- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hívószám-hamisítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- RCS-üzenet
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killerlaca
senior tag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz #78927104 #32650 üzenetére
Az alábbi két lappal gyakorlati tapasztalatból mondhatom, hogy FM2-es platformon minden igényt hibátlanul kielégítenek, és ár/érték arányuk is elfogadható.
1-es: KATT
2-es: KATT
Utóbbinál csak a gyártó oldalát tudtam linkelni, mert az istennek se találtam olyan magyar forgalmazót, ahol lehetne kapni. Én a PCX-től rendeltem még tavaly, azóta nem nagyon forgalmazzák, úgy látom, pedig semmi baja, pont 5800K-t tettem bele én is.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Játékra elég a B85 is? Gondolok itt olyanra, hogy a Z-s alaplapoknál pl. digital PWM van és egyéb extrák amivel elméletileg mennyire stabilak. Vagy ez csak parasztvakítás? Mert egyéb funkciót nem használnám ki (wifi, bt, raid stb..) Ugyanaz a minősége az alaplapoknak?
-
04ahgy
nagyúr
Ha nem tuningolsz, és csak alapon megy a gép, akkor még a H81 is elég. Értelemszerűen a B85 is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
A processzorban van a PCI-e vezérlő, és CPU-ban ugyanúgy 3.0 van, nem tudom, hogy jön ide a H81...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
-
pcgamer01
senior tag
Üdv!
Van egy olyan gondom hogy a lapomba eddig az 1. memóriaslotba volt rakva a Ram és tökéletesen működött is.
Aztán ezt a Ramot átraktam a másodikba mert nem tudtam volna bedugni egy ventit.
Most hogy ez a venti kikerült gondoltam visszarakom az 1.slotba de bekapcsoláskor csak pörögnek a ventik és ennyi,visszarakom 2.slotba minden működik.
Azt meglehet figyelni hogy bekapcsoláskor a Cpu venti maxra felpörög és utánna visszaszabályoz ahogyan biosban bevan állítva,ez a normális de ha az 1.slotba van akkor a Cpu venti nem pörög maxra hanem a leszabályzott sebességen pörög.
A lap: Asus P5KPL-AMKöszönöm a segítséget.
Samsung Galaxy S10+
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség egy MSI Z87-G43-as alaplappal kapcsolatban.
Rákötöttem egy 5.1-es házimozira és szeretném beállítani a kimeneteit, hogy minden hangszóró szóljon, játék vagy film közben.
Nagyjából sikerült is, viszont akármit állítok be a hangszóró konfigban, a SUB-ot egyszerűen nem tudom megszólaltatni. A hangszóró tesztet indítva, minden hangszóró működik, a SUB is, akkor is, ha egyesével nézem végig mindet, de ha elindítok egy zenét vagy játékot, akkor csak 5 hangszóró megy, de a mély nem működik....
Hogy lehetne beállítani, hogy működjön? -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Q6600 + Gigabyte X48-DQ6 képes kezelni gond nélkül 4TB diszket?
Win7 x64 rendszer SSD-ről indítva. A 4 terás csak adattárolásra lenne GPT-vel.Köszi.
-
04ahgy
nagyúr
Talán. Elvileg az UEFI csak a boothoz kell, de lehet, hogy csak több külön partícióval lesz OK a 4TB...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy ASUS B85M-G alaplapom (LGA1150). Ehhez szeretnék venni 4Gb memóriát. Egy ember adott is egy ajánlatot, de azt mondja, hogy a Corsair XMS3 CM3X1024-1600C7DHX memóriái 1.8v-on mennek és nem biztos hogy az alaplapom fogja kezelni.
Szerintetek ez elviszi? Húzni nem fogom meg ilyenek, csak simán használnám benne.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Picturemaker
őstag
válasz wolfman #32668 üzenetére
Üdv!
Nagyon nem javasolt. Intel ajánlása 1,5V. Hosszú távon max. 1,575V. E fölött károsodhat a memóriavezérlő. Persze meg lehet kerülni, ha a procin belül ide tartozó feszültségeket is növeli az ember.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
wolfman
veterán
ha belövöm az X.M.P.t a BIOSban? Az magától belövi a jó értékeket azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
És ha egy 1.8v-os memet leviszek 1.8-ra BIOSban, akkor mi történik? Nem fog menni?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
AthlonXP
őstag
válasz wolfman #32675 üzenetére
1.8-ról 1.5-re, gondolom ezt akartad írni.. Ez "negatív tuning", elképzelhető, hogy működik, de nincs rá garancia. Ha megy is, akkor sem a teljes sebességgel, kihasználatlan marad a memória, így a pénz is feleslegesen megy el rá.
Jobban járnál sztm egy elve 1.5v körüli memóriával, mert az már biztosan gond nélkül menne teljes sebességgel. Valószínűleg gyorsabb is lenne ( meg olcsóbb talán ), mint azok a Corsair ramok alulfeszelve.. -
apaftorm
csendes tag
A következő hangjelzéseket kapom indításkor: 2db 256MB-os RAM esetén ismétlődő 4mp-es jelzések, ha csak az egyik van bent akkor is, ha csak a másik akkor 1hosszú, 2rövid. Mind a 4 foglalatot kipróbáltam több variációban is. Abit IC-7 alaplap. Mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm. -
Moretimer
aktív tag
Hello Mindenki!
Számomra elég furfangos problémával találtam szembe magam.
Vettem ugyan is egy asrock extreme 4-et a minap, viszont a kicsike hdmi-vel összekötve eldobja a jelet amint a win 8.1 el kezd görgőzni befelé. 770 msi a vga, vele semmilyen bekötésben nem hajlandó tovább menni. Alaplapi kivezetés sem indul el hdmi-ről, csak is vga kábelen.
Az alaplapot kicseréltem egy újabbra, hát ha az a gond, de nem...
A vga hibátlan, hdmi kábel letesztelve, új bios a lapon.
Ütközésnek nem találom nyomát. Ugyan ez a konfig ment pár napja egy asrock pro 3-ban hiba nélkül...
Van valakinek ötlete mi lehet ez?Moretimer
-
törölt tag
válasz Moretimer #32683 üzenetére
Ezt az előbb is írtad. De van neki egy teljes típusneve. Mert ez alapján nem lehet beazonosítani. Itt hirtelenjében hat Extreme 4 alaplap van, ha a két +-os verziót is beleszámítom, akkor pedig nyolc. Ha a -M-et is, akkor kilenc.
Az Extreme 4 kb annyira konkrét, mint Giga lapoknál mondjuk a DS3.
[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A PC-m alaplapja HP 0A58h. Ennek a leírását keresem, de sehol nem találom. A HP honlapján se. Ha valaki tudna egy linket kűldeni azt előre is közsönném.[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
seawolf570
aktív tag
válasz macera2 #32686 üzenetére
Mit értesz leírás alatt?
Itt megtalálód a specifikációkat, kompatibilitási listát.
Itt pedig egy User Manual.A Google kereső ezt dobta az elsők között.
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A
-
macera2
aktív tag
válasz seawolf570 #32687 üzenetére
Köszönet az irányokért. A leirás alatt egyébként pedig univerzális eligazítást, mi- micsoda, mi hol van, stb.-t értettem. De a specko, meg a user manuál valószínüleg lefedi az igényeimet. Úgyhogy még egyszer köszönet.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Amacs
aktív tag
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy mi figyelhető meg akkor, ha egy még nem frissített bios-szal ellátott H61-es alaplapba Ivy processzor kerül. Egyszerűen fekete képernyő, vagy kisípolja a CPU-t, vagy esetleg más?
Jelen kérdésem egy ga-h61m-s1 alaplap miatt fogalmazódott meg, ugyanis semmit sem tudok az előéletéről, és egy G1610-es celeront tervezek bele szerezni.
-
FuRiONight
őstag
Hali
Jelenleg egy Asus Maximus VI Hero-m van, ami z87-es.
A kérdésem az volna, hogy újabb Z97-es alap mennyiben tér el a Z87-től?
Leginkább az új, Hero VII érdekelne.
Előre is köszönöm!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Moretimer #32681 üzenetére
Az az ötletem, hogy legközelebb ne sározd (és főleg ne fenyegesd személyes "megbeszéléssel") az eladót, amíg meg nem győződtél arról, hogy a hiba nem a Te készülékedben van.
UI.: nem én vagyok az, csak hallottam az esetről, itt a fórumon gyorsan terjed az információ.
HGyu
-
Moretimer
aktív tag
válasz 04ahgy #32692 üzenetére
Mivel nem tudod a részleteket, lehet nem kellene ilyet írnod.
Nem sároztam az eladót, amit bizonyítani is tudok. Akkor volt elegem az egész hercehurcából, amikor bementem hiába, mert nem tudták letesztelni hdmi-vel (amit az eladó állított)...egy olyan helyen.
Nem fenyegettem, pusztán szeretek mindent megbeszélni személyesen, főleg ilyen helyzetben.
Emiatt (is) úszott egy 70k-s honlapmegrendelésem.
Ne ítélkezz elsőre, pláne úgy, hogy nem hallgatod meg a másik felet.
Részemről le is zártam.[ Szerkesztve ]
Moretimer
-
04ahgy
nagyúr
válasz Moretimer #32693 üzenetére
Emiatt nem úszhatott, hisz a hiba nem abban az alaplapban van, meg nem is abban, amit utána szereztél be. A hiba valahol a maradék hardverkörnyezetedben lesz, max. amiatt úszott a megrendelésed. No meg nem mintha DVI / DSub kimeneten nem lehetne honlapot szerkeszteni...
HGyu
-
lenox
veterán
Van egy trukkos problemam. Egy bizonyos alaplapban egy bizonyos grafkartya nem mukodik. A jelenseg az, hogy bekapcsolaskor felporognek a ventik es par masodperc mulva leallnak, majd ezt ismetli a vegtelensegig. Ennek a gradkartyanak 60-65 watt a tdp-je, nincs neki kulon tapcsatija. Masik vga-k, amiknek 40 watt es az alatti tdp-juk van siman mennek ebben a lapban. Olyan is megy, aminek nagyobb a tdp-je, es van power csatlakozoja. Ez a bizonyos vga is megy masik gepben hibatlanul. Mi a valoszinusege annak, hogy a tap a szar es annak, hogy az alaplap?
-
törölt tag
-
törölt tag
Neten másoknál is találtam hasonló problémát ezzel a lappal és VGA-val. Szóval azt mondanám, hogy kompatibilitási probléma. Elnézve egyébként, hogy a lap nem éppen egy túlélő design nem lepne meg ha nem lenne képes leadni a PCI-E felé ennyi teljesítményt.
Milyen kártyákkal megy?
-
lenox
veterán
válasz #65675776 #32698 üzenetére
Probaltam gf 8400-zal, 7600 gt-vel, x1600-zal, es gtx 680-nal. A kompatibilitas eszembe sem jutott, regota nem volt ilyen tapasztalatom, kb. 775 ota minden ment mindennel, de koszi az otletert. Adsz par linket, ahol masnak problemaja van vele? Igen, ez egy eleg gagyi lap, de legalabbis eljart felette az ido, de ha lehet valamit kezdeni vele, akkor probalok. Nem vagom, hogy pontosan min megy keresztul a power a taptol a pcie slotig, en is arra tippelek, hogy keves a kakao, de vajon az alaplap hibaja, vagy egy combos tappal jo lesz? Persze nyilvan ki kellene probalni, csak most epp minden epkezlap tap be van otthon epitve, ha az lenne a tipp, hogy tuti a tap a szar, akkor vennek egy normalisat, ha meg tuti a lap, akkor nem azzal kezdenem.
-
törölt tag
Választ éppenséggel sehol sem láttam, mindenhol csak a kérdést. [link] és [link] Így hirtelenjében.
A minden megy mindennel nem teljesen igaz. nForce-os lapok bármikor össze tudnak akadni a kicsivel is újabb VGA-kkal. De ez ugye egy 945PL-es lap, nyilván nem erről van szó. Egy erősebb táppal lehet esetleg próbálkozni, de szerintem maga a lap a probléma. Valószínűleg az van, amit írtam korábban: nem képes elegendő teljesítményt adni a PCI-E VGA-knak. A többi kártya fogyasztását nézve kb 50-55W-ot lehet képes biztosítani számukra.
Ha nagyon kísérletező kedvű vagy, akkor esetleg BIOS moddolással meg lehet nézni mi a minimális GPU és VRAM fesz a kártyának. Alulfeszeléssel le lehet csökkenteni a kártya fogyasztását. Ha utána működnik a lapban, akkor megvan a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest