- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MrDerekas #68350 üzenetére
+1. Sanszos, hogy nem ismeri/tudja betölteni az illesztőket az IDE vezérlőhöz a win telepítő, ennél a lapnál az IDE-t nem az Intel chipset (ICH10R) vezérli, hanem külön kontrollerje van, asszem Marvel chipes.Sata HDD/SSD-nél.Rossz lapot néztem.....
Ez esetben ICH7 a déli híd, és tartalmazza az IDE port vezérlést is.(#68352) asr27: hát ilyen cifra dolgokról még nem hallottam, pedig Slot1/s370 óta küzdök.
(#68349) Benkovics91: egyre izgalmasabb... akkor az eredeti hibajelenség megszűnt, van helyette másik.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
válasz Trailblazer #68346 üzenetére
Menni megy a tizesen, de valóban nem egyértelmű a hibajelentése.
A másik viszont, telitalálatot adott annó.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Trailblazer
veterán
válasz abdulka1 #68353 üzenetére
És nekem is most, mert az nVidiás második sorra is lett megoldás googlezás után. NV Control Panel/Manage 3D Settings/Power management mode-ot átlöktem Optimalról Adaptive-ra, valamint a legalsó sort, a Virtual reality pre-rendered frames-t is 1-ről "Use the 3d application settings"-re, mivel itt a helpben meg is említi a latency-t, mint ami növekedhet a nagyobb számoktól. Mivel VR semmim sincs (és nem is lesz), ez tehát felesleges.
Végső soron kösz a tippet, bejött! Szépen kizöldült minden, szinte kitavaszodott.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
abdulka1
őstag
válasz Trailblazer #68354 üzenetére
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
MrDerekas
addikt
válasz Benkovics91 #68355 üzenetére
Akár így is. De nem biztos, hogy ez a baj. Ha módosított telepítővel próbálkozol, lehet abban van valami katyvasz. (Mondjuk 30 bites rendszerbe, 64 bites driver került integrálásra.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
Van valami spéci progi, ami miatt az x86-os W7 kell ?
Mert ha nincs, mehet nyugodtan az X64-es is.SATA HDD-vel nem próbáltad ? Vagy egy jóféle 240 GB-os SATA SSD-vel ? Fényéveket dobna rajta.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Angel2014
addikt
Csinálj kézzel egy botolható pendrivot így [link]
Utána legacy legyen a bios . és ahci a sata vezérlő.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kopogo
tag
heló
új telefonra telepítés után ezt írja ki miután be szeretnék lépni a messengerbe facebook profil az nincs ,telefon számmal.
"Korlátozott fióktípus korlátozásai miatt ennek a fióknak a használatával nem tudsz bejelentkezni a Facebookra"
Mi ez???[ Szerkesztve ]
-
kopogo
tag
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Az ezeréves gépembe vettem egy Chieftec GPS-400AA-101A ezeréves tápot mert 7 molex csatlakozó van rajta. (alaplap MSI KT4AV MS-6712 (v1.X)) Csak 20 pines foglalat van az alaplapon, bedugom és a gép nem indul. A régi tápomhoz képest ebben a Chieftec 20 pines csatlakozóban az egyik lukban semmi sincs, tehát csak 19 pin csatlakozik az alaplaphoz. Van ötletetek, hogyan bírjam müködésre? Előre is köszönöm. -
nagyúr
válasz schottgun #68364 üzenetére
Üdv !
Lehet, hogy hiányzik a lapodnak a hiányzó +5V-os bekötés ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
Isti2
aktív tag
hello. am4 alaplapot vennék hosszú távon adattárként ssd-kkel lenne telerakva majd.
A kérdésem az lenne hogy am4 x470 chipsetes pcie 3 alaplapnál ha az egy db vga mellé a kis és nagy méretű pcie slotokat bővítőkártyákkal m.2 ssd tárhelyekkel raknám tele, akkor ha a 2. számú alaplapi m.2 slotba is tennék ssd-t, a bővítőkártyákban lévőket letiltaná a rendszer és nem érném el, vagy csak lelassulnának a kisebb sávszélesség miatt? több típusnál ugyanis azt írják a gyártói honlapok, hogy nem érhetőek el bizonyos pcie sínek.
érdemes lenne akkor inkább x570 chipsetes lapot választani, mert az elvileg pcie 4-es, ami több sávszélességet ad? -
woodyka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném telepíteni a Win10-et a gépemre, majdnem elkezdtem, de egy gondolat jött, hogy nézzem meg az alaplapi kompatibilitást a win10-el. Az alaplapom Asus H97-Plus és a gyári oldalon csak a win 8-ig ír kompatibilitást. Viszont egy külföldi fórumhozzászólásba (mármint ha jól fordítottam) azt írták, hogy kompatibilis.
Megnéztem az alaplapom BIOs verzióját v. 2103 (2014.06.27. nem mai gyerek... ). Az Asus honlapon azóta jött 10 frissítés, az utolsó v.2603.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek kompatibilis-e a régi verziómmal, vagy kell-e frissíteni (gondolom igen), de ha frissítek sorban mind a 10-et kell vagy csak az utolsót (nem jöttem rá, hoyg melyik lenne a konkrét w10 frissítés, ha egyáltalán van ilyen verzió).
Illetve még annyit, hogy ez mennyire veszélyes (nem vagyok nagy guru) és kivitelezhető egy átlagos alatti felhasználónak?
Előre is köszi a válaszokat.Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
MrDerekas
addikt
válasz woodyka #68369 üzenetére
A legfrissebbre frissíts. Ha nincs áramingadozás, akkor nem túl kockázatos művelet. Egy youtube videót megnézel a bios update részről és menni fog Kompatibilitással pedig nem lesz gond.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Lenne valakinek ötlete a következő idegesítő problémára..?
A CPU hűtő ventillátora időnként maximumra felpörög, kb 1 mp.-re, amit eddig csak bekapcsoláskor szokott csinálni.
Intel I5 4440-es CPU, gyári hűtő, Gigabyte B85 HD3 alaplap.
Amit elvégeztem:
Hűtő le, takarítás, pasztázás.... Semmi változás.
CPU hőmérséklet monitorozása: Látszólag nincs összefüggés a felpörgések, és a hőmérséklet közt. Max 55 fokos volt a proci.
BIOS alapra állítása
Van hogy fél napig nem pörög fel a ventillátor, van hogy félpercenként felsüvölt. Figyeltem a ventillátort, áll, aprókat "pöccen" mintha el akarna indulni, de csak egy centit ugrik. Aztán maxon felsüvölt, kb 1 mp.-ig. Marha idegesítő egy idő után, arra gondoltam lehúzom a ventillátort, netezni használom, talán passzív hűtéssel is elmegy.
Amennyit szívtam ezzel az alaplappal (alvó módból nem akar felébredni, gyakori kékhalál) már rég kidobtam volna, de sajnos úgy tudom a jogtiszta windows 10 alaplaphoz kötődik, ezért nem dobtam ki. Anno garanciálisan szervizbe küldtem, BIOS frissítés után visszaküldték..... Jobb nem lett. De ez a random porszívóhang marha idegesítő.....
Van valakinek ötlete? (Nekem már csak annyi, hogy a csákányt beleállítom.....)
Köszi -
tag
Szervusztok kedves Fórumtársak!
Kérlek Titeket segítsetek.
Tegnap tönkrement a gépem.
Kifújtam a kertben a port belőle és sajnos a behozatal után 15perc múlva bekapcsoltam.
Éppen főzött a nejem és nagyon párás volt a levegő. (vizes volt a gép ház is a lecsapódástól)
Egyet zizzent és utána elhallgatott.
Kifújtam hajszárítóval, de csak annyira javult meg, hogy felpörgette a VGA és a proci ventilátorait, de az SSD-khez már nem nyúlt hozzá.
A lapon 00-át írt a kijelző, ami állítólag proci kommunikációs hibát jelent.
A lapom MSI Z170 M7, benne egy 6700K-s proci.
Holnap veszem át a 1151 V2 Z390-s lapot a 9700K-s procival.
Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy bele tudom tenni a Z390-s lapba a 6700K-t, hogy kipróbálhassam, hogy a proci a rossz, vagy a Z170-s lap?
Előre is nagyon köszönöm segítségeteket.
Isten áldjon Benneteket!Dombi Péter Bp.XXII.Ker.
-
tag
válasz Trailblazer #68374 üzenetére
Szervusz kedves Uram!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Értem, akkor megpróbálom máshogy.
Még egyzer köszönöm szépen.
Isten áldjon!Dombi Péter Bp.XXII.Ker.
-
Trailblazer
veterán
válasz Kacsa75 #68375 üzenetére
Nincs mit. Egy kis para bennem is van mindig kompresszorozáskor, de inkább fújok először a levegőbe, nehogy ilyen tartály alján felgyűlt nedvesség kárt okozhasson. Bonyolult helyzet ez, keríteni lapot/procit efféle teszthez...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
tag
válasz Trailblazer #68376 üzenetére
Szervusz kedves Uram!
Igen, igen, a levegőbe fújtam az elején.
Az lehetett a gond, hogy kint igen hűs volt és a ház azon részén ahol átvittem a gépet, éppen hatalmas pára volt.
A hat gyermekünk miatt sok és nagy lábosok rotyogtak és elfelejtettük bekapcsolni az elszívót.
Legalább 30-40 percet kellett volna várnom.
Ez van.
Köszönök mindent.
Isten óvjon!Dombi Péter Bp.XXII.Ker.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdéssel fordulnék hozzátok. AM4-es alaplappal Samsung 860 EVO SSD működik rendesen?
Előre is köszi. -
apszi
őstag
válasz Sztyepadzso #68381 üzenetére
Úgy hallottam, hogy AM3+-nál voltak gondok. De akkor meg vagyok nyugodva
-
Sztyepadzso
őstag
Nekem 850 van a régi gépben, 250 GB-os, egy AM3+-os lapon, W7-el, most 3,5 éve.
Látom, hogy vannak témák fórumokon, hogy bajuk van, de nekem soha nem volt problémám, pedig előtte egy 120 GB-os is volt vagy 2 évig(az most a laptopban van), de annak nem tudtam előkotorni a számláját(Samsung volt az is), így nem tudom, h milyen szériából való SSD. Mindkettőn rendszer+programok+játékok voltak.
Ezért nem is értettem. -
Angel2014
addikt
válasz Zoli bácsi #68371 üzenetére
dugd máshová a ventit , az sem baj a 3 as a dugó és a tied kettes kilóg a vége max, azt hiszem én így csináltam meg ezt. Ill a memóriát is nézd át, indítsd egy gyárival.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MrDerekas
addikt
válasz Zoli bácsi #68371 üzenetére
"Van hogy fél napig nem pörög fel a ventillátor, van hogy félpercenként felsüvölt."
Félpasszív a hűtőd? Nekem ez nem tiszta. Az a lap nem is tudja szerintem a passzív venti kezelést. Szóval, nem lehet hogy maga a hűtő vacakolwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
apszi
őstag
válasz Sztyepadzso #68383 üzenetére
Köszi a válaszod, már be is rendeltem
-
nagyúr
válasz MrDerekas #68385 üzenetére
Gyári Intel légkavarót írt.
Mondjuk, attól még vacakolhat az is (bár nem szokott velük gond lenni).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz MrDerekas #68388 üzenetére
Igen, ilyet nem tudhat szerintem sem.
(#68371) Zoli bácsi:
Üdv !
A javaslatom a következő:
1. CPU hűtőborda fennhagyása mellett a ventilátor leválasztása, helyére másik 4 pines ventilátor csatlakoztatása, ezzel kiszűrhető a ventilátor problémája (bár, erre kicsi az esély, de hátha).
2. BIOS újra flashelése - szintén hátha....
Illetve még pár kérdés mindezek előtt:
W10 az OS ?
Teljesen véletlenszerűen csinálja, értem ez alatt, hogy idle állapotban, böngészés közben, játék/progi használata közben ?
Van fent olyan program, ami hatásal bírhat a ventilátor sebességére, gondolok itt olyanra mint pl. Asus Suite/Fan Expert, SpeedFan és társai ?
Ha igen, első körben )ha még nem volt) beállítani egy normál ventilátor profilt benne, ha ez nem segít, uninstall majd próba, hogy fent áll e még a hiba.
Ennyi jutott így első körben eszembe.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szucsi19
tag
válasz Sztyepadzso #68383 üzenetére
Szia.
Nekem volt problémám, de a pci-e foglalatba tettem be adapterrel. Szóval nem egyszerű történet volt...Szűcs István +36 30/568 4822
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jokeph #68389 üzenetére
Köszönöm szépen, de azt hiszem megvan a hiba oka......
Bár nem emlékeztem rá, de valamikor átálítottam BIOS-ban a CPU hűtést "Silent"-re, gondolván csendesebb lesz a gép. Ez a Gigabyte lap egy átok nekem, ennyi gondom alaplappal nem volt, van hogy nem ébred alvó módból, van hogy az éjszaka közepén magától felébred, kékhalálok, stb. Valószínű ezért állíthattam át a ventillátort is, lehet éjszaka mikor felriadtam a felsüvöltő ventillátorra....De nem emlékeztem rá.
Érdekes módon a BIOS alapra állítása nem hatott erre a beállításra. Amúgy azért "turkálom" rendszeresen a BIOS-t, mert van hogy nem indul el a gép, indulna de nem sikerül, és pár nekirugaszkodás után alapra áll a BIOS, alapból 1600 mhz-en mennek a RAM-ok. Ezt vissza szoktam venni 1333 MHZ-re, úgy érzem így jóval kevesebb a fagyás. Ha még lejjebb viszem (1066 ha jól emléxem..) már nem érzek változást. -
Zoli bácsi
őstag
válasz jokeph #68389 üzenetére
Elkiabáltam előbb, alvó mód után indítva 10mp-enként sivított a ventillátor......
Újrahúztam az utólsó (f11) BIOS-t. Eddig jó.... előbb is így volt, alvó mód után kergült meg.
Amúgy w10 a rendszer, és igen, véletlenszerűen csinálja, egy ideje böngészésre, zenehallgatásra használom a gépet, pár éve (Kb 45 évesen) "kinőttem" a játékokból... Szóval semmi nem terheli a procit. Nincs fent semmi program, ami kihathat a ventillátor sebességére. Amúgy, mint írtam, régen kicseréltem volna az alaplapot, de tudtommal a windows (jogtiszta) ehez van kötve, tehát új windows kellene alaplapcsere után. Javítsatok ki ha tévedek, mert nem szenvedek akkor tovább ezzel a lappal, 2013 óta szívok vele, főleg az alvó móddal vannak gondok, na meg alvó módból ha vissza is jön, sokszor azonnal kékhalál...Tápot cseréltem... (Nem változott) -
MrDerekas
addikt
válasz Zoli bácsi #68393 üzenetére
Win10 topikban talán tudnak segíteni. Én egyszer úgy oldottam meg, hogy kiolvastam a kulcsot valami kis progival (winkey valami) aztán újabb platformon telepítettem és aktiválni próbáltam, természetesen sikertelenül. Telefonos aktiválással sikerült és az újabb deszkához lett rendelve a kulcs. Azt a két perc telefont megéri, bár manapság 3k forint körül már kaphatóak a win kulcsok. Most nagyon akciózzák őket és még jogtiszta win7 kulccsal is aktiválni lehet a szűz win10 telepítést.
-
Top cat
addikt
Üdv urak!
Gondolkozom azon, hogy gépet kellene cserélni AMD Ryzen vonalon. Egyelőre csak alaplap, proci és RAM lenne cserélve, VGA nem.
Van valakinek tapasztalata azzal, hogy a B450/X470/X570 alaplapok mennyire kompatibilisek a PCI-E 2.0-s videokártyákkal?. Ami most van az egy 8800GT.kecso2009
Igen abba, a fém borításúba.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zoli bácsi #68393 üzenetére
Hmmm.... ez nem ventilátor problémának tűnik, inkább döglődik a lapod/szoftveres probléma esetleg ezek keveréke - szerintem.
Másik háttértárra próbaképpen dobhatnál egy W7/8-at, hogy azzal is produkálja-e ezt.
W10 license kulcs: Ahogy MrDerekas írta, járható út, megerősítem én is.(#68395) kecso2009: Igen, az első x16-os pcie slot a "hagyományos" helye a VGA-nak.
Működnie kell a második x16-os slotban is, de ott csak sanszosan x8 módban. Bár ez igazából nem nagy hátrány a játékokra nézve, még egy 1080 Ti-nél sem tragédia.(#68396) Top cat: Nem tartom kizártnak, hogy menni fog benne.
HD 5670-et használtam (pcie ver 2.1) modern lapokban (H170,Z170-270, B450, X470).
R9 380 és RX 550 Radeonok nekem mentek s775-ös G41-es lapban is, pedig a lapon pcie 1.0-ás sávok vannak.
Próba-csereszne.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz kecso2009 #68398 üzenetére
Mint ahogy jokeph is írja az a hagyományos helye. Ráadásul ennél a lapnál az egy megerősített, MSI féle PCI-E Steel Armor foglalat.
(#68397) jokeph
Valószínűleg menne vele de a mumus sosem alszik. Ezért kérdeztem rá hátha valakinek van gyakorlati tapasztalata ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm urak!
Ahogy várható volt.... Hazaértünk, alvó módból elindítva szabályos időnként(10-15 mp) az amúgy álló ventillátor maxra felpörög. Most leszedtem a drivereket az alaplap gyártótól, az inf update utility-nél reklamált hogy frissebb van a gépen, ezt nem erőltettem. Viszont az Intel ME szoftvert feltéve (újraindítást nem kért) elkussolt a ventillátor.
Ez azért is érdekes, mert amíg a BIOS-ban nézegettem, addig is fel-felpörgött a venti, tehát úgy okoskodtam hogy nincs köze az oprendszernek a dolgokhoz.
Köszönöm a tippet, megnézem, ha pár ezres egy hivatalos windows kulcs (azt hittem 30-40e....) akkor tényleg nem kínlódom tovább, megnézem lehet-e a procimhoz (I5 4440) új alaplapot kapni, meg beszerzek egy SSD meghajtót.... Amúgy abszolút nem érzem kevésnek a proci erejét, meg a 8gb RAM-ot 6 év után sem, szóval új gépben annyira nem gondolkodtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest