Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    Sziasztok!

    Nem könnyű meghatároznom mi a probléma és reprodukálni se biztos, hogy tudom, mert kb. kéthetente egyszer vagy havonta egyszer jön elő, de van hogy egymás után egy héten többször is.

    A lényeg: Windows 8.1 64 bit, az automatikus újraindulás kikapcsolva, a gép rendszerint úgy fagy meg, hogy nincs kék képernyő és nem indul újra, de az egérkurzort tudom mozgatni, a billentyűnyomásokra viszont nem reagál a gép, az óra is lemarad. A vicc, hogy a múltkor megnéztem, hogy ilyenkor hálózatról elérhetők-e a megosztások és a válasz igen.

    Na most azt vettem észre, hogy ez vagy akkor történik, amikor valamilyen programban automatikus kiegészítést használok vagy megjelenik valami legördülő menü vagy ráviszem az egeret valamire stb..

    Gyakrabban történik viszont az, hogy egy-egy programra visszaváltva pl. alt tabozásnál "szétesik" a kép, azaz önkényesen átszíneződik a kép és ez az átszíneződés olyan mértéket ölt, hogy sokszor alapból különböző színű területek is ugyanolyan színűek lesznek pl. hót fekete vagy hót sárga vagy hót fehér és egérmozgásra vagy hasonlóra ez az állapot folyamatosan romlik, míg át nem váltok újra egy másik programra, majd vissza és akkor megjavul, ha szerencsém van. Ha nincs, akkor az történik, amit fentebb vázoltam: lefagy.

    A videokártya drivert mindig a GeForce Experience-szel töltöm le, úgy mond legfrissebb. Na most amire gyanakszok, hogy valami gond van a videokártyával, de mikor újonnan a gépbe került, akkor ez a jelenség még gyakoribb volt. Vagy a táp a gond.. vagy talán a táp és a videokártya közreműködése? Nem lehet, hogy túláramot kap a kártya és nem tudja magát "újraéleszteni"?

    Ezer szerencse, hogy olyan programmal végzem a munkám, ami alapból folyamatosan ment, mert egy esetleges áramszünet vagy hasonló miatt több órányi munka lenne az enyészeté.

    Vélemény?

Új hozzászólás Aktív témák