Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz viharhozo #10463 üzenetére

    Jol remlik a Tesco kapott mar 100millio ft buntetest 2007 kornyeken, valami mp3 lejatszo kutyu miatt.

    Itt van a torveny:

    "A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (továbbiakban: Fttv.) alapvetése szerint tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. A törvény mellékletében részletezi, hogy mely kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelenek.

    Az Fttv.-ben meghatározott egyik tisztességtelen gyakorlat az áru meghatározott áron való vásárlására felhívás annak elhallgatásával, hogy a vállalkozásnak alapos oka van azt feltételezni, hogy az adott vagy azt helyettesítő árut a kínált áron nem fogja tudni – az árura, a vonatkozó kereskedelmi kommunikáció hatókörére és az ajánlati árra figyelemmel – megfelelő időtartamig és mennyiségben szolgáltatni vagy más vállalkozástól beszerezni (csalogató reklám)."

    Tesco ~12000-15000 latogato/BF/aruhaz 10-20db TV, EMAG ~300000 latogato/BF 60db X1.
    2 termeken kivul is volt megjopar aminél egyertelmu volt a bolt szandeka, pl. Samsung 43J5500, Microsoft Lumia 532.

    Senki nem varja el, hogy TV-bol 500/db aruhaz. X1-bol 10000 darabos keszlet legyen, de ezek az alacsony keszletekkel egyertelmu csalogato reklam volt a cel.

    Tesco esete annyiban megrosszabb, hogy ott szemelyesen estek pofara az emberek akik mar a termekek kirakasa elott ott voltak, es nem csak annyit lattak aweboldalon, hogy a termek megtalalasa utan "elfogyott".

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák