Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Papaj x

    tag

    válasz Fricu #122451 üzenetére

    Én szerelőként dolgozom, s a lényege, de szerintem ezt mindenki érti.

    - Hozott anyaggal az a baj, hogy sosem azon márkájú termék, amit én beraknék, ergo alapvetően azzal kezdem a dolgot, hogy kapugarancia, se. Természetesen mindenki másra esküszik, de ez majdnem másod kérdés.
    - Alapból is nehéz garanciáztatni, ergo én egy általad említett bárdis hibás alkatrészt visszaküldtem, új, természetesen a kedves ügyféllel ezt rendeztem, de 3 hónapja egy árva vasat sem láttam az új, gyári hibás alkatrészre.
    - Hozott alkatrész szerelési ára nálam is mindig több (mindenhol is. :) ), de sosem lesz jó. Mármint.. Az utolsó példát értve ebayes munkahengerek a smarthoz, s nem érti az ügyfél, h miért nem lehet légteleníteni. Az úr nem tudom milyen minőséget választott, így ez nem neki szól.
    - Minden alkatrészcsere, akár egy lengéscsillapító is, benne van az (kb mindig), hogy nem csak az a hiba. Lengéscsillapítóhoz mérten egy torony szilent, csapágy, esetleg gyenge rugók, amik ha nincsenek orvosolva, az autó összképe rosszabb lesz az új alkatrésszel,amit a kedves kliens hozott, mintha a régi maradt volna benne. (kopog azóta, stb...)
    - S igen. a lényegi része a másik oldalról. Az alkatrészen több a haszon, mint a munkadíj. De.. Onnantól kezdve, hogy bárki hibázhat, s beleférjen az a dolog (hogy ezt javítsa), akár egy lengéscsillapító cserénél is, az nem az 500Ftos órabér. Természetesen nem beszélve, a szerszám ellátottságról, ami ahhoz kell, hogy hozzá lehessen nyúlni.

    Persze, ha 20 ezerért megfelelő a pár cseréj, akkor ezen sorok nem érvényesek.

    Sajnos hiába fogadja el a kedves ügyfél, hogy hozott alkatrész miatt nincs garancia, ha valami probléma lesz vele záros időn belül, úgyis az szűrődik le, hogy Ő csinálta..

    csapee: nem, nem nyer annyit. :) Illetve ha igen, én kompenzálni szoktam. Bár ezen kategória amit te mondasz, az nagyon a végletek.

    [ Szerkesztve ]

    "A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

Új hozzászólás Aktív témák