Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Malachi

    addikt

    válasz rocket #10478 üzenetére

    nem fújnám már ezt tovább, de mesélek valamit mint olyan, aki lenyomott 4 évet egy nagy műszaki láncnál.

    már 15 éve is teljesen általános volt, hogy kiment a reklám újság, címlapon a 10000 forintos mikróval, amiből volt ugyan egy kis rakásra való, (boltonként 4-5 db) de TILOS VOLT ELADNI, vagy ha eladtál belőle, a veszteséget levonták a fizetésedből. mellette ott állt hegyekben, de tényleg hegyekben a majdnem ugyanolyan, de 2000 forinttal drágább, már éppen nyereséges másik mikró. az eladó dolga az volt, hogy a vevőt rábeszélje arra. ez az elv, ez az eljárás. a vicc az, hogy mi a időnkben ezt kifejezetten csalogató reklámnak nevezte mindenki az egész szakmában. ez ment bármivel, tévével, mikróval, videóval.

    aztán ha valaki ragaszkodott az olcsóhoz, azt mondtuk már elkelt, lefoglalták, nincsen és nem is lesz. nem mondom, hogy ez becsületes (mert nem az), csak ne legyetek már annyira meglepve azon, hogy 60 darabos, meg 200 darabos készletet tartanak mert ez még a jobbik eset, ugyanis eladják, megveheti az, aki szerencsés.

    a hivatkozott törvény meg sajnos éppen semmire nem való, mert a világon semmi konkrétum nincs benne. valószínűleg ezért is nem büntetnek minden egyes boltot, aki az utóbbi 15 évben a fenti technikát alkalmazva akciózott - ha büntetnék, szerintem kb. mindenki lehúzhatná a rolót. vagy nem lenne több BF itthon.

    fogadjátok el, szokjátok meg, hogy ez így megy, mert mindig is így ment és mivel egy buta gumitörvénnyel próbálják (dehogy próbálják egyébként, csak a megfelelő embereknek kell megfelelő pénzt juttatni, pont erre való a homályos megfogalmazás) szabályozni, nem is lesz másképp.

    engem jobban felháborít a pofátlan felárazás, amikor konkrétan hülyének vagyok nézve (emag szintén, de mondhatnám bármelyik nagyot), majdnem vettem egy komolyabb porszívót állítólag 40% kedvezménnyel, csak gyorsan rákerestem és minden más boltban pont annyi volt az ára - sőt, valahol még annál is olcsóbb 2000-rel -, mint az emagos akciós ár. ez konkrét átverés, ezt kellene büntetni, nem az alacsony készletet.

Új hozzászólás Aktív témák