramszolgáltató miatt szált el ramom és az 1 ik vinyó és emiatt kényszerültem venni egy szinuszos szünetmentest használtan ami megintcsak nem egy olcsó vmi)

    Az elszállt vinyót is visza kell álítani tehát vinyót is vennem kell.
    Ha megvettem akk getdataback nevű proggal viszaállít.
    Ránéztem már vele olyan mintha le lenne formázva. szerencsére.

    Ezek után lesz helyem és mászik is fel a win 7 .
    Csak ez nem olyan egyszerű sajnos.

    Így kb van rálátásotok hogy miért kell ilyenekkel szenvednem de a lényeg hogy most már tudom haszálni a táblát .
    Igaz hogy nagy kompromisszumokkal , dehát ez van ideiglenessen.

    Bocs hogy itt áradozok a problémámról ha baj akk mod ok remélem törlik :R

    ACECAD Acecat Flair tesztelése folyamatban , hamarossan képek talán :D

    Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz HalasKYO #1621 üzenetére

    [OFF]Hát igen. Egy 3-4e forintos elosztóval az áramingadozásból eredő gondokat könnyen ki lehet küszöbölni. Utólag többe kerül.

    Az egyetemi Windows változatok általában nem a megnyirbált változatok :) XP-ből is volt 64 bites letölthető... Most ugyan még nem látom az igénylőlapon a Windows 7-et, de szombaton például már lehet majd ingyen igényelni a Puskás Stadionban a Windows 7 napon. Az, hogy melyiket adják majd az egyetemi csomagban, az átlag felhasználónak tökmindegy lesz:

    - A Windows 7 Home Premium OEM 20e nettó körül van. Minden benne van, ami kell otthonra. XP-kompatibilitás is megoldható, tehát ha a progik Vista alatt működtek, nincs szükség nagyobb csomagra. Általában minden otthoni felhasználó igényét kielégíti tökéletesen. Ha spec. szoftveretek van, akkor érdemes előtte érdeklődni, hogy azzal mi lesz a Windows 7 alatt (mondjuk az eredeti gyártónál, az MS-nél, vagy nálunk).

    - Windows 7 Pro OEM: ez annyival több, hogy van benne néhány apróság, ami akkor kell, ha valaki üzleti célra használja: például a céges (domain bejelentkezés) és az otthoni hálózatot egyarányt tudja használni. Letölthető az XP mód kiegészítés, ami azt engedélyezi a gépen, hogy egy ablakban futtasd az XP-t, vagy az alkalmazást, amit XP motorral szeretnél futtatni. Ez akkor kell, ha az XP-s progi bután lett megírva és csak XP alatt hajlandó elindulni. Ezzel csapják be, amikor az alap konfig motor nem elfogadható a proginak és mondjuk emiatt Vista alatt behalna. Csak akkor megy, ha van virtualizáció támogatás a prociban - tehát ezt ellenőrini kell előtte! Ezenkívül van még egy jó kis progi, ami meg azt csinálja a Pro-ban és az Ultimate-ben, hogy készít egy portable változatot a kiválasztott szoftverből, amit USB-n tudsz vinni, tehát akkor is tudod használni, ha a másik gépen nincs telepítve a szoftver. Nagyjából 30e nettó körül van ennek az ára.

    - A Windows 7 Ultimate OEM-ben nem, csak nagyvállalati licence megoldásként vehető, meg azt hiszem dobozban 100e felett. Annyival több a Pro-nál, hogy van egy Bitlocker benne, ami mind a vinyódat, mind az USB-det titkosítani tudja, ha ellopnák a géped...

    A Windows 7 igazából azért éri meg annak, aki digitáblázik, mivel a digitális táblák lehetőségeit jobban kihasználja az elődeinél, valamint a touch-támogatás következtében például az új Bamboo Pen and Touch-ok csodálatos dolgokat tudnak csinálni a Windows 7-ben :) ami meggyorsítja a napi munkát.

    Fontos tudni:
    Ma az MS viszonteladói napján örömmel hallottam, hogy OEM-et már bárki vehet, nem kell hozzá hardver mostantól hivatalosan sem. Tehát minden eddiginél is olcsóbbak lesznek itthon a Windows-ok, ha valaki legálisban gondolkozik. Szerintem megéri, mivel egy feltört változatnál az ember nem tudja, hogy kiskapu nincs-e benne...
    A dobozos és az OEM között a fő különbség, hogy OEM esetén ha új gépet veszel, az oprendszert is újra kell venned. Dobozos esetén szimplán újratelepíted. Ha valaki Windows 7-re úgy akar áttérni, hogy már van a gépén egy korábbi oprendszer, az is vehet OEM-et.

    64-bites rendszert akkor érdemes venni, ha a proci támogatja a EM64T-t és a többi hardverhez is vannak többségében 64-bites driverek. Általában az újabb márkás gépeknél nincs ilyen probléma, a régi gépeknél azonban lehet.
    Ezzel a szoftverrel lehet ellenőrizni: [link]

    [/OFF]

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • riancsa

    csendes tag

    Helló fiuk!

    Ahogy olvastam elég jól elmerültetek a témában és gondoltam akkor már kérdezek párat.
    Persze csak ha segítetek! :K

    Szóval grafikus volnék és most raktunk össze itthonra egy tuti kis 4magos gépet, PS, Corel, meg minden ami kell. Windos 7 van telepítve, megjegyzem nagyon jól működik a szerkezet!

    A lények hogy a melóhelyemen egy régi típusú Wacommal dolgozok, de akarok magamnak itthonra egyet és próbáltam utána járni a neten az áraknak, meg az új tipusoknak, de minél többet olvastam annál rosszabb lett a helyzet, nem tudom ledönteni, hogy bamboo vagy intuos!

    Ugyanis 50 körül akarok rá beruházni most de vagy egy bamboo M-re futja vagy egy intuos S-re, de nem tudom eldönteni.

    Olvastam mik a különbségek de inkább olyannak a vélemény kellene aki használta őket.

    Segiiiiiiitség! :Y

    Örülnék ha tudnátok segíteni!

    Előre is köszike! :R

  • -VIGH-

    csendes tag

    válasz riancsa #1623 üzenetére

    Szia!

    Nekem már mind a kettőt volt szerencsém használni,a Bamboo sem rossz de
    azért a professzionális munkákhoz(és ilyen profi géphez)már inkább az intuos
    dukál.Jobb a nyomásérzékenysége,érzékeli a toll dőlését,több rajta a
    gyorsbillentyű,tudsz hozzá tollakat venni stb.
    Éppen most akarom eladni a féléves,megkímélt Intuos4 S táblámat,ha valakit
    érdekel 45.000ft-ért elvihető.
    Sok sikert a választáshoz,én inkább azt mondom,hogy vegyél Intuos-t,nem
    fogod megbánni!

    Gyula

  • rii

    nagyúr

    hello

    ezek küözül melyikkel érdemes foglalkozni?

    havercsajnak kellene, ... stylist ... és skicceket akar rajzolni ... dőlés és nyomásérzékenység jó lenne ... vagyis asszem csak a nyomásérzékenység ...

    1 2 3 4 5

    vagy tudtok valakit, aki használtan hozna ilyet?
    tízből szeretném megúszni (vagy tíz környékén ... ahogy látom, van esélyem egy A5-ösre 10.000 körül)

    esetleg ezek miben térnek el egymástól?

    A B C

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • rii

    nagyúr

    válasz rii #1625 üzenetére

    up

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • Celebrau

    csendes tag

    válasz rii #1625 üzenetére

    Én árulom a "régi" Bamboomat. Fekete A6, 4 hónapos, keveset használt, ezért 17.000-t kérek érte.

  • rii

    nagyúr

    válasz Celebrau #1627 üzenetére

    okay, köszi, ... írok PM-et.
    hátha ....

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz riancsa #1623 üzenetére

    Már minden Wacom táblát használtam az elmúlt 10 évben.
    A pénztárcán és a felhasználási területen múlik igazából.

    Ha régebbi típusú Wacommal dolgozol, akkor a max nyomásérzékenysége 1024 lesz. Az új Bamboo-é ugyanennyi. Ami viszont nincs a Bamboo-ban, az a dőlésérzékenység. Tehát, ha rajzolsz is a táblával, akkor inkább egy Intuos4-et javaslok. Otthonra A6 vagy A5 méretben.
    Már csak azért, mert rajzolásnál a dőlésérzékenység nagyon ki tud jönni, ha valaki ügyeskezű. Ráadásul, ha bent Intuost használsz, akkor hiányozni fog a dőlésérzékelés rajz közben.

    Amúgy meg megbeszélhetünk egy időpontot, bejössz és kipróbálod mind az Intuos, mind a Bamboo táblákat, aztán azt választod, ami jobban kézreáll.

    Ha érdekel, dobj egy privátot és egyeztetünk időpontot.
    A XIV. kerület, Thököly út 61-ben vagyunk (ScanDer Kft. - Grasshopper.hu)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • DaDy0219

    tag

    Sziasztok!

    Smudge Guard kesztyűt honnan tudok venni, rendelni?
    Külföldi oldalakon találtam, de inkább belföldről vásárolnék.
    Ötlet?

  • rii

    nagyúr

    válasz FazekasLaci #1629 üzenetére

    régebbi Intuos-ban midengyikben van dőlésszögérzékewnység?

    Intuos1-hez lehet ceruzát szerezni?

    [ Szerkesztve ]

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • cliofalcon

    csendes tag

    Végre ki tudtam próbálni a digitáblámat, amit vettem két hete, és befejeztem egy régi munkámat. Gondoltam megmutatom, hátha ösztönöz valakit.... bár ha balegondolok, annyira nem vagyok jó, és csak hobbiból rajzolok egyelőre, de azért nem bántam meg ezt a vételt.
    (az arc még egérrel készült, de az összes többi része már a táblán)

    http://img697.imageshack.us/img697/4176/csszrfinekici.jpg

    [ Szerkesztve ]

    "Aki saját döntései mellett képtelen kiállni, életét vesztegeti el, álmait szórja a szélbe."

  • Maramiri

    csendes tag

    Sziasztok!
    Ajándékba szeretnék venni egy táblát és a hsz-eket végigfutva, ezt néztem ki: Wacom Intuos4 A6 Wide. Akinek szánom hobbi szinten rajzolgatna....
    Szerintetek nem túl kicsi? Fogalmam sincs hogy megy ez, bár egy rakás videót megnéztem már, szóval segítsetek légyszi! (Bár a nagyobbra úgysincs pénzem, akkor marad a Bamboo, de az nem olyan érzékeny, eh..)
    Köszi
    Maramiri

  • Maramiri

    csendes tag

    Ja, és egyszer valami olyasmit mondott, hogy fps játékokhoz is lehet használni ezeket a táblákat, mert gyorsabb a helyváltoztatás, mint egérrel...erről mit tudtok? Őt nem kérdezhetem, meglepetés lesz.

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz rii #1631 üzenetére

    Igen, mindegyik Intuos tartalmaz dőlésérzékenységet.
    Az Intuos1-hez a Wacom már nem gyárt alkatrészeket, Intuos2 felett lehet rendelni.
    Ha találsz valahol használt Intuos1-et, akkor azt talán alkatrésznek érdemes megvenni, bár én inkább egy Bamboo-t vennék már, mert a specifikációjában nagyjából tudja azt, amit egy Intuos1 a dőlésérzékenységen kívül.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz cliofalcon #1632 üzenetére

    Nekem tetszik a kép :)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz Maramiri #1634 üzenetére

    Cintiq-en játszottam ilyet Americas Army-ban, ott nagyon tuti volt. Megnézem neked még a héten, hogy az Intuos4 ebben a tekintetben mennyire használható. Egyelőre a Bamboo-t tudtam megnézni, ott sajnos nem láttam (lehet, hogy nem figyeltem eléggé), hogy a gyorsgombra hogyan lehet ráprogramozni a tollnál a Mouse mode és a Pen mode váltását.

    A Mouse mode azért fontos, mert a mozgásokhoz, illetve a fel-le nézésekhez nem lehet használni a toll (Pen) módot, mivel nagyon nehéz vele a pontos irány beállítása.

    Ha viszont találok megoldást, akkor szólok és ha jó a megoldás, akkor be tudsz jönni hozzánk, megmutatjuk, hogy állítsa majd be, illetve rakiról tudunk is adni olyan táblát, amivel ez gond nélkül menni fog.

    Stratégiai játékoknál baromi jó, lövöldözős játékoknál azonban annyit tudni kell, hogy egy gamepad szerintem jobb lenne, mivel azon több a gomb. Olyat kell keresni, ami hasonlít a Playstation 3 irányítójához. Én egy Logitech Playstation 3 USB-s irányítót vettem és teljesen jól működik Windows Vista és Windows 7 alatt. Ilyen van nekem, csak fehérben: [link]

    Karácsonyra töltsd le neki ezt a netes játékot, szerintem örülni fog, ha szeret lövöldözni :)
    Americas Army 3: [link]
    Tök ingyenes és profi.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • Maramiri

    csendes tag

    válasz FazekasLaci #1637 üzenetére

    Köszi Laci, nagyon örülök, hogy utánanézel! Mindenképpen szeretném majd ki is próbálni - mondjuk az nem fog sokat nyomni a latban, inkább csak látni akarom mit kap. :)
    Americas Army: ismeri szereti.
    Annyira türelmetlen voltam, hogy közben írtam neked emailt is..Köszi még egyszer, és várom, hogy jelentkezz!
    Maramiri

  • Maramiri

    csendes tag

    válasz FazekasLaci #1637 üzenetére

    Laci,
    még biztos nem volt időd kipróbálni az Intuos4-et fps játékkal, ezért ezt figyelmen kívül hagyva (mármint a játék lehetőséget) te melyiket javasolnád: az M-es Bamboo-t vagy az S-es Intuos-t? Valami macrumors fórumon azt írták, hogy kezdőknek előnyösebb a nagyobb felület, a 4x-es érzékenységgel és a dőlésérzékenységgel szemben, de nem győztek meg, az Intuos annyival többet tud...Szóval a nagyobb butább, vagy a kisebb okosabb?

    Ja igen, a kontroller: köszi, de főképp rajzolni fog a táblán, a játék csak extra kérdés volt, szóval klassz a Logitech-ed, de az biztos nem opció a tábla helyett :)

    Maramiri

  • rii

    nagyúr

    válasz FazekasLaci #1635 üzenetére

    egy mai Bamboo "nagyjából" tudja azt, amit egy őskövület intuos 1-es?

    a 2-eshez lehet még kapni tollakat? vagyis ahhoz akkor még gyárt a wacom?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • rii

    nagyúr

    az RS-232-es port-tal rendelkező WACOM-ok nagyon lassúak?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz Maramiri #1639 üzenetére

    Szia!

    Kezdőknek jó a Bamboo. Viszont a Bamboo-val nem nagyon fog tudni játszanni 3D játékokat, mivel a gyorsgombra nem tudja ráprogramozni a toll mód és az egér mód változtatását. És az egy 3D-s progiban elengedhetetlen. Nagyon sok funkciót lehet elérni billentyűkről, így arra az Intuos4 lenne az alkalmasabb a programozhatóság miatt. Rajzoláshoz kezdőnek egy Bamboo is elég. A nagyobb méret csak akkor kell, ha a monitorod is nagyobb - A5 mondjuk 20" monitorméret felett...

    Az, hogy nagyobb méretű tábla kényelmesebb kezdőnek, az nem igaz, abszolút a monitorarányhoz kell viszonyítani ezt. A fórumot nem ismerem, amit mondtál, nekem ez a véleményem és több, mint 10 év alatt az összes tábla minden mérete már megfordult hosszabb ideig a kezeim alatt, így ezt már elég jól megismertem. Van, aki nagy kézmozdulatokkal szeret dolgozni (pl. festők), na ők biztosan a nagyobb tábla felé mennének. De azt tudni kell, hogy navigációban egy nagyobb tábla (ld. egy A4-es) kényelmetlen, ha csak kis monitorod van (mondjuk egy 19"-os), mivel a kezedet jobban kell mozgatnod a navigációhoz és ezért egy idő után fárasztó.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz rii #1641 üzenetére

    Nem, csak más a csatolójuk. A soros portos Wacomokkal egy probléma van:
    - nincs rá már alkatrészgyártás, így körülményes az üzemeltetése, hiszen nagy a rizikó, hogy egy kulcsfontosságú munkánál hirtelen tönkremehet (pl. megsérül a vezeték, külön áramkábelről működik, így elég egy erősebb áramingadozás, stb...). Ilyenkor gáz, ha hirtelen ki kell adni 100.000 Ft-ot egy újért.

    Amúgy a Wacomok minőségét mutatja, ha még van soros portos Wacom tábla, ami működik... Több, mint 10 éve gyártották...

    Egyébként Artpad, vagy Intuos1?
    Alternatívaként egy Bamboo-t tudok ajánlani, abban ugyan nincs dőlésérzékenység, viszont az összes egyéb specifikációt teljesíti (kivéve a 20 vagy mennyi programozható gombot a tábla tetején...)

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • Maramiri

    csendes tag

    válasz FazekasLaci #1642 üzenetére

    Szia Laci!
    Hát pont ez az; 24"-os monitora van...Szerintem itt az ideje személyesen megnéznem a táblákat, felhívom az üzletet és kérek időpontot.
    Köszi;
    Maramiri

  • rii

    nagyúr

    válasz FazekasLaci #1643 üzenetére

    " ... Alternatívaként egy Bamboo-t tudok ajánlani, ..."

    tudom, szörnyű vagyok, de sajnos én csak használtban tudok gondolkodni. Nem magamnak lesz, és nem tudok újonnan venni ... úgyhogy köszönöm az eddigi segítséget, és az esetlegesen ezt követőt is ... :-/

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • rii

    nagyúr

    ez milyen tábla lenne?

    wacom et-0405a-u (USB-s)

    ceruzát lehet hozzá venni valahol?

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • Syl

    nagyúr

    válasz Maramiri #1644 üzenetére

    Mekkora felületen használod az egeret?
    Mert én is egy 24" monitorral szoktam használni az A6-os bamboot és egyáltalán nem kicsi. Az egér nálam úgy van beállítva, hogy a full-hd felbontást egy kb 6x4 cm felületen bejárom. Nem vagyok sem festő sem kaszálni nem szoktam :DDD Szóval hadonászás kizárva.
    Melóhelyen is úgy dolgozok photoshop/indesign-nal, hogy két monitort bejárok anélkül, hogy a kezemet megmozdítanám az asztalon.

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • Maramiri

    csendes tag

    válasz Syl #1647 üzenetére

    Szia,
    köszi!
    Lehet, hogy elég lett volna - nem az enyém lesz, akinek meg szánom szintén nem egy szeletelős típus :) - de közben elmentem és kipróbáltam mindkét táblát - igaz csak a Mediumokat - és sajnos eldőlt, hogy az Intuos4 A5 kell. Nem csak a méret, hanem a plusz funkciók miatt.
    Maramiri

    [ Szerkesztve ]

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz rii #1646 üzenetére

    Ez egy Graphire2 tábla. Ceruzát már necces, hogy lehet hozzá rendelni, de ha a ceruza működik, tollhegyet gond nélkül tudok adni. Maga a toll egyébként 8e + ÁFA körül lenne, tehát megvenni sem érdemes...

    Amúgy érdemes elgondolkozni, mivel a Bamboo Pen and Touch fekete tábla 1024 lpi helyett 2540 lpi felbontású és a nyomásérzékelése is 512 helyett 1024 szintű. Az egyéb funkciókról, amik a Graphire 2-ben nincsenek benne, nem is szólok. [link]

    Amúgy, ha a Graphire termékvonalat akarom levezetni, akkor az így nézett ki:
    Graphire 2, Graphire3, Graphire4, Bamboo, Bamboo Pen and Touch.

    Tehát látható, hogy elég régi technológiáról beszélünk.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

  • gabor8308

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy mekkora táblát érdemes vásárolni 22"-24"os monitorhoz.
    Hamarosan beruházok egy nagyobb monitorba és egy táblába, és lehetőleg olyan döntést szeretnék hozni, amit később nem bánok meg. Samsung-wacom kombinációt szeretnék...gondolom ez már jó irány minőségben...

    Előre is köszönöm a segítséget!
    Hali!

Új hozzászólás Aktív témák