Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old_artist

    addikt

    válasz vond #1990 üzenetére

    Üdv!

    Elviekben nem, esetleg gyakorlatilag igen! A DisplayPort gyorsabb, jobb és pontosabb adatátvitelt biztosít, de ez nagyban függ az elektronikától is! Nem szükséges DP kábelt venned az U2311h-hoz, de ha mégis, akkor csak minőségit válassz, ami aranyozott érpárú és csatlakoztatású, s mindez 3-4e-től már kapható! Az U2311h-hoz v.1.1a DP kábel való!
    Ha megszűnik (nemsokára) a DVI csatlakoztatás, akkor jól jöhet helyette majd az egyre elterjedő DP port!

    Igen, megoldható a kalibrálás, ha hasonló GPU-s VGA-ra történik a műszeres bemérés és kiigazítása a monitornak, vagy megegyező típusú VGA kártyára! Pl. nálunk elég, ha megmondod a VGA kártyád típusát, mert mindig van a boltban hasonló vagy megegyező VGA, és arra elég a kalibrálást elvégezni! A kalibrált adatokat és az ICC színprofilt mail-en elküldjük egy kis ismertetővel egyetembe, hogy hogyan tudod "behelyezni" az adott op-rendszeredbe! A monitor már kalibrálva érkezik meg a leendő tulajhoz!

    Ha a "fő vonalon" maradsz (ATI vagy nVidia), akkor maradhat a "régi" kalibrálás és a hozzá "fűzött" ICC színprofil (bár nem 100%-os színtelítettséget mutatna), mivel így is jobb lesz a kijelzőn megjelenített képe, mint ha a gyári beállításokkal használnád!
    Ha kalibráltatni is akarod a monitort, akkor érdemes VGA-val együtt átondolnod a vásárlást, vagy arra kérni a kalibrálást ... ami VGA kártya tervbe van véve!

    Mivel nincs tapasztalatom ilyen kaliberü hanfalakkal (nálam csak egy 2.1-es hangfalszett működik - semmi kirívó), azért javaslom első körben majd a próbát, ha nem okoz különösebb problémát, akkor mellette tarthatod. Először hangfal nélkül üzemelném be a monitort, s utána, ha mellé helyezed, akkor észrevennéd, ha lenne valami változás - bár nem tudom, hogy milyen "dög hangfalakat" használnál.

Új hozzászólás Aktív témák