Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    2017-et írunk. Ma végre kézhez kaptam a vaccsi új üzleti "top prémium" (legalább is az árából eltekintve) kategóriás vaccsiúj nptebookomat. 2017 ismétlem. Üzleti notebook. a neve 4 betű D-vel kezdődik és ell a vége. Drága. Mocskosul.

    Nagy bejelentés {dobpergés} SSD-vel.

    2017.

    Aztatat mondja rendszergizda, hogy törölnöm kell az adataimat, mert ez sok (nagyon). ~10 év dokumentációja. Mondom ezt most felejtsd el, de mégis mi az a sok. (itthon este a 250 GB-os HDD-re bőven felment pedig már a korábbi 2 mentés adatai is rajta vannak, tehát nem lehet nagyon sok (k).

    ~80 GB mindennel együtt. Tokkal vonóval A-Zig. kérdezem, hogy mégis mekkora SSD-t sikerült belepasszírózni ebbe a 2017-es topprémium (árát tekintve legalábbis) nótbúkba. 120 GB (valóban 128, de ezen most átlépek). De legalább 10%-ot hagyjak szabadon, mert különben tökre fog menni az SSD.

    A szememet visszanyomtam a helyére, majd halk nyögéssel konstatáltam a monitin megjelenő méret: 118 GB megjelenő feliratot. Tiszteletben tartom az IT szakember kolléga tájékoztatását, majd visszahúzok melózni, ahol éppen egy nagyobbacska informatikai fejlesztésről tartok egész napos megbeszélést.

    Vissza IT osztályra. Azt mondja (lebasz) csóka, hogy mi az a 10 gigás outlook Archív fájl. Mondom az elmúlt 10 év ~28.000 levele, mellékletekkel. Törölni kellene belőle, mert minek az nekem, (wtf?) mert a W10 alatt az outlook nem tudja megnyitni, és majd keressek az irodába egy win 7-es gépet, ott nyissam meg, osszam fel évekre majd exportáljam ki és másoljam fel. (mármint én csináljam, mint a cég vezető betontechnológusa, mondja nekem egy IT-s kolléga). Pislogok kettőt, és azon gondolkozom, hogy akkor most kinek is gurult el a gyógyszere. Nem szóltam, nem akartam törni a fejemet semmi válaszon, inkább mentem vissza megbeszélésre.

    Hazajövök. Mondom, akkor nézzük, mi a pék van ezzel. Ha ugrasztotta a 10 év levelezését, akkor valakinek fájni fog. Indítom outlookot, ott vigyoros az archív mappa. Katt rá, kiírja állapotsorba, hogy elemek: 28947, elkezdi a betöltést, teker körbe, majd kb 20 másodperc múlva végez a betöltéssel, indexeléssel.

    Jól van, ügyes. Mindezt olyan tipikusan én vagyok az isten és te vagy a süket hülye user. Nem gond, nem veszem magamra.

    Most visszamásolom a tegnap este végzett mentésem közül azokat, ami nem került vissza és áldás békesség.

    LOL Keresem a cégnél használt célszoftverünket (ami országos lefedettséggel diszponálja az összes betonüzemünket, ami mindennek az alfája és omegája, ami nélkül kb nem tudok dolgozni és ami alapból minden gépre rákerül a legutolsó büfés kislánynak.

    Nem találom.

    Keresés.

    nincs találta.

    Programok listája.

    Nincs... :D

    Most komolyan megvárjam amíg holnap délelőtt összegyűlik a fél ország üzemvezetője és előttük hívjam fel, hogy akkor villantson valamit de sovány malac végtájába???

    üdv, föccer

    [ Szerkesztve ]

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák