Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bksgbr

    tag

    No lassan hozzánk is elér az FTTB-->FTTH átalakítás (Eger 4 emeletes panel). Röviden:
    2016.11.02-án behúzták az optikát a lépcsőházi villanyóraszekrénybe. Ezután sokáig csönd, majd most hétfőn, azaz 2021.05.03-án kaptuk ezt a levelet, amelyben tájékoztatnak az átállásról. Tegnap azaz 2021.05.04-én jöttek a szerelők és rákerült a lépcsőházi optikára a kötődoboz/elosztódoboz is. Ma 5-én pedig megjelent az üzletkötő, hogy új szerződést kell kötni, mert hogy majd optikán fog jönni minden, gyorsabb net stb, ez eddig rendben is van, számítottunk rá. Mondta, hogy 30 napon belül fognak keresni a szerelők.
    Úgy látszik felpörögtek az események, itt tartunk most (az más kérdés, hogy sajnos lakáson belül egy kicsit érdekes lesz majd, mert az előszobában/folyosón (ki hogy nevezi) nincs konektor, így majd valamelyik szobába kell elhelyezni az ONT egységet, csak ugye az a gond, hogy az egyik szobában van egy TV és a vezetékes telefon, a másik szobában pedig szintén egy TV és oda kell a net. A két szoba szemben van egymással, illetve közte van egy gardrób szoba. Ott is jó lenne az ONT ha lenne konektor, de úgy meg tudták csinálni ezeket a rohadt paneleket, hogy sem az előszobába, sem a gardróbba nem tettek még véletlenül se egy konnektort, így majd a szerelőkkel okoskodás lesz, hogy akkor hogy is legyen. No de ez már egyéni szoc probléma.)
    Ez csak helyzetjelentés akart lenni, hogy ilyen gyorsan felpörögtek az események, nem panaszkodás. Természetesen az ONT majd egyből megy bridge módba, és egy Asus RT-AC57U router lesz rákötve és az osztja majd a netet, kíváncsi leszek, hogy "birkózik meg" a gigás nettel :D (Jelenleg FTTB 100/100-as net van.)
    Majd átkötés után újra leírom a tapasztalatom, hogy muzsikál a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák