Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zodicus

    senior tag

    válasz Devid_81 #9472 üzenetére

    Johnnie Walker Red Label – gabona- és malátawhisky keveréke (blended whisky), a cég legkelendőbb terméke. 1909-et megelőzően az Extra Special Old Highland Whisky megjelölést viselte. 40% alkoholtartalmú.

    Johnnie Walker Black Label – 12 évig érlelt keverék. Egyes anekdoták szerint ez volt Sir Winston Churchill kedvence. 40% alkoholtartalmú.

    Johnnie Walker Double Black Label - a Johnnie Walker whisky család új terméke. Gerince a Black Label, melyhez erősen tőzeges jellegű malátawhisky-t és idősebb tölgyfahordóban érlelt whisky-t kevernek.

    Johnnie Walker Green Label – egy körülbelül 15 különböző malátafajtát tartalmazó (blended malt) whisky, amit a Talisker, Cragganmore, Linkwood, és Caol Ila szeszfőzdék szállítanak többek között – 15 éves. 43% alkoholtartalmú.

    Johnnie Walker Swing – a különleges „hasas” alakú üvegéről nevezték el, amely ide-oda tud himbálózni. Ez volt Sir Alexander Walker utolsó keveréke: nagy arányban található benne Speyside maláta keverve az északi Highlands-ről és Islay-ről származó malátával. „Majdnem olyan édes, mint egy bourbon.”
    Johnnie Walker Gold Label – ritka keverék, több mint 15 féle malátát tartalmaz, többek között az ital lelkét jelentő nagyon ritka Clynelish maláta. Ez a whisky Sir Alexander Walker (a cégalapító unokája) eredeti receptje alapján készült. A Johnnie Walker létezésének 100 éves évfordulóját kívánta ezzel a keverékkel megünnepelni. Az I. világháború után a szükséges maláták hiánya meghiúsította erőfeszítéseit. 1950-ben Sir Alexander naplója nyomán tiszteletadás képpen el akarták készíteni, de a II. világháború után utánpótlási nehézségek akadályoztatták. Ma korlátozott készletek állnak rendelkezésre a hozzá való, de nagyon ritka malátákból. Ez a centenáriumi keverék végül Gold Label néven került forgalomba. 40% alkoholtartalmú.
    Johnnie Walker Platinum Label - a család 18 évig érlelt magánkeveréke. Az ázsiai piacon jelent meg. 40% alkoholtartalmú.

    Johnnie Walker Blue Label – a legritkább Johnnie Walker-keverék. Minden üveg selyemdobozba van csomagolva, egyedi sorszámmal és hitelességi igazolással bír. Habár nincs meghatározva a kora, de valószínűleg 50-60 évvel ezelőtt keverték őket. 43% alkoholtartalmú.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák