Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Aciduzzu #28691 üzenetére

    Léteznek tesztprogramok, de nem tudom, van-e olyan, ami átlagjúzernek elérhető és a tesztelési körülmények is kezdő szinten megvalósíthatóak. Ahogy Ropi írta, ezt szemmel kell inkább csinálni, lőni képeket, majd gépen 100%-on ellenőrizni.

    Keress valami nagy, sík falat, aminek van valami textúrája is (téglás vagy durvább vakolt előny). Telezoomnál menj távol, amennyire tudsz, de adott állásnál még kitöltse a képet (min 10, de inkább 25+ m). Süssön oda a nap, legyen elég fény a falon. Tedd a gépet állványra, a fallal merőlegesen, 10s önkioldó, ha van, mirror lockup, esetleg még EFCS. Lőjj pár képet a fontosabb gyútávokon különböző rekesz-értékekkel. Majd a képeket nézd meg 100%-on gépen, hogy a szélei, sarkai mennyire lágyak és mennyi rekeszelés kell, hogy élesebb legyen, vagy hogy decenteres-e (bal vs jobb, alul vs felül a kép egy fele láthatóan lágyabb, mint a másik).
    Ha élességbeli vagy decenterességi tesztre gondoltál.
    Aztán lehet még CA, flare, ghosting, coma, stb más optikai hibákra kihegyezett helyzeteket is nézni. Nézz meg pár obi-tesztet, hogy ott hogyan szokták csinálni. Ha csak pár perced van rá, akkor youtube-on keress rá Christopher Frost csatornájára, az obi-tesztjeiben általában gyorsan végigmutatja ezeket a helyzeteket.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák