Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz RandomName #151531 üzenetére

    Egyrészt igen, ez is benne lehetett abban hogy kihívtak minket semleges területre.
    A másik, hogy voltak vendégek akiknek egyfajta személyi pincérük lettünk, tehát mondjuk az első 1-2-3 alkalom után már mindig nekem intett ha akart valamit vagy ilyesmi. Tudtam hogy hová ül, mit iszik, volt (all incluseivenál csak), hogy mikor láttam, hogy megérkezik, akkor bementem, megcsináltam a rendelését, és mire leült az asztalhoz ott volt amit inni szokott. Nem kellett várni a rendelésfelvételre, majd arra sem míg kihozom. Ezek apróságok de sokat jelentettek egy-egy vendégnek. Na most az ilyeneknél az is szempont volt, hogy ő NEKED akarja adni a borravalót, nem mindenkinek, aki mondjuk a 2 hét ott tartózkodása alatt esetleg hozzá sem szólt. Sok vendég tudta, hogy osztjuk a borravalót, meg asszem valami persely is volt kihelyezve ahová lehetett dobálni a borravalót. Ha mondjuk valaki akart nekem adni 50 eurot, és nem nekem adta hanem a perselybe dobta, akkor abból kb 2,5 euro jutott el ténylegesen hozzám. A vendégek nem voltak hülyék, sokan sejtették/tudták ezt. Persze sokan dobáltak a perselybe is, de ha célzottan akart borravalót eljuttatni annak ez volt a módja, hogy megkérdezte h mikor nem dolgozok, majd mondott vagy kért egy szórakozóhely/kocsma nevet (volt h be se mentünk hanem előtte megkaptam pénzt, volt h meghívtak egy italra és akkor), és ott megkaptam a pénzt.
    A borravalót pedig ha eltetted és nem a perselybe dobtad be, abból nagyon nagy balhé lehetett. Egyszer az egyik srác eltette a borravalót és nem dobta be a közösbe. Lebukott vele, mert látták h nem tette be a közösbe, és az volt a büntetése, hogy 3 hónapig nem részesül a borravaló osztásból, kapott egy fegyelmit, plusz a teljes személyzet előtt bemonda a főnök a nevét, és hogy mit csinált, hogy mindenki tudja, hogy rá figyelni kell, és ezt tette.
    Szóval úgy volt beállítva a rendszer, hogyha bent kaptad a pénzt sokkal jobban jártál ha beraktad a közösbe.

    Egyébként kihívásnál 20-50 eurok mentek általában, nekem 60 volt a csúcs (a bárban az egyik csaj, volt hogy 100-ast is kapott), de osztás után a havi közösből forgalomtól függően 30-80 euro jutott, szóval nem volt hatalmas bevélteli forrás.

    Azt, hogy kit hányszor, ki és mennyi pénzzel hívott ki, pedig még egymás között sem említettük. Egyszer szóba került, hogy másokat is hívnak ki, de erről úgymond egymás között sem beszéltünk. Ahogy észrevettem eléggé tabu téma volt.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák