Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdanesz

    senior tag

    válasz Fricu #133955 üzenetére

    A sebészeti maszk arra való,hogy felfogja a viselője orrából ill. szájából távozó cseppeket. Nem szűr teljesen, az apró cseppeket nem szűri meg. És nem is teljesen zárt, nem simul végig az arcra...így ott ugyanúgy belélegezhetjük a vírus tartalmú cseppeket. Plusz ha az egészséges emberek felvásárolják...akkor nem marad annak aki ténylegesen beteg és szüksége lenne rá. Mint ahogy itt is és mindenütt kb. keresik az emberek...mert egyszerűen nincs. A WHO weboldaláról származó információ:
    If you are healthy, you only need to wear a mask if you are taking care of a person with suspected 2019-nCoV infection.Wear a mask if you are coughing or sneezing.Masks are effective only when used in combination with frequent hand-cleaning with alcohol-based hand rub or soap and water.If you wear a mask, then you must know how to use it and dispose of it properly.
    Azaz: Ha egészséges vagy, csak akkor szükséges maszkot viselned, ha koronavírussal gyaníthatóan fertőzött emberről gondoskodsz. Viselj maszkot ha köhögsz, illetve tüsszögsz. A maszkok csak akkor használnak ha gyakori alkoholos-alapú kéztisztítószerrel vagy szappan+víz kézmosással párosul viseletük. Ha maszkot viselsz, tudnod kell hogyan használd és hogyan szabadulj tőle meg a megfelelő módon.

    Ezek egyszer használatos maszkok, a dokik, fogorvosok sem napokig használják őket. Bepárásodik a lehelettől...rosszabb lesz még a hatása is, plusz ott tartja az orrunk/szánk előtt a vírusos cuccot fél centire.

    Gondolom ez is mind hülyeség. Bocsánat, hogy élek....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák