- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
owen23
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy thompson 21SCN360-as TV-m és olyan gond van vele hogy jobb sarokban a kép kicsit el van hajulva azaz elcsuszott kicsit a kép!
valaki tudja e hogy ez milyen probléma lehet és milyen megoldások vannak rá?
össze van kötve a gép a számítógéppel és T-home tv-nk van de máshol is behajlik a kép.
Valaki valami ötlet miért lehet?Radeon HD4850van a gépbe.http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
Tomekk.
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom ami HDMI-n keresztül össze van kötve a TV-vel. Az lenne a kérdésem, hogy lehetne megcsinálni, hogy csak simán átrakom a képet 1080p-be a TV-re és a notebookról eltűnjön a kép. Most ilyen buzi kiterjesztett asztalt akar csinálni vagy csak klónozza a képet de az nem jó mert a laptop képernyője 1366*768 as a TV-jé meg 1080p. Szal egy szeretném megcsinálni, hogy egyszerre csak az egyik képernyő menjen, de az pixelhelyesen. Asztali gépemen is így van de abban geforce van, tök egyszerűen csak átkell nyomni azt működik, valahogy úgy kéne. Amúgy HD4570 van a laptopban ha számít. Köszönöm a segítséget előre is. -
Digitalis
senior tag
válasz Istyu74 #6114 üzenetére
Nekem is ugyan ez a problémám, csak DVI--->HDMI kimeneten. Hiába állítom a 2-es (full-hd) megjelenítőt1080p-re, fekete keret ott virít az LCD-tvn.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Tomekk.
aktív tag
válasz Digitalis #6153 üzenetére
Énis most szenvedtem vele végre sikerült beállítani. HDTV beállításnál vannak méretezési beállítások, ott kell teljesre húzni, tv-ben pedig benyomni a csak pásztázás üzemmódot. Így a TV-n tűéles lett a kép. plusz ha még nem az igazi az élességet le kell venni a tv-n nullára
[ Szerkesztve ]
-
00roli00
aktív tag
-
Digitalis
senior tag
válasz Tomekk. #6154 üzenetére
Nekem 9.7 van, spec nézetben, de nem találom sehol a HDTV menüt meg a régi overscan csúszkát sem
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
ADAM1337
nagyúr
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a CCC-ben hol lehet bekapcsolni hogy ne alkalmazásvezérelt legyen a V-Sync hanem mindig be legyen kapcsolva?
9.7-es CCC HD 4830-cal fűszerezve
-
ADAM1337
nagyúr
válasz szakalistvan #6160 üzenetére
Miért van rá szükséged ?
A játékoknál inkább legyen kikapcsolva..
vertikális(függőleges) szinkronizáció = annyi fps-re limitál ahány hertzen megy a monitorod.mod: am nem találok ilyen beállítást. xp-s driverbe.
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
válasz ADAM1337 #6161 üzenetére
Van egy kis gondom a játékokkal,csíkoz az összes,elvittem az egész gépet a szervízbe,azt modták a játékaim "bug"-osak mert 3 kártyával próbálták ki,Nvidiával is
Friss az xp,csak a CCC van fent de igy is csíkoz,gondoltam a V-Sync megoldja.Azért köszönöm hogy megnézted.
Ki kéne próbálnom Vistán is de még sosem használtam...
Nem számít az a pár fps,ha eltünnk a csíkok
[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
ATI Catalyst 9.8 innen.
Hivatalos oldalon meg nincs kinn, szoval ne faradjatok azzal, hogy miert nem azt linkelem.
-
Hardtech
tag
Sziasztok!
X1650PRO hoz melyik drivert szedjem le jó lesz a legújabb vagy inkább valami régebbit? -
Sennalacy
aktív tag
válasz szakalistvan #6160 üzenetére
A 3D beállításoknál ha az utolsó összes fület nézed ott már van Vsync is...
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
wwenigma
Jómunkásember
Catalyst 9.8 lapalján minden oprencerhez és bithez.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
sith7
nagyúr
-
anatre001
tag
hali.
Lenne egy olyan problémám, hogy újratettem a windowst (xp), aztán feltettem alaplapi cuccokat stb.. aztán a videókarit. próbáltam először az eredeti cd-vel, nem volt jó. letöröltem, szedtem le egyet, azzal se volt jó.
A hiba: bekapcsol, csippant is egyet az alaplap, majd a boot képernyő még betölt, aztán utána elmegy a kép. Mintha nem érzékelné a drivert ( a monitoron az a kis cucc zöld helyett narancsra vált), de hang az van.
Mi lehet a hiba?
Webfejlesztői munkákat vállalok!
-
gyiku
nagyúr
-
ImI87
őstag
Mindenkinek stimmel minden az új 9.8-cal?
-
nagyúr
A nyár miatt egy kicsit lemaradtam, még csak a 9.7-nél tartok - viszont ha már WHQL lett, akkor megvizsgáltam, mit tud Windows 7 alatt
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
Ebben tényleg benne van már az OpenGL 3.1?
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
anatre001
tag
hali.
Lenne egy olyan problémám, hogy újratettem a windowst (xp), aztán feltettem alaplapi cuccokat stb.. aztán a videókarit. próbáltam először az eredeti cd-vel, nem volt jó. letöröltem, szedtem le egyet, azzal se volt jó.
A hiba: bekapcsol, csippant is egyet az alaplap, majd a boot képernyő még betölt, aztán utána elmegy a kép. Mintha nem érzékelné a drivert ( a monitoron az a kis cucc zöld helyett narancsra vált), de hang az van.
Mi lehet a hiba?
fontos, pls
Webfejlesztői munkákat vállalok!
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz anatre001 #6182 üzenetére
Hali!
Próbáltad már mondjuk csökkentett módban felbontást, frekvenciát, ilyesmiket leszedni alapértelmezettre?
Én azt gyanítom, hogy valamelyik több, mint amit a monitorod megjeleníteni képes (gondolom abból, hogy csak win felületen nincs/nem fogad video jel(et), más esetben semmi ilyet nem tapasztaltam).
Ha nem ez a gond, akkor töröld le teljesen (tehát uninstall után regisrtyből törölsz minden megmaradt driverhulladékot) és próbáld újra a telepítéstSzerk: ha jól tudom, az Application Data\ATI mappában tárolódnak a Cata profil beállításai.
Szerintem még próbáld meg azt, hogy kitörlöd az egész ATI mappát (ettől elvileg minden alapértelmezettre áll be (felbontás, frekvencia, 3D beállítások, tuning, stb...), de a rendszer nem károsodik, újragenerálással állítja be az alapértelmezett beállításokat).Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
gyiku
nagyúr
-
emmm
őstag
Na itt végre megnézték egy 4870 X2-esen is: Catalyst 9.8 teszt
-
gyiku
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
nekem eddig kalap sz@r. A ventiszabályozást 20-rol 32%-ra rakták (köszi!), a tdu-ban a térkép mosott sz@r lett, mint amikor a googleearth még nem részletezte ki a tájat (köszi!), a menü ugyanaz csak más, sokkal ótvarabb elrendezést kapott.. Köszi ATI, szép munka volt!
7.6-ost rakom visszafele -
kokoato
aktív tag
Hali!
Nekem annyi bajom van, hogy a Furmark-ban vagy nem veszi fel az órajelet, vagy nem megy csak az egyik mag, ez a 9.5-ben müködött, se a 9.6-ban, se a 9.7-ben nem jó! Viszont a game-k alatt gyorsult a vga tőle! De nem is Furmark-kal nyomjuk a gamet igaze, ez a kis szépség hibe belefér!
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
Jáger
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretné kérni. Win7 alatt szeretnék telepíteni egy x550-es kártyát 9.3-as catalyst-tal. Beállítottam a Vista sp1 kompatibilitást, és azt írja a log fájl, hogy az illesztőprogram nem ad meg hardver azonosítót. Az inf fájlba ezután beszerkesztettem az azonosítót, de ugyanaz a hiba.
Mi lehet a bibi?Előre is köszi.
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy már előfordult a problémám másnál is és már volt szó róla, de azért megkérdem, hátha tudtok segíteni. Adott az adatlapom alatt látható konfig, 64 bites Vista-t használok, ami folyamatosan frissül. Úgy két hónapja kezdődött olyan problémám, hogy bizonyos esetekben (leginkább akkor, ha valamit telepítek és a Vista felügyeleti központjának figyelmeztető üzenete jön fel - tudjátok, amitől ilyen fekete árnyalatba borul a képernyő) egyszerűen fogja magát a VGA kártya és az 1680x1050-es, standard-en használt felbontásomat átállítja 800x600-ra és úgy is marad, nem tudom visszahúzni azt magasabb felbontásba, mert ha megteszem és alkalmazom a változtatást, akkor is 800x600-ban marad, és ilyenkor nem is hajlandó visszaállni sehogy, csak driver újratelepítéssel. Ha nem próbálom meg visszahúzni és újraindítom a Windows-t, akkor az újraindítást követően már ismét a helyes 1680x1050-es felbontásban látszik az asztal, tehát a dolog megjavul driver újratétel nélkül is. Ezt eljátssza akkor is, ha pl. egy új játékot telepítek és első alkalommal indítom. Ha már beállítottam a játék menüjében az 1680x1050-es felbontást, akkor a Windows (majd a játék) újraindítását követően már helyes felbontásban indul el.
Ahogy emlékszem, a probléma szintén egy frissen megvásárolt játék feltelepítése után jelentkezett először (talán a már föntlévő DirectX10-ben is módosított valamit az az install). Azóta már több VGA-drivert kipróbáltam, a DirectX10-et is frissítettem már, minden fölment hibátlanul, működik is tökéletesen minden, csak ez a probléma elég sűrűn jelentkezik. Játék közben már semmi gond, órákat is megy hibátlanul az 1650x1080-as felbontásban. Nem lassul, nem melegszik jobban, mint kéne, nem esik szét a kép, fullos grafikán folyamatos sebességgel megy minden.
Szerintetek mi lehet az oka? Jelenleg az előző, 9.7-es Catalyst van fönn a hozzá tartozó, magyar nyelvű Control Centerrel. Nem tudom, hogy a hiba a Windows-ban, vagy a driverben, vagy esetleg a DirectX10-ben keresendő-e. A rendszer tökéletesen működik, sosem fagy, nem ad hibaüzenetet sehol. Vírusom, spyware-em, malware-em nincs, azt folyamatosan figyeli a rendszer.
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
fLeSs
nagyúr
üdv.
hülye kérdés, de a tesztelés miatt tudnom kell a választ.
szal, a régi catalystekben ha a vga-ra volt csatlakoztatva a monitor, akkor volt egy olyan menüpont a display optionsnál (asszem), hogy override EDID vagy force EDID vagy vmi ilyesmi (az EDID az biztos). a 9.8-ból ez hiányzik, ami elég nagy baj nekem. mit tudok csinálni?szerk: találtam egy képet róla: [link]
ez kéne nekem, de a cat9.8-ból hiányzik.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Tibiajax #6198 üzenetére
Kösz, de pont az a célom, hogy ezt elkerüljem, egyrészt, mert szeretem a Vista-t (szerintem tökéletes oprendszer), másrészt mert nincs is kedvem új oprendszer fölpakolásához és minden egyéb újratelepítéséhez, mikor egyébként hibátlanul működik a jelenlegi, mert meggyőződésem, hogy nem a rendszer hibája a leírt jelenség (hiszen korábban sem volt vele semmi gond).
Szóval olyan véleményeknek/tapasztalatoknak örülnék, amelyek segítenek a probléma okának kiderítésében, nem pedig a destruktív hozzáállásnak.
Köszönöm!
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest