Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yossarian222

    csendes tag

    Sziasztok!
    Régen voltam már ezen a fórumon, de most le szeretném írni néhány pozitív tapasztalatomat a DigiTV-vel és a beltérikkel kapcsolatban.
    2007. január 14-én kötötték be nálunk a DigiTV-t, HUMAX-II beltérivel és 60x70 cm-es elliptikus-fehér-'digis' tükörrel. Még pont aznap kötötték be nekem, amikor az utolsó nap volt hogy még 2 éves hűséggel kötötték meg a szerződést. Mivel már ekkor tudtam, hogy a második TV-hez társbeltérit fogok igényelni ezért további 20m koaxkábelt is vettem és a társbeltérihez kaptam még plussz 2 F-csatlakozót is a szerelőtől. A csekk befizetését követően azonnal megigényeltem a társbeltérit. A társbeltériért (HYUNDAI HSS-3169NA) február 13-án mentem érte és már aznap Ügyfélszolgálaton keresztül aktiváltattam is. A társbeltériért én mentem érte és én is kötöttem be. Ezután rákerestem a csatornákra és sorbarendeztem a csatornákat.
    A DIGI+II beltérinél a szoftverfrissítést a jövőben várható video- vagy DVD felvételek készítése érdekében és a Macrovision-védelem ''elhárítása'' érdekében a 00-ás verzióról a 04-es verzióra frissítettem, a március 26-i 06-os szoftverfrissítésről lemaradtam de nem okoz ez nálam gondot.
    (MACROVISION: Videofelvételek, DVD filmek jogtalan másolását megakadályozó eljárás azáltal, hogy a videojelbe olyan impulzusokat illesztenek be, ami megzavarja a felvételre kapcsolt videomagnó szinkronáramköreit és így a felvett anyag szinte nézhetetlen a színhibák, fényerőváltozások, szinkronozási hibák miatt.)
    Először SAT-osztóval akartam a a 'digis'-single fejtől szétosztani a a jelet a 2 beltérihez, de itt a fórumon olvastam hogy a TWIN-fej a jó megoldás ha zavartalanul akarunk egyidőben és egymástól független TV-csatornákat (és akár eltérő polaritású adókat) nézni a 2 TV-n. Azt már eredetileg sem akartam, hogy a főbeltérire ''fűzzem fel'' a társbeltérit, mert nem akarok hasraesni a kábelben és lyukakkal sem akarom szétfurkálni a falakat; továbbá egymástól függetlenül akarunk eltérő TV csatornákat egyidőben nézni a 2 TV-n.
    A TWIN fejjel kapcsolatban a fórumokon találtam útbaigazítást, és úgy döntöttem hogy az INTERNET-en rendelek csomagküldő cégtől utánvételes-készpénzes fizetési móddal. Február 21-én hozták a TWIN fejet házhoz, [4200 Ft volt a fej ára + 2500 Ft volt a szállítási díj]. Ha én járok utána akkor kb. 2000-2500 Ft-ot én is elköltöttem volna a beszerzéssel a 4200 Ft-os fej áron túl. GLOBO Gold Edition TWIN fejet vettem, mert az tűnt a fórumokon ajánlottak közül a legalkalmasabbnak számomra. Arra figyeltem, hogy az eredeti single-'digis' fej 40mm-es nyakátmérőjének megfelelően szintén 40mm-es nyakátmérőjű legyen a twin fej is; azért hogy ne kelljen új fej-felfogató bilincset is beszerezni.
    Az eredeti 'digis'-single fej helyére én tettem fel, és szintén én állítottam be az új twin fejet is. Forgattam amíg a legjobb vétel nem jött létre illetve a fej-felfogató bilincsnél a tükör fókuszához képest addig ''közelítettem-távolítottam'' amíg szintén a legerősebb vételi szintet sikerült beállítani. Persze mivel a tükör -szerintem az én igényeimnek megfelelően- jól lett beállítva (a HUMAX-II beltérin kb. 80-85% a vételi szint és kb. 60-65% minőség), így úgy gondolom ez a twin fej ''beállítás'' nem volt nehéz.
    Én eddig meg vagyok elégedve a DigiTV szolgáltatásaival, a TELETEXT és az EPG nekem nem tűnik nélkülözhetetlennek, az ÁSZF-ben ezek nincsenek benne; ha elérhetőek lesznek akkor jó, ha nem akkor sem fognak túlzottan hiányozni.
    Az árral szerintem a jelenlegi piacon nincs gond, én a UPC-vel tudom összehasonlítani mivel nálunk kiépített vezetéke szolgáltatás -még- nincs így csak a műholdas szolgáltatók közül lehetettválasztani. S mivel a UPC-t évről-évre hívtam és évről-évre emelkedő díjakat mondtak az alapcsomagnál ezért választottam a DigiTV-t. Rendben van, amikor a DigiTV a UPC-hez képest alacsonyabb alapcsomag árral terjeszkedi kezdett, akkor a UPC is lejebb ment az árral - de ezt csak azért tette mert a monopolhelyzete végetért a DigiTV piacralépésével. Persze nem jelenti azt hogy örök hűséget esküdtem a DigiTV-vel, ha letellik a 2 év hűség akkor újra lehet gondolni hogy kit válasszunk!
    Más.
    Én a 2 beltéri beüzemelése óta csatornát egyik beltérin sem töröltem, a HálózatTV-s transponderekkel bővítettem csak eddig a csatornalistámat. A tükröt vagy a fejet sem próbáltam manuálisan-próbálgatással ''tuningolni'' hogy jobb és még jobb legyen a vételem. Észrevettem, hogy általában az optimális megoldás okozza hosszú távon a rendszereknél a legjobb megoldást. Nem biztos, hogy próbálgatni-piszkálgatni kell egy működő rendszert hogy egy kritikus-kiélezett csúcsbeállítás jöjjön létre mert lehet hogy nem az a legstabilabb beállítás! De ez csak az én magámvéleményem.
    A lefagyásokkal kapcsolatban : Én amikor nem nézem a TV-t akkor mindkét beltérit és a TV-ket is teljesen áramtalanítom manuálisan, nem használok időzitőket sem az elosztók sem pedig a beltérik a ki-bakapcsolásnál. Szoftvert frissíteni sem fogok a továbbiakban, megelégszem a jelenlegi verziókkal, hacsak nem lesz valami extra! (A HUMAX-II esetében a március 23-i frissítésről, a dinamikus-automatikus ''új-csatorna hozzáadási'' verzióról lemaradtam de nem probléma, a HYUNDAI HSS-3169NA esetében az eddigi legfrisebb 04-es verzióm van.)
    Bizonyos csatornákon előfordul időnként ''kockásodás'' vagy gyengébb vétel, de olyankor át- majd ismét visszakapcsolok erre a csatornára és vagy ''elmúlik a kockásodás'' vagy sem. Ha nem múlik al nem ''erőltetem'' ezt a csatornát.
    Ez alatt a 3 hónap alatt komolyabb problémám nem volt, és remélem a jövőben sem lesz.
    Tovább nem is ''fényezem'' a DigiTV-t, nehogy valaki még leszóljon ezért!

    Üdvözlettel : Yossarian
    További jó Digi-zést!!!

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák