- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Gyorskérdésem lenne, hogy mit is cseszhettem el.
Adott egy HTPC, melyen Win10 + Transmission van. Itt a hálózaton lévő gép látja, jelszót kikapcsoltam.
Maga a program amit feltettem, Transmission QT verzió és az alábbi dolgokat állítottam be.Itt még azt tettem be legalul, hogy minden hálózati gépről lehessen vezérelni, de ez lehet felesleges is vagy elég lenne csak az asztalimnak az IP-jét megadni.
bajom az, hogy most úgy torrentezem a NAS-sal hogy transmission-on keresztül csatlakozom, asztaliról (192.168.0.10) bejelentkezek a NASra, majd a tartalmat letöltöm. Ezt szeretném a mostani HTPC-vel is.
Namár most, ha ezt az asztalimról megteszem és beállítom a HTPC ip-jét - 192.168.0.13 - akkro vagy időtúllépést kapok vagy épp ha simán intézőből akarom elérni \\192.168.0.13-al akkor kiirja hogy kéri a jelszót. Ez fura mert kilőttem, illetve ha az asztalin a az intézőben nézem emg a hálózatok menüpont alatt akkor elérem simán.
Van valami ötletetek mit kellene még állítanom?
Ami még fontos az asztali gépemen ha böngészőbe beírom hogy 192.168.0.13\9090 akkor látom a HTPC-n lévő Transmission webes felületét amit engedélyeztem, viszont csatlakozni nem enged.
Elvileg tűzfalba ez a port be van állítva.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ki milyen torrent klien-s ajánl nekem a HTPC-re torrentezni, de olyan érdekelne ami Windows-on fut illetve lehet távolról vezérelni?
Lényeg az hogy mostani felállásban Transmission-t hsaználok az asztali gépen, illetve a NAS-on is az fut, ennek levűltásra építettem HTPC-t.Amiket néztem az az alábbi:
- utorrent,qtorrent
- Deluge daemon (úgy nézem ezt kell kipróbálnom)
- Transmission ( kipróbáltam, nem a legjobb mert sokszor leáll.Segítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz LLKobe #17362 üzenetére
Tudom, de sajnos jelen esetben ez nekem a legjobb megoldás.
HTPC => Win 10 + Kodi 16 Beta 4 + Ttorrent (transmission, vagy amit épp most ajánltatok) + Saját Cloud(Ownlcoud, ezzel most hétvégén akarok foglalkozni, feltenni).Jelen esetben elég harderigényes a Win10 és 2GB-ot zabál a 4-ből. Ennél jobb megoldás az Ubuntu server, amit majd fel fogok tenni rá, ha elsajátítottam az alapokat (kb március közepe fele)
OE 6.0 fut a PI2-n tökéletesen meg vagyok vele elégedve, igaz most picit néha-néha akad a film valamikor, Transmission-t is lehet hackelni vele, de olvastam hogy sok gond van vele. (nálam olyan 150+ torrent fut jelenleg a NAs-on)
Meglátom mi legyen, mert lehet próbaképp felteszem a 16GB-os pendrivera- igaz elég lenne neki 2GB is - és akkor kipróbálom a Transmission-t OE alatt illetve egyéb dolgokat.
Azért köszi a hsz-t, mert már ezen többször elgondolkodtam.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Tranmission-ről fogok áttérni Qbittorent-re melyhez tőletek némi segítséget kérek.
Gépem: J4105ITX+8GB ram + WD Purple 6TB (Torrent) + Intel 530 SSD (rendszer)
Rendszernek OMV5 fut, qbittorrent dockerben fog fotni ahogy futott a Tranmission is.
Szálak esetében hogy járjak el? Beállítnai így gondoltam: LinkKép1 :Itt csak TCP-n fogok tölteni, a többi változatlan lenne, portnak mivel Tranmissiont kiiktatom ugyanazt fogom megadni
Kép2: Alternatív letöltést fogok használni, ehhez az értékeket átállítom
200/15-ös netem van itt majd max 25000 lesz a letöltés, feltöltés viszont mindig vissza szoktam venni.
Alternatív sebességben beállítom azt amit a TM-ben eddig amit meg kell hogy nézzek
Kép3: Itt én az aktív letöltést max 5-re állítanám, nem 1-re.
Kérdéseim:
- TM jelenlegi torrentjeit bárhogy át tudom mozgatni qbittortent alá?
- TM-hez volt remote GUI-m, melyet a windows-os gépen,ha le akartam tölteni, akkor csatlakozkott a NAS-ra..Ahogy nézem ilyen qbittorrentnél nincs ugye? Vagy bármilyen chrome bővítmény mely megkönnyítané a dolgom.
- qbittortent esetén olyasmit szeretnék, hogy ha localis gépen lépek be ne kérjen hitelesítő adatot, ha majd netre kiengedem akkor kérjen.
Erre találtam valamit a Web UI menüponton bellül..jófele járok?Tudnátok ebben segíteni?
-
stigma
addikt
válasz enginev3.0 #37322 üzenetére
Hi, köszi.
~80 torrent van nem olyan vészes ha nem tudnám átmenteni.
Szálak gondolom akkor rendben vannak, azért is nem írtad, hogy módosítsak rajta.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz enginev3.0 #37325 üzenetére
Hi, a mostani ,,trendi" sorozatokat szedem ami nincs netflixen. 1080p, valami 720p valamikor webrippes tehát nem nagy fájlok.
filmek terén csak minőségi 1080p REMUX, és 4K+HDR-es REMUX amit szedek a házimozi mitt tehát 20-30, 50-60gb-os fájlok. Általában 2 havonta szoktam torrenteket törölni, mert lusta vagyok.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Napokban térek át Tranmission-ről Qbittorrent-re , melyhez kérdeztem is hogy állítsa be a beállításokat, de valami nem kóser.
Beállítások
A 37325hsz alapján beállítottam, mindent, utolólag módosítottam Qittorrent-nél a lassú torrenteken,de az alábbit látom.Gépet már írtam J4105-ITX, 8GB ram, rendsezr OMV
Qbittorrent Dockerben fut 4.2.5-ös verzió
Router: Asus RT-AX58U
Portot engedélyeztem a routerben a NAS ip-vel és TCP portként.
Netem 200/15-ös ezért adtam meg letöltésneka 25000kb/s-t ,feltöltésre napkozben max 500kb/sec legyen este mindegy neki arra csak ebírtam 5000-et, de majd a 15-öt visszaosztomMindössze annyit szerenték , hogy max egyszerre 5 torrentet lehessen tölteni, illetve ne álljon meg (elakadt) és ne legyen srobanállás.
Tisztában vagyok vele kevesen seedelik, de sajnos ha TM-ben beteszek 1-2 eprcen belül le tudom szedni, itt sajnos szenvedek.Így adom hozzá a torrenteket: [kép]
Letötlési sorkor ez fogad sajnos: [kép]Beállítások:
Letoltesek: [kép]
Sebesség: [kép]
Kapcsolat: [kép]
biTtorrent: [kép]Lassú letöltéseket próbáltam kiszedni és 2/2/60-at megadni de az sem segített és most is elakadnak írja.
Valószínű user error lesz de mit cseszek el?
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Napokban keresgéltem auto letöltő RSS-t , amit tudok Qbittorrent vagy Tranmission-höz használni.
Van többfajta amit találtam is (Sonarr,flexget) illetve rátaláltam a qbittorrent-re is, hogy tud ilyet, és elvielg pofon egyszerű.
Valószínű user error lesz, de mit rontok el, a beállításokkal, mert megtalálja az egyik RSS-ben ,de nem indul el a letöltés.A két RSS közül az egyik RSS szűrt RSS, amiben megtalálja, ez így rendben is van. A másikban azért nem találja meg, mert ezt a sorozatot héttköznaponként töltik fel, az RSS állatota meg a felkerülendő utolsó 20-30 perc torrentjei asszem.
Konfig: NAS-on OMv5 fut, Dockerben van a Qbittorrent v 4.3.7-es 64bites változat.
Amit megtettem:
- Engedélyeztem az RSS letöltés a beállításokban
- Egy új szabályt és elérési utat definiáltam
- Beállítások: [kép] [kép]
Kérdéseim:
- Mit rontok el, hogy nem indul el a letöltés?
- Maximum number of peer-t 50-ről 100-ra írtam át. Ez gond, mert kevés torrent jött be egyidejűleg?
- Esetleg így lenne még célszerű definiálni a szabályt hogy szebb/jobb legyen?(neröhögj ki nem én nézem )
Tiltott.Gyumolcs. | *720[p-pP-P].| *WEB-DL.x264*A sorozatot ilyen fix néven szokták feltenni, csak 720p-ben és csak WEB_DL verzióban.
Letöltési mappának jónak kell lennie, mert kézzel ide szoktam leszedni.
Tudtok segíteni, mit rontok el?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Az miért lehet, hogy Qbittorrent-ben a kapcsolat állapota sárgát jelez, pedig zöldnek kellene lennie:
NAS-on minden jól ne van állítva szerintem:
- OMv5 + Docker + Qbittorrent 4.3.3-as verzió 64 bites
- Beállításaim: [kép] [kép]
- Routerben a Qbittorrent portja kiengedve : 41225 (Both-ra rakva TCP és UDP mirt is)
- NAT-olva nem vagyok mert külső IP-m és belső IP-m is frankó.
- Pihole-t(reklámblokkolót használok) a NAS-on.Annyi az érdekesség,van még, a NAS-ra felpakoltam a TM-et is, melynek a portját szintugy kiengedtem a routerben.
TM-re azt írja a port nyitva, Qbittorrentre azt írja a port zárva. PiHole így nem zavarhat be, mert akkor mindkettővel gondnak kéne lennie.
Ez biztos valami beállítás gond lehet, mi az amit még nézzek meg?Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
Szaisztok.
2 érdekesség miatt kérdeznélek titeket, mert én is iserösöm is az alábbi problémával küzd, mégpedig, hogy Qbittorrent portja kiengedve, NAT nincs és mégis azt írja az oldal, hogy zárva van.
Kezdjük velem
OMV5-ös gép (J4105-IXT+8GB ram). Dockerben Qbittorrrent (4.3.8)
Beállítások az alábbiak:
- NAT nincs, kikapcsoltattam
- Qbittorrent beállításom: [kép]
- Port kiengedve routerben (NAS ip címe + képen látható 41125 port TCP+UDP)
Mégis a port checker oldalon zároltat dob.
Érdekesség az, hogy Transmission is fel van telepítve+port kiengedve, ott viszont nyitott portot dob.Ez mitől lehet?
Feltöltés megy, csak lasssan igaz, de ettől függetlenül még aludni tudok :)
Nekem 200/15-ös neten van.
Nem tudom számít vagy sem, de van egy PiHole szerver is a NAS-on
Kolléga gépe:
2 letöltő gépe van, mindkettőn ugyanúgy vannak beállítva a dolgok,viszont egyikre nyitott portot ír a port checker, másikra zárt portokat ír
Neki is így vannak a beállítások:
- NAT nincs,kikapcsolva (Digis)
- Port kiengedve (NAS ip címe + Megadott random port TCP-vel)
Egyik eszközen amin megy: Coreelec box + qbittorrent plugin repoból.
Másik eszköz amin nem megy: minipc OMv-vel, dockerben a legújabb qbittorrent.Midnkét eszközre a letöltési beállítások az én képem alapján készültek.
Neki is sajnos a feltöltés elég gyér illetve sokszor nem megy.
Tudnátok nekem segíteni ebben?
-
stigma
addikt
válasz woodworm #43688 üzenetére
Hi, ezt a kérdésed nem értem, kifejtenéd?
A konténerben található porton a gazdagép ip-jén elérem : http://nasip:8081
Ide pakoltam át a gui-t és a portot, mert 8080 foglalt volt.
Dockerben fut a transmission is nálam, ott minden rendben van, port engedélyezve.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz woodworm #43690 üzenetére
Hi, köszi a linket.
Minden konténeremnek van saját külön bridge hálózata, illetve van egy olyan hálózat melyet arra definiáltam, amiket a netre kiengedtem.
Tranmission-nek a saját bridge-elt hálózata van, Qbittorrent-et átállítottam a "netre definiált változatra", ennyi mindössze a különbség a kettő között.Nemsokára ránézek és átállítom, hátha megoldódik a probléma.
-
stigma
addikt
válasz stigma #43687 üzenetére
Sziasztok.
Nagy Dockeres létremre egyik fórumtársnak köszönhetően (hunaqua) , ha minden igaz nyitott és aktív lettem
Dockerben használom a Qbit, viszont a stack-ben amit definiált a rendszer az az alábbi:
ports:
- 6881:6881
- 6881:6881/udp
- 8080:8080Én beállításom: Link
Viszont mivel én a Webgui felületen belül megváltoztattam 41125-re ezért a stackben is meg kellett változtatnom így már aktív a port és nyitott (természetesen a routerben is nyitni kellett ezt a portot)
Mindig tanul újat az ember
-
stigma
addikt
válasz szasza7103 #43814 üzenetére
Hi, másik topicban megválaszoltam neked minden kérdésed
#43815zsolt_64 : Windows alapú alkalmazás van, neve: Electorrent
Működik tökéletesen teszteltem, de én a webes felülethez már hozzászoktam.
-
stigma
addikt
Igen, ebben igazad van. 10év TM után váltottam Qbitre mert sokkal jobb volt, de a szokás nagy úr, mert sokat a progit szeretik, hogy listában kiválasztom és nem beírom a webes felületen.
Első körben én is féltem a webgui-tól mely a Qbit-nál van, de tökre hozzászoktam már Chrome és Vivaldi böngészőben kellemesen gyorsan megy minden.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szasza7103 #43819 üzenetére
Hi, többiek megírták a tuti-t (watch folder), viszont a "macerát" nem értem, mert annó TM esetén is ilyen volt egy torren hozzáadása.
Akkor gond a watch folder, de ebben majd a többiek kookosítanak, mert enm használom, ha egyidjűleg több helyre szedsz és nem csak 1 helyre.
Értem ez alatt azt sokan 1 mappába szednek filmet/sorozatot/zenét, nekem megvan a mappa hierarchia.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz norba69 #43823 üzenetére
Hi ezt nem tudtam, utánanézek köszi.
Watchdir-t kipróbálom a héten, mert egy köztes megoldás mindig érdekeltOFF-ban annyit, hogy auto letöltésre több lehetőség is van, én kicsit "puritánabb" Qbit Rss-t használok sorozatokra, filmeket inkább nfo alapján nézem, mert TV,házimozi van így a sok fajta werzióból válogatok.(tudom itt is lehet olyasmire szűrni mit tartalmazzaon és ne tartalmazzzazon az RSS torrent név)
Ezenkívül sok megoldás van még a szelektált letöltésre, Flexget, vagy épp Jackett+Sonarr + sorolhatnám.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest