- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz pzolika9512 #88850 üzenetére
Ahha, az, viszont mindenfelé azt olvasom, hogy nem használja semmi, annyit találtam róla, (elég régi írás volt) hogy a majdani jövőben jövő eszközök esetlegesen használják..
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Gézengúz #88851 üzenetére
lehet, de az is lehet, hogy ha éppen nem pörög a vinyo akkor csak 3.3-asról eszik, így spórolva, de ezt nem tudom bizonyítani, lehet hülyeség mondjuk képen is írja amit küldtem, hogy általában nem szükséges a 3.3v
mindegy szerintem nagy károd nem lesz, vagy ha mégis szeretnéd az 5. kábelt, akkor vegyél y elosztót amit linkeltem
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
nyunyu
félisten
válasz pzolika9512 #88852 üzenetére
Ha jol remlik a SATA1 szabvanyban az van leirva, hogy majd valamikor 3.3V-t fognak hasznalni a jelatvitelre, meg az elektronika etetesere, de ez akkor meg opcionalis volt.
5V viszont kotelezo.SATA2-ben asszem mar kotelezo lett a 3.3V-n kommunikacio, viszont az 5V betap lehetosege kompatibilitasi okokbol megmaradt.
Vinyok elektronikaja altalaban tartalmazza az 5V-bol 3.3V-t eloallito kapcsolast, igy ha olyan kabelt dugsz ra, amin nincs meg az otodik 3.3V er, akkor is mukodnek.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Gézengúz
addikt
válasz pzolika9512 #88852 üzenetére
+ egy SSD ugrik a gépembe, a kábel már megvan, egy molexet levágok és arra az ágra ráforrasztom a satát..
-
MineFox54
őstag
Linkelnétek nekem egy olyan átalakítót, ami 4 pines jackból (mikrofon+sztereó kimenet) csinál egy mikrofon és egy hangszóró kimenetet? Lehetőleg MO-n.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Extreme Digitalban vettem egy Equip USB MicroB USB 3.0 típusú kábelt, de az alábbi gondom adódott a kütyüvel:
Van USB 3.0-ás házam, és egy netbookkal van összekötve torrent, adattári célokra.
Viszont tegnap reggel vettem észre, hogy eldobta a laptop a hdd-t. Tehát egyáltalán nem látta, pedig be volt dugva. Kihúztam, visszacsatlakoztattam, ismét nem látta. Kihúztam, gépet újraindítottam, utána látta estig.
Amikor nem látta, akkor egy USB 2-es drive-ot belepróbáltam, na azt látta rendesen, csak ezt a csodát nem.
Most az jelentette a megoldást, mert megint előjött, hogy egy rövid kábellel összekötöttem, jó lett, vissza az Equip, és megint jó, ki tudja meddig.
Kérdésem az lenne, mi okozhatja, vagy mitől lehet ez az idegesítő jelenség? Már a Windows-omat is újraraktam, igaz nem ezért, hanem mert már kellett a rendszer felfrissítése.
De reinstall után is csinálja.
Mit tudnék tenni?
Köszi!üdv, adika4444
-
varmi2
nagyúr
Tudtok ilyet linkelni, szükségem lenne egy db 12cm ventihez valóra. Nem találok sehol. Ebayes is jó
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok!
Van egy külső merevlemez rack-em, és amikor csatlakoztatom a gépemhez állandóan fel le csatlakozik és használhatatlan, baromi idegesítő.
Nekem egy Asus laptopom van, azon nem működik. Tesóm asztalián, haverok laptopján mind hibátlanul működik, fogalmam sincs mi baja van. Laptopom amúgy még nincs egy éves. Ilyen a rack-em, és amúgy nem pár percenként csatlakozik le, hanem ilyen 20-30 másodpercenként. és Utána egyből vissza. Az elején még csak fél óránként negyed óránként fordult elő most már legtöbbször egy percen belül többször, valamikor egy két másodpercen belül. Fogalmam sincs hogy mi lehet a probléma. Tudnátok segíteni?
-
nucky30
tag
Üdv!
Érdekelne, hogy erről a fejhallgatóról mi a véleményetek ? ----> Genius HS-G500V
Főként filmezésre és zenehallgatásra kellene.
-
iceool20
tag
Sziasztok! Valaki tud megoldást vagy topicot ahol ezzel foglalkoznak?
Telíptettem a win7-et ssd-re de a boot-ot egy vinyóra tette rá. Ezután újratettem és jó minden de a vinyón rajta van a boot amit nem enged törölni és formázni nem szeretném mert 1.5TB amiből kb 1tb adat.
Amikor indítom a gépet 2 win7 jelenik meg amiből az egyik ugye nem boot-ol a másik meg az ssd-n van vagy ezt kiiktatni vagy valami megoldás a boot fileok tölrésére? Eddig semmivel nem engedteArra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
spiritex
veterán
válasz iceool20 #88865 üzenetére
Mivel a telepítés idejére bennehagytad a vinyót a gépben (kár volt), így oda tette valószínűleg a 100MB-ot partíciót. Gondolom azért nem engedi törölni, mert azt használja, arról boot-ol. Törölheted, de akkor nem fog indulni a géped. Én kipróbálnám a helyedben először azt, hogy ha lehúzod a vinyót elindul-e egyáltalán a win7... Mert ha nem, akkor a boot törlése után sem fog.
Ha így van, csinálj egy tiszta új telepítést, de ezúttal húzd le a vinyót a telepítés teljes idejére![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Van egy Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 alaplapom,s most vettem bele 4 GB DDR2 RAM-ot,amit támogat is az alaplap(Samsung,s a pontos típusa is egyező mint amit ír a hivatalos honlap) s volt benne még 4 GB RAM de csak 6 GB-ot lát.Miért?Az összes RAM tökéletesen benne,BIOS-ban is csak 6-ot lát.Mi lehet a probléma?
Aida jelzi hogy mind3 benne van,s érzékeli is.Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Shingen
addikt
風林火山
-
Potyka03
senior tag
válasz pzolika9512 #88870 üzenetére
Win 7 Ultimate 64 bites
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Potyka03 #88871 üzenetére
pedig annak kéne kezelnie
ha jól értem akkor most 2x 4Gb van benne ? vagy 2x2+4 ?
keresgetem neten mi lehet a gond, de eddig nem sokra jutottam
szerk. : egy darab rammal próbáld végig az összes foglalatot!
és írd le a procid nevét is
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
iceool20
tag
válasz spiritex #88867 üzenetére
Szia! Igen benne hagytam és oda is tette a boot-ot ez a gondom... De mivel újratettem a gépet és szépen az ssd-re tette fel a rendszert és a boot-ot is hozzá így a vinyón lévőről nem is tud bootolni...
Az a gondom, hogy nem tudtam eltüntetni a bios utánni képernyőról a választó képernyőt a két boot szekció miatt... A vinyóról kellene leszedjem úgy, hogy a többi file ne sérüljön...Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
pzolika9512
aktív tag
válasz iceool20 #88873 üzenetére
keresésbe írd be hogy msconfig (másképp futtatásba írd be), ott a rendszerindításra, és minden igaz ott tudod törölni vagy legalábbis tiltani
[ Szerkesztve ]
-
iceool20
tag
válasz pzolika9512 #88875 üzenetére
Nagy Király vagy! Sikerület is
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Potyka03 #88877 üzenetére
4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
ezt az eredeti oldalról másoltam be
használtan vetted a ramot ?
cpu-z-t szedd le és nézd meg a memória nevét, aztán keres rá neten
mert ha használtan vetted akkor lehet egy átcímkézett memot kaptál
(#88878) iceool20
na örülök
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Video dvd íráshoz szeretnék tippeket kérni.
Youtube videókat töltögetnék le (kb 10-15 darabot, kb 120 perc), és abból szeretnék egy video dvd-t kiírni, amit mai lejátszók le tudnak játszani (nem tudom biztosan, milyen formátumok vannak supportolva és mik nem). Jó lenne valami külön program a videok elő-konvertálásához, mert ha egyben akarok mindent csinálni, gondolom ki fog írni ilyen 180 óra művelet időt, és azt jobb lenne több kisebb darabban csinálni.
Vannak valamilyen handy tool-ok kitalálva ilyesmire?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
snecy20
nagyúr
Ha a Windows 8.1-em mellé szeretnék majd egy Win10-et, akkor lesz lehetőség a Windows 8.1 megtartására?
Vagy majd mindenképpen 8.1-ről frissítve lehet majd használni? Régen még az XP-t és a Vistát használtam úgy, hogy bootképernyőn választhattam hogy épp melyik oprendszert használom. Lehet kicsit kacifántosan adtam meg a helyzetet, de biztos értitek mit szeretnék.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Laci2277
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg valaki tudja a megoldást?
-
iceool20
tag
válasz snecy20 #88881 üzenetére
Ha elvileg felteszed a win10-et és csak frissíted akkor a régi oprendszert egy old windows mappába teszi ahonnan vissza is állíthatod bizonyos ideig! Ha rosszul tudom javítson ki valaki
[ Szerkesztve ]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
pzolika9512
aktív tag
-
spiritex
veterán
válasz Laci2277 #88886 üzenetére
Akkor ez egyértelműen driver probléma, vagy valami chipset mizéria:
ilyet találtam: [link]
Jó kutatómunkát!
U.i.: még azt próbáld meg, hogy körözöl az egérrel mielőtt betöltődne a win dekstop.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz spiritex #88889 üzenetére
Van itt mindenféle megoldás: [link]
Főleg az utolsó bekezdés érdekes:
"After computer reset I got the screen where you can select to enter into windows normally or into safe mode. I selected safe mode and there the usb and mouse was working.
I then uninstalled the crappy intel usb 3 drivers and rebooted and now the mouse and keyboard is working in normal mode again."
-
nem_tom
őstag
Sziasztok! Volna egy kis nagy problémám. Egyik merevlemezről a másikra másolnék fájlokat, (régi HDD-mről az új WD10EZEX -emre) viszont cirka 12GB -nyi adatot hagy ki.
A rejtett fájlokat láthatóvá tettem, rendszergazdaként nyitottam meg a wondows intézőt is és kihagy. Mi lehet a baja? Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
-
Vakegérke
félisten
válasz Laci2277 #88893 üzenetére
SlimDrivers
Egy próbát megér.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
civil3d
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogyan tudok olyat csinálni, hogy pl. adott egy érték legyen 5, és ez alapján pontosan 5 db cellát színezzen be egy sorban, és dinamikusan változzon, tehát ha az 5 7-re változik akkor 7 db cellát színezzen egy sorban. Régebben volt és találtam egy videót erről de már nem találom.
Sávos ütemterv készítéséhez kellene.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest