- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolic
őstag
válasz TeeJay #35801 üzenetére
Akkor következő leltározás után megy vissza régi utorrentre!
Ui.: Megnéztem az ipon gépösszerakó lapot, ott intel core i9 konfig 128 GB DDR4 RAMMAL kb. 1 millát ér! Sajnos nincs sok pénzem, 2008-ban vettem az összetákolt PC-ból szerver gépet, akkor még minimálbérből éltem, most munkaképtelen rokkantnyugdíjból élek!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
F34R
nagyúr
Nem feltetlenul.... keresel egy regebbi qbittorrentet es azt hasznalod... Azt tapasztaltam egyekbkent en is hogy az uj Qbi W10-el megy a legjobban. Viszont ha felraksz egy utobbi 4.1.9.1-t akkor nem fog annyi ramot kerni.. Szerintem a cache-t se tedd -1-re . fixald le mondjuk 512-re. Az a lenyeg hogy ubit mar ne rakj fel.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Én ezt link linkvettem 25-ért és raktam még bele 4gb ramot így lett 30 és 103-107 MB/s-el töltök stabilan és hdd-re qbitorrentel ! Persze egy két dolgot vettem hozzá mint a Windows 10-nek ssd-t (erre nem töltök) meg plusz 4gb ram ennyi. Tök jó és gyors gép. Ja és alapjáraton (1x120 GB SSD és 2x 2 tb hdd ) 27 wattot eszik ! Full sebesség toltésnél 40 watt körül. Ja és nem csak torrent hanem médiaszerver is egyben (plex és emby) ami három médialejátszót szolgál ki. Már kb másfél éve használom és éjjel nappal megy.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #35810 üzenetére
Jó persze tudom mert én is voltam szar helyzetben (pár éve ) . De 25-ért ez szerintem jó gép . És ráadásul Tök jó állapotban is volt és van is . Amúgy ez a jó link linkEgy hátránya van,hogy csak három sata csatlakozó van . Ezt jó lenne valahogy bővíteni de nem tudom hogyan lehet.
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
Ezt aláírom, és akkor abból kell főzni, ami van
Beszéltem már kis falusi önkormányzatok gépparkját kezelő rendszergazdával, nem irigylem a problémáit.
Mindazonáltal és keresztbe a torrentezés nem egyszerű sport, és megkéri az erőforrásokat, még alapszinten is, eszerint kellene kezelni a panaszokat.
Nálam is volt reklamáció, hogy az office 97 mennyivel gyorsabb, szebb, jobb volt, mint a 2007, és még a windows is jobb volt alatta. Amikor elmondtam, hogy 5-7 évente illenék új irodai gépet venni, akkor a T, vállakozó engem cserélt le, nem a gépet. Két év múlva pedig én nem vállaltam el nála még a megnézést sem
Ez a 2 GB ramos gép megszolgálta már a kenyere javát, el kéne engedni, akkor is, ha fáj. -
mgTerminator
veterán
Jó de ő 1 millióról beszélt.....
-
enginev3.0
félisten
válasz mgTerminator #35814 üzenetére
irónia
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Cs1csó
félisten
Nem baj, ha valaki nem tud ennyit rákölteni, de akkor ne menjen a sírás, hogy 1GB RAM-mal Xp-s rendszeren nem hajtja ki a P4 az 1000/1000-es netet.
-
F34R
nagyúr
Szerintem egy mezei user 4GB rammal is el tud torrentezni... foleg ha kicsi a net sebessege..
nem ismerem bolic-et. Viszont akkor ha ugy gondoljatok nem jo a Windows 7 es a regi torrent kliens, akkor meg lehet probalni a modern linux disztribuciokat is.. -
mpo
veterán
A kép kimerevedett, hang se volt, a vezérlősáv feljött, majd pár mp után továbbment, ez ötször fordult elő.
Mi okozhatja a megállást?A PC és a Minix NEO U9-H UTP-n van (Gigabit). A PC-n nem futott semmi.
A film 57 GiB, 104 perc, az nfo szerint
VIDEO CODEC......: HEVC / Main 10@L5.1@High / HDR
BITRATE..........: 68 100 kbps
A CPU is és a GPU is a film után 48 Celsius volt.
A CPU governor ondemand-ra van állítva.Ha érted, akkor már elavult.
-
zsolt_64
senior tag
válasz #86564352 #35819 üzenetére
Egyetértek , továbbá egy 10 éves vas nem biztos hogy 100% -os és pont a torrentezés ami nagyonis igénybe vesz, méghozzá folyamatosan, mondhatni kitűnő hardver teszt .
Az a vas amin nem megy el az usb-ről bootolható [link] memtest+ órákig hibátlanul, azzal ne is próbálkozz...
A Linux sem megy el elektronikai hulladékon. tudom hogy néha nehéz ezt belátni, nekem is számtalan ismerős jött már hogy jaaaja gép , nézem 12-13 éves szutyok, bedugom a memetesztet öszzef@ssa magát 10 másodpercen belül, mondom ez elektronikai hulladék.
Nagy felhördülés mééé, jó az mééég...[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz zsolt_64 #35820 üzenetére
Az enyém igaz csak 7 év körüli hp z420-as. 9 hónapja megy nonstop, kb. havi 200TiB feltöltéssel, és semmi baja. 10 éve is lehetett jót venni. Most adtam el a 8 éves laptopomat 100k-ért éppen. Windows 10-el.Hivatalosan támogatott.16GB ram, i7 procival. Nem mindig a 10 évessel van a fő gond.
-
zsolt_64
senior tag
válasz ggg666 #35821 üzenetére
Egy pillanatig sem állítottam hogy 10 évesen és 1 naposan kuka
De ha valaki most beállít egy 10+ éves vasat torrentezni, előtte küldje meg a memtestel, utána meg valamivel ami a merevlemezt alaposan leteszteli...Nekem is van egy olyan rég asztali gépem (Intel Core 2 Duo E6300), amit látszólag jó, aztán néha kifagy egyszer-egyszer nem bootol stb... jó szívvel sem elajándékozni, sem eladni nem akarom
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
ugye hogy ugye
már csak pár millió utorrent 2.2.1 usert kell meggyőzni hogy nincs értelme tovább sz*patni magukat 10-12éves torrent kliensselMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bolic
őstag
Elfelejtettem aktíválni az ütemezőt a qBittorrenten, így stabilan tudtam tölteni 50 MB/s - 70 MB/s-sal.
Másik téma: Van lehetőségem vásárolni CSX 4GB DDR2 800MHz (sajnos CL6-os és nem gyorsabb CL5-ös ) modul KIT-et teljesen új darab kb. 10 ezer Ft értéken, sajnos a betegségem miatt nem biztos hogy tudok cserélni a RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
zsolt_64
senior tag
Most nem értem memóriát akarsz bővíteni ? az mindig jól jön.
Ha a cl6 --- cl5 közötti különbség miatt aggódsz, akkkor felejtsd el , ez egy hardcore tuningosnál számít, nálad ha jól feltételezem akkor a memória bővítésnek sokkkal több haszna van mint annak hogy az időzítés "gyengébb"Egyébként, ha az alaplapon lehet, te is megpróbálhatod lejjebb venni az időzítéseket, így lehet pár % nyerni, de csak óvatosan. és tesztelve (memtest86+) gugli a barátod
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #35833 üzenetére
Pedig jó lenne tudni melyik a hulladék 🙂 . Lehet inkább az eBay-ról származó szerintem.
-
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #35833 üzenetére
Az ebay-eset vissza tudod nézni a vásárlásokból nem?
Vagy akár az itthonit is,vmilyen azonosító csak van rajta...
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Megvan, az ebayes egy hulladék, ez volt a pontos neve
Desktop PCI-E to SATA 3.0 Expansion Karte 2-Port SATA 3.0 + 2-Port ESATA AC329
fekete nyákos
Ezt pedig vateran vettem, és ez jó
BEST CONNECTIVITY SATA 300 RAID kontroller
Bár én ezt venném, hardverapros csak nem ver át
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Imi1981
veterán
-
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Kis beállítási segítséget szeretnék kérni. Átköltöztem Budapestre és a telekom 1000/1000-es netcsomagját választottam.
Jelenleg a le-fel töltés speedtest.net alapján 900/800 körüli értéket mutat kábelesen. A torrent gépem egy kis Mini Pc Intel NUC 8i3BEH. Otthon a sokkal gyengébb nettel is stabilon töltött a UPC hálózatán olyan 20-30 MB/s-es a qBittorent. Semmilyen beállítást nem változtattam, itt mégis folyamatosan leesik a sebesség annyira, hogy egy 15GB-os 1080p-s filmet is több óra vagy akár fél nap mire leszed. Jelenleg is kb 5 kiB/s-t ír egy film letöltésére.
De mindig úgy kezdi a letöltést, hogy felmegy olyan 30-40 mb/s-re aztán hirtelen visszaesik a már említett sebességre és onnan már nem igazán megy fel akárcsak 1 mb/s-ra se.Nem tudja esetleg valaki, hogy ez mitől lehet vagy min kéne változtatni, hogy megjavuljon?
-
norba69
senior tag
válasz daeyvd44 #35838 üzenetére
Állíts be letöltési sebességkorlátot a qbitben 30 MB/s-t. Nézd meg, hogy jó-e.
Növeld a korlátot 40 MB/s-re, majd nézd meg, hogy jó-e.
....
ezt ismételgesd.
Amikor nem jó, akkor állítsd be az előző sebességkorlátot, ahol még jó volt, és használd azzal.
A háttértárad, vagy a processzorod valószínú nem bírja a rendes netsebességet.
A feladatkezelőben a próbálgatás alatt végig figyelheted, hogy mi megy 100%-os terhelésre, az a szűk keresztmetszet.Ugye nem wifin próbálod a torrentet?
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz daeyvd44 #35838 üzenetére
na igen torrentezni nem elég csak a net
kell bika router, meg olyan gép ami nem rottyan le ha 900megabittel jön az áldás és tudja is írni HDD/SSD-reegy ezer éves régi laptop is tud 7-800megabittel letölteni LAN-on ha HWNAT-os router van előtte szóval nézz utána lehet valami vírusírtó fogja meg ennyire
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
daeyvd44
tag
UTP kábellel csatlakozok direktbe a modemhez. Vagyis nem direktbe mert van előtte egy Switch ami több UTP-s kábelre bontja a netet. UPC-s hálózatnál is így volt.
Mint írtam is, ugyan azt a mini PC-t használom itt is, mint otthon mivel otthonról hoztam el. A sebességnél 0-ra van állítva, vagyis nincs korlátozva a letöltés. A feltöltés is csak 50 kiB/s.
Globális maximum kapcsolatok száma: 1200
Maximum kapcsolatok száma torrentenként: 1200
Globális maximum feltöltési slotok száma: 4
Maximum feltöltési slotok száma: 4
Maximum aktív letöltések: 1
Maximum aktív feltöltések: 100
Maximum aktív torrentek: 100
DHT engedélyezve
Peer Exchange engedélyezve
Local Peer Discovery engedélyezve
Titkosítási mód: EngedélyezveEgyébként otthon is volt 500-600 mb/s a letöltés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest