Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Sziasztok!

    Szomorúan olvastam a hírt, hogy az Oppo kivonul a BD-lejátszó szegmensből és leállítja a regnáló modellek gyártását is. Elég régóta terveztem, hogy lecserélem a jelenlegi lejátszómat egy Oppo-ra, úgy tűnik, hogy az utolsó lehetőség ideje lassan eljön (már ha új készülékben gondolkodok - és egyébként abban gondolkodok).

    Pár kérdésem ugyanakkor felmerült és ezek kapcsán szeretnék megvilágosodást nyerni, így ezúton fordulnék a jelenlegi Oppo tulajok, illetve a topicba írogató, nálam a témában avatottabbak felé.

    Bár engem hidegen hagy a 4K- és HDR-láz (tekintve, hogy mai napig nagy megelégedettséggel használom a Panasonic 65VT60 plazmámat, amit jóideig eszem ágában sincs lecserélni), de - sajnos - nem tudom magam kivonni a fejlettebb technológia lejátszására alkalmas lejátszó vásárlása alól, tekintettel arra, hogy mint az nemrégiben kiderült, pl. a Paramount filmek új hazai forgalmazója (öröm az ürömben) a régi hiánypótló megjelenéseket 4K-only-ként adja ki (lásd pl. Forrest Gump, Ryan közlegény..., stb.). Ezen túlmenően, ha már váltok, akkor nem 1-2 évre előre gondolkodnék, így - még ha jelenleg nincs is napirenden a TV- és erősítőcsere -, nem vennék már csak fullHD-kompatibilis eszközt.

    A fentiek alapján a kiszemelt készülék az Oppo UDP-203 lenne. Az elsődleges felhasználási kör a gyári BD-k lejátszása (fullHD, fullHD3D és 4K egyaránt), de a zenei formátumok közül is fontos lenne a minőségi SACD-lejátszás, a DVD-Audio és BD-Audio lemezek lejátszása, illetve még azért mai napig megesik, hogy DVD is bekerül a lejátszóba.
    Az említetteknek megfelelően egy Panasonic 65VT60-at (ugyebár csak fullHD) hajtanék vele egy CA Azur 651R típusú AVR-en keresztül (ami szintén csak maximum fullHD videojelet tud értelmezni).

    Na és akkor a kérdések:

    1. Ugyebár az Oppo UDP-203 már HDMI 2.0 main kimeneti interfésszel szerelt és adott egy kizárólag audio továbbításra dedikált HDMI 1.4 kimenete is. Nálam a TV-n és az AVR-en is csak legfeljebb HDMI 1.4 bemenetek találhatók. Tapasztalatotok szerint ettől függetlenül használható lenne-e az Oppo fix 1080p kimeneti felbontásra állítva a fenti eszközökkel? Működik a visszafelé kompatibilitás a lejátszó HDMI 2.0 kimenete esetében? Elgondolásom szerint csak a fő HDMI-kimenetét használnám az erősítőre kötve, a lejátszón fix 1080p kimeneti felbontást beállítva és csak a hangot process-elné az AVR, a képet pedig az eddig megszokottaknak megfelelően bypass-olnám a TV felé az AVR-en keresztül. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a 4K anyagok ezesetben lekonvertálásra kerülnének fullHD-re, de ugyebár legalább le tudnám játszani ezen lemezeket is. Szóval tuti, hogy a lejátszó együtt tudna működni a meglévő eszközeimmel és nem lenne semmilyen HDCP-issue, vagy valamilyen handshake-probléma? Ez elég kardinális kérdés, mert ha igen, akkor ugye ugrik az ügylet.

    2. Látom, hogy volt itt szó korábban valamilyen CFW-ről az Oppo UDP-203 kapcsán, illetve azt is látom, hogy bizonyos forgalmazók horror áron kínálják a frissítést. Erről mit kell tudni, mi áll ennek a CFW-nek a hátterében?

    3. Mennyire számít általánosságban jó vételnek manapság ez a modell, úgy unblokk a 4K BD-lejátszók mezőnyében? Nyilván egy minőségi megoldást keresnék, márcsak a TV-mre és a jelenlegi Pioneer BD-lejátszómra való tekintettel. Szóval van már jobbnak, ár/érték arányban elfogadhatóbbnak mondható vétel, amely adott esetben frissebb hardverrel szerelt? Valamilyen jövőbeli szempont, amit érdemes figyelembe venni? Lehetséges alternatívák esetleg? Az itt sokat emlegetett CA-lejátszó esetleg (tekintve, hogy az AVR-em is CA)?
    Hallottam már panaszokat is az Oppo UDP-203-mal kapcsolatban (pl. le-lefagyó kép, instabil szoftver, stb.). Ezek mennyire voltak kezdeti problémák, illetve mennyire jellemzőek manapság? Valamilyen ismert gyengeség, hardveres- vagy szoftveres-defektus?

    4. Honnan érdemes vásárolni?

    Egyelőre nagyjából ennyi kérdés lenne, aztán meglátjuk.

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák