- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
eisento
addikt
na ugy tunik penteken megyek fel pestre lehet elugrom a concorde fohadiszallasra es veszek egy globe hd-t
vagy ahogy neztem inkabb a gps parkba az par utcanyira lesz attol a helytol ahova megyek
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
-
eisento
addikt
kozben elmentem a varosba egy rovidebb tesztkorutra ahogy elindultam a panelhazak kozott 2x-3x bemondta hogy a gps vetel megszunt de elso inditas volt. majd kijottem az utcabol onnastol mar stabilan fogta a poziciot. fm transmitter is mukodik szoval egyelore jonak tunik, egy dolog volt megpedig az lcd kijelzo volt kicsit fura ahogy ujjal ranyomtam, de majd megszokom most olyan data.zipre vadaszom ami az alap kek szinu primo van mert most valami szurkes van rajta nappalin meg ejszakain is mintha carbon mintazat lenne vagy tudom is en.
-
eisento
addikt
na hazaertem. megjartam a cseheket meg szlovakiat.
tompie ugy kepzeld el hogy megnyomom az lcd-t akarhol de mondjuk a kijelzo jobb oldalan es bal oldalan van egy resz ahol az lcd ugy csinal mintha ott is megnyomnad.
DE.sajnos van ennel rosszabb is megpedig a navigalas. aki volt mar vele rovidebb-hosszabb uton tapasztalt olyat hogy mesz mondjuk az uton autpalyan sima uton tokmind1 es ugye igo8nal meg primonal is olyan mintha az ut 1cm-es darabokbol allna marmint a terkep es ahogy mesz mindig ugrik a kovetkezo "darabra" viszont nalam csomoszor visszaugrik az elozore. tapasztalt valaki hasonlot?
tehat mondjuk tancolsz pl lepsz elore kettot majd rogton egyet vissza. megint lepsz kettot egyet hatra. igy ugral. ez normalis? esetleg a primom nem lenne jo? be kene sysbe irni a portot?
-
eisento
addikt
lehet hogy az en primom nem jo. azert varom en is hogy mas tapasztalt-e hasonlot
holnap megint megyek fel pestre gondolkodom rajta hogy beugrom cns szervizbe. mondom nekik nezzuk mar meg hogy esetleg a cns sajat portolt primoval van-e hasonlo. bar ugy lenne a jo ha valaki beulne az autoba elmennek egy tesztkorre es ott latszik mert szerintem a szimulacioval nem megyek sokra...
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
gipsztol kaptam egy packot azt raktam fel akkor o lenne a "hibas"? persze asszem irtam is hogy lehet a primoval van gebasz:\ holnap bemegyek egy szoftverfrissitesre mert cns forumon lattam hogy van az enyemnel ujabb az kart nem tesz benne kozben azon gondolkodtam hogy talan az is baj volt hogy toroltem mindent sys-bol :\ most felrakom ujra a gipsz packomat aztan reggel ismet teszt remelem minden okes lesz de a cns szervizben csinaltatok egy frissitest. az az lcd erdekesseg nagyon nem erdekel ha a primo megjavul
de az en problemamtol fuggetlenul nagyon jo kis keszulek.
-
eisento
addikt
cns forumon olvastam egy kerdest az egyik srac kerdezte hogy van-e az ovenel frisebb es irtak hogy van megegyezett az en verziommal, ma reggel mentem nyitasra (igaz reggel 5-re mentem ferihegyre onnan meg concorde fohadiszallasra szerviz 7:15-kor nyitott maga a bolt pedig 8kor. bementem voltak is mar bent felvazoltam a problemamat eloszor az lcd gondomat mondta hogy tudnak rola sot mar o mondta elore a hibajelenseget allitolag sok a feszultseg kov. romnal mar javitva lesz. majd ratertunk a primos problemara. jelzem visszaraktam sys-be ami volt eredetileg de ugyanugy akadt gondoltam ra hogy lehet meg kellene adni sys-be gps portot es akkor lehet nem csinalna. majd most azt fogom kiprobalni. kaptam is egy sys.txt-t a kedves forumtarsamtol (koszonom neki) vmikor tesztelem talan a hetvegen vagy kesobb. megkerdeztem hogy utolag tudok-e vasarolni primot es a valasz igen, meg is vennem mert legalabb a cns keszulekhet van portolva szoval hasitania kellene szepen, viszont navteq terkepekkel van az meg nem jo nekem ugyanis kulfoldre nyugati regioban teleatlas keleten topmapos a jo. pedig nem is lenne draga! lehet hogy fizeteskor raszanom az osszeget (akit erdekel privibe megirom az arat) 1 ev ingyen frissitessel adjak.
SZERK: skacok az szamit barmit is hogy a primot csak ramasolom a kartyara vagy csinalok egy primo mappat es azon belulre rakom primot?
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
Szia!
A "sustorgás" hallatszik egy csendes szobában is, ha nem teszed a füledhez, hanem mondjuk fél-egy méterről is? Hallatszik vonalkimeneten is mondjuk fülhallgatóval?
Sajnos nekem is ilyen gondom van, így MP3 hallgatására teljesen alkalmatlan.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt még dolgom PNA-val, de valami oknál fogva nem tudok programot telepíteni a CNS Globe HD-ra.
Olyan programokra gondolok, hogy TCPMP, szótárprogram... (Amiket Windows Mobile PDA-ra is fel lehet tenni). PDA-ra Active Sync-en keresztül fel lehetett tenni bármit, de itt ezzel a hibaüzenettel találkoztam:Nem lehet másolni a fájlt. Ellenőrizze, hogy a mobileszköz csatlakoztatva van-e, van-e elegendő hely rajta vagy nem írásvédett-e, valamint, hogy lefutott-e az eszközön minden telepítőprogram.
Resident Flash méretét nem látja a Windows, gondolom emiatt nem engedi a telepítést. Erre van valami megoldás?
-
gipsztigris
addikt
PNA készülékre alapból nem lehet telepíteni sem PC-ről, sem pedig kártyáról Cabinet fájlt. Egy esetben lehetséges (de attól még nem biztos, hogy működni fog, hiszen a PDA-hoz képest a PNA oprendszere nagyságrendekkel butább), ha Explorer alatt telepíted. De akkor sem érsz vele sokat, mert ez első resetig fogja megtartani a telepített alkalmazást.
A PNA-ra találták ki a futtatós (csak exe) programokat. Hál' Istennek egyre több van belőlük .
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
eisento
addikt
válasz gipsztigris #578 üzenetére
gipsztigris most vegulis mi a gps bejegyzes globe hd-nel?
[gps]
protocol="NMEA"
port=5
baud=57600mert sokan 1-es portot irtak de olvastam egyik hozzaszolasodat hogy neked a port 1-en eldobalta a jelet.
-
eisento
addikt
válasz gipsztigris #580 üzenetére
mert azon agyalok azota is hogy ugye kaptam anno az uj nagykepu kedvencet es abba nem volt a gps bejegyzes es talan lehet hogy attol baszakodott tudod a 2 elore egy vissza ugralas, gondolom nem jol pozicionalt. most beleraktam ma vagy holnap raveszem magam es elugrom a varosba egy tesztre.
-
diszp
csendes tag
Sziasztok !
Ma próbáltam napos időben egy rövid távon a CNS Globe HD -t
Hát ebben a napos időben a fényereje lehetne jobb ! fullra fel volt állítva és bizony néha nem nagyon lehetett látni annyira vissza tükröződött .
kinek mi a tapasztalata ? -
eisento
addikt
na elmentem tesztkorutra. jelentem azert baszakodott nekem mert nem volt a gps-es bejegyzes a sys-be tokeletes volt nem ugralt sehova. szoval a problemam megoldodott. mar csak meg kell varnom mig javitjak a tulfeszes dolgot hogy ne legyen zavaro az lcd de majd kuldok mailt cnsnek hogy ertesitsenek mar ha javitjak ezt a romban. 1.2-es primo is jo lett de ugye meg nincs ttspro eszterunk a "regivel" kicsit kesve mondja be hogy fordulj ide vagy oda. tehat pittyen egyet mint mikor meg akar szolalni eszter eltelik 2-3 mp es utana mondja eszter hogy fordulj vagy akarmi.
Tompie: nyugodtan megveheted a keszuleket latod megoldodott a gondom.
Diszp: most en is napsutesben mentem 1.1 primo-t eleg halvanyan lattam a kijelzon viszont 1.2-ot jobban lehetett latni. talan fel kell rakni masmilyen szinsemakat es akkor jobban latszik. vagy ne nyomd fel annyira a fenyerot.
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Ha Primo 1.2 úgymond teljesen kiforrja magát, lesz full magyar TTS Pro, meg az egész program teljesen full magyar lesz (igaz most nem tudom már mennyire full magyar) akkor szerintem már meg fogom venni. Illetve kíváncsi vagyok még az LCD-s problémád, megoldódik-e. (CNS-be azt mondták nem?, hogy ez ismert probléma frissítéssel megoldják, vagy majd még csak most fogják megoldani, még nincs kész hozzá a friss szoftver? (Ez egyedi jelenség vagy minden olyan sorozatszámú készüléken tapasztalható mint amilyen neked is van?)
-
Tompie
őstag
Nah Primo topicban valakinek nagyon gyors az 1.2 valakinek az 1.1 a gyors! Hogy van ez?
-
DM43
őstag
Na látod, mondtam én, hogy tedd vissza a sys-t
A fényerő gondról: én még olyan pna-t nem láttam, ami tökéletesen működött volna direkt napsütésben. Léteznek jobbak, rosszabbak és nagyon rosszak. Higgyétek el, hogy ez a jobb fajtából van. Amúgy meg lehet találni különféle színsémákat, ezek közül ki kell választani az legjobban tetszőt (bár ezt te is írtad). -
Tompie
őstag
Ahh értem, akkor mire megveszem a gépet remélem kész lesz az új frissítés, megvétel után ha kell egyből viszem frissíteni, hogy egyből friss szoftver legyen rajta ha még nem az lesz rajta
ui: pl az qauaban csak rendelésre van, akkor ők ha kell a CNS-től rendelik meg és azon akkor valószínűleg mindig a friss szoft van? nem úgy mint ott ahol van készleten mert pl ki tudja mióta áll a polcon?!
[ Szerkesztve ]
-
eisento
addikt
-
L@co
aktív tag
válasz gipsztigris #578 üzenetére
Köszi, így már értem. Sikerült megcsinálni
-
eszement25
csendes tag
Helló! Ma rendeltem egy CNS globe-t szoftver nélkül az edigitől remélem gond nélkül megjön mint ahogyan a többi cucc is megszokott. Az lenne a kérésem hogy valaki le tudná írni nekem hogy milyen beállitásokat kell végrehajtani rajta h gond nélkül menjen gondolok itt a sys átírásra meg még 1-2 dologra vagy erre majd magamnak kell rájönni?
Másik pedig hogy a szoftvert a beépittet memóriára kell felpakolni vagy pedig amit vásárolok mellé arra? Válaszokat előre is köszönöm! -
Lajovial
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Sajnos, ellopták imádott C720-amat. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyors ütemű technológiai fejlődés mellett sem fogok találni olyan PNA -t, ami maradéktalanul képes lesz a helyére állni.
Csak a vasat nézve a Wayteq vs. CNS nálam döntetlenre áll. Ami a CNS felé billenti a mérleg nyelvét, az a két év gari, a Primo, valamint az a szakértelem és hozzáállás, amit CNS -részről az ottani fórumon láttam. Hibák mindenhol vannak, de legalább lehet olyanhoz fordulni, aki érdemben hozzá tud szólni.
Próbálok alapos lenni, mert nemzetköziben teherautózok, nekem a navi munkaeszköz. Maradt még néhány kérdés, de már nagyon sürget az idő, mert pénteken indulok. Megörültem, amikor ezen a fórumon a MIO -s időkből ismerős neveket láttam.
Sokat tanultam tőlük, tőletek. Remélem most is tudtok segíteni!
1.: Ha jól olvastam, már az 1.2 -es Primoval forgalmazzák. Ez a belső memóriában van?
2.: Mennyire bonyolult beüzemelni rajta a szükséges liszenszeket? Truck, Német TMC, stb.
3. Sajnos, a Primo truck-része nálam nagyon gyengére vizsgázott. Remélem, javulni fog, de kipróbálnám a Sygic Truckot. Legálisan feltelepíthetem-e a Primo mellé, és ha jobban bejön, a Primot a gépről maradéktalanul eltávolítva eladhatom?
4.: Ha jól tudom, a skinről lehet írni, nem warez. Én Gurjont használtam a térképcserélő miatt. Ez működik még, vagy esetleg már másik skin is tudja ezt a funkciót?
5.: Sikerült már valakinek Androidos telóval kommunikációra, esetleg netre bírni?
7.: Sajnos, egyik készülékben sincs fényképező. Szerintetek, ha sikerül kommunikációra bírni, akkor értelmezhetővé lehetne tenni a számára egy telefonnal lefényképezett, QR -kódban lévő címet?
8.: A MIO beolvasta és kezelte a teló névjegyeit, valamint a POI -kban lévő számokat. A CNS -sel mi a tapasztalat?
9.: Van egy sok POI -ból álló adatbázisom, ami ritkán kell, de akkor nagyon. Ha beadagolom neki, az nagyon visszafogná? Ha igen, akkor van erre valami orvosság? ( pl. 2navi )
Bocs a sok kérdésért! Remélem megértitek, hogy ezek a kis apróságok napi 8- 10 óra használatban felértékelődnek. Előre is köszönöm a segítséget! Ja, és még egy kérdés: nem tud valaki olcsón egy C720 -at? -
DM43
őstag
válasz Lajovial #597 üzenetére
Amire tudok válaszolni:
1. Rosszul olvastad, primo 1.1-gyel lehet kapni és az kártyán van
2. Egy gyári programra újabb license-t "csak úgy" nem tudsz rárakni
3. Ha megveszed a Sygic-et, akkor természetesen legálisan tudod használni
4. A primo-hoz készült Gurjon skin is tudja ezt a funkciót, de egy boltban vásárolt primot csak avval a térképpel tudsz használni, amivel megvetted
5. Még nem, de ez nem a PNA hibája, hanem az Androidé. Elvben létezik fizetős Android applikáció, amivel megy.
6. ilyen számú kérdés nincs
7. Szerintem nem
8. Nem kezeli - csak kihangosító és tárcsázó funkciója van (egyelőre)
9. Nem tudom (de nem hiszem)
Bónusz kérdés: nem tudom, hogy neked mi az olcsó, de érdemes körülnézni a különböző hazai és külföldi aukciós oldalakon -
Lajovial
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Sajnos, ezek újabb kérdéseket vetnek fel bennem, de ezek már meghaladják e fórum lehetőségeit. Jobb az ilyesmit személyesen tisztázni, úgyhogy holnap elzarándokolok CNS -ékhez. Szerencsére az IGO üzletpolitikáját nem kell megértenem. Elég csak örülnöm neki. Anno a MIO -val való szakításuk hatására alakult ki egy kreatív "modding" -csoport. Csak így tovább IGO! Még egyszer köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal!
-
eisento
addikt
na ez a keszulek egyre rejtelyesebb
ma reggel elindultam szloveniaba ment nem "laggolt" mindaddig mig ki nem leptem es nem kapcsoltam be fm transmittert majd leptem vissza az igoba. kozben erdeklodtem cns-nel hogy hallottak-e mar ilyesmirol, a szervizes se nagyon tudott mit mondani csak hogy nem fugg ossze a ketto. na mondom akkor csak veszek egy primot cns globe hd-ra portolt eldontottem. jovok hazafele aztan egyszercsak eszter beszol: " A GPS vetel megszunt" kb letenyenel lehettem. es onnastol kezdve fm transmitterrel se laggolt be egyszer sem. hat erti ezt valaki? :S na mind1 azert a cns sajat portolt primojat megveszem es akkor legalabb kiderul hogy a keszulekem szorakozik-e.meg mindenkeppen beviszem szervizbe mert most vettem eszre hogy az aljan ahol van a tartonak a 2 pocok helye ott res van a fem keret meg a keszulek hatulja kozott es mar 2 kosz van a keszulekem kijelzojen BELUL
azt hozza kell tennem ahogy "megjavult" a kezsulek hazafele tokeletesen futott a primo!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest