Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ati00

    tag

    Ma beszerelték nálunk a "hírhedt" HG6544C eszközt, bevezették az FTTH-t. A szerelő azt mondta, hogy holnapra már elméletileg át fog váltani 1000 Mb/s-re, most 100-as a net, a felületen is mondjuk 100 Mb/s-es sebességet láttam mikor beléptem a kezelőfelületében.

    Viszont majd nekem is majd át kell bridgeltetni azt a routert, majd holnap akkor hívom is a DIGIéket, mert nekem pl. macerás volt a NAT-os hálózatba jópár dolog, pl. The Crew-ban nem tudok rájoinolni a haveromra, de lehet az már a Ubifos hibája, de pl nem tudok semmiféle szervert hosztolni ki a külvilágba stb és ha netán szeretném, akkor gyakorlatilag a NAT az ütközőfal.

    Az engem nem nagyon zavar ha netán nem tudnék belépni a kezelőfelületbe a bridgeltetés után, mert én már minden szirszart letiltottam róla, viszont be is nyomattam az UPNP-t mert a The Crew-nak kell... Meg lehet hogy miegyébnek is kell, így hát muszáj ahhoz ragaszkodnom. Elméletileg az UPNP bekapcsolása biztonsági kockázat, de hát van nekem egy saját TP-Link Archer C6-os routerem, amibe jön a DIGI jele.

    Ha konkrétan bridgelve lesz az internet, akkor ha jól értelmezem a DIGI-s router automatikusan adja az internetet, aztán rákötve a saját routeremre dinamikus IP-t auto megkapja, mert a DIGI-s router auto. bejelentkezik a felhasználónév és jelszó párossal a PPPoE kapcsolatba. Ha hülyeséget mondok, javítsatok.

    És akkor az én routerem lesz az, ami tudja a port forwarding, stb. indítgatni mert a DIGI router-be alapból az összes port fel van oldva csak az én routerem az ami úgymond leblokkolja mert nincs kinyitva port. Bár ez csak az én elképzelésem, qrvára nem akarom azt hogy folyton hívogassam a digit hogy "figyu, a 25565-ös portot forwardolnád a 192.168.1.10-es IP-re? " XD

Új hozzászólás Aktív témák