Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisskd

    tag

    Üdv!

    Mit nézhetek el, mire nem gondolok?

    Friss bekötésű Növekedés 1000 csomagot (max. 1000/200, garantált 500/100) akartam "ellenőrizni", amikor behúzták. Közvetlenül a modem mellé ülve, saját kábelével mértem, digi leírás szerint beállítva egy Lenovo T430s-sel (i5-3320M, 8GB DDR3, SSD, Intel GBit NIC, Win8.1 nyugalmi állapotban, Eset Smart Security kilőve), közvetlenül PPPoE-n (én kértem bridge módba, így akarom később használni egy Ubuntu szerver NATolna majd). 150-300 közti letöltést mértem (speedtest, és digi mérőoldal is), még a feltöltés is rendszeresen "megelőzte". Ellenőrzésképp próbáltam két desktopot is (i3-4160, 4/8GB DDR3, SSD, Intel/Realter NIC, Win7), többször, több időpontban, volt némi szórás, de az 500-tól is messze voltunk mindig. Minden gép normál üzemben van, más hibát nem produkál, sebességgondok nem érezhetőek, a laptoppal pl. iperf-en rendszeresen mértem gigabit közeli értékeket.

    Ügyfélszolgálat szerint minden OK, így kíváncsiságból kipróbáltam ugyanezt a Lenovo T430s-t egy pendrive-ról futó live Linux Mint 18-cal, sima pppoeconf segítségével "next-next" módszerrel beállítva a kapcsolatot, ami ezek után meglepő módon tartósan hoztam a 900+-t letöltés irányba is.

    Mi lehet a gond egyszerre 3 különböző, amúgy jól működő win gépen? Ennyire elzabálja a PPPoE a CPU-t, hogy kevés neki ez a pár éves i3/i5 windows alatt?

Új hozzászólás Aktív témák