Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz radi8tor #2751 üzenetére

    Szerintem hamar bolyhosodtak eddig is, amik arra hajlamosak voltak, a kötött kardigánom is már egy év után elkezdte, de évente félévente átesik egy boholytalanító kezelésen, és 10 év után is letagathatna simán 7-8 évet.

    Átlagosan nem egy magas minőség a cunda, de mindig lehet találni jó és tartós anyagokat, csak kell hozzá egy kevés anyagismeret. Van tartós is, rongy is, vegyesen.

    Ami árban ezt közelíti, azok a fast fashion boltok, ahol viszont szó szerint rongyok vannak, és az egy dolog, hogy nekem nem tetszik, hogy minden gyárilag koptatott, foltos, rongyos, rojtos, gyűrött, de nem is bírják rendesen kb. 1 évnél tovább, de így is lettek tervezve. Ezért fast fashion. Vedd meg, dobd el, olcsó.

    Ennél azért a cunda lényegesen jobb minőséget hoz.

    Ami viszont tradicionálisan magasabb minőség az gyakorlatilag megfizethetetlen, legalább is én egy nadrágért nem adok ki 20-30 ezret, meg egy pulóverért 40-et. Többek között azért sem, mert nem bírják annyival tovább, ott is rengeteg lett a szemét, és ami felveszi a kesztyűt, az is bír maximum másfélszer annyit, mint ha a cundában veszek egy jót. Nem éri meg.

    Nem a szegénységemet magyarázom, kifizetem, ha úgy alakul, télre 70k-s brando irhabőr dzsekim van, fintor nélkül fizettem ki a panamában a bakancsért a 30k-t (egy év alatt kilukadt az oldala...) bármiért bármennyit hajlandó vagyok kifizetni ha megéri, csak ezek a márkák nekem nem hozzák azt az ár/érték arányt.

    Szóval tényleg nem a legmagasabb minőség a cunda, ellenben megfizethető, kis odafigyeléssel elég tartós, és nem mellesleg nagyon sok a pamut cucc, főleg férfi vonalon, és kevés a műszál meg a többi szintetikus.

Új hozzászólás Aktív témák