- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz Rita Ora #28138 üzenetére
táp 13k vagy ha jobb kell akkor 20 proci kb 50k del ehet más is lap meg max 25k szal még marad 15 ezred ami mehetne egy házba. Ha csak VGA csatis a monitorod(biztos csak az?:S) akkor fel fogja ütni egy probléma fejét. Halvány csíkozódás DVI/VGA átalakítóval is de akár akkor is ha a vga-n van VGA csatlakozó. Megoldás rá csak a monitorcsere amin van DVI-D vagy HDMI vagy Displayport csatlakozó. Sajnos. De ha ez nem fog zavarni akkor használhatod így. De ez nagy valószínűséggel lesz.
-
Dumm-dumm
csendes tag
Sziasztok
Van egy Asrock nf6g-dvi alaplapom.Amikor a tápot rádugom és a főkapcsolóval bekapcsolom akkor a processzor ventilátor elkezd "rángatózni" szóval nagyon kicsiket mozog.Hiába nyomom a bekapcsoló gombot semmi se történik.Több táppal is kipróbáltam szám szerint 3 darabbal és mindegyikkel ugyan ez a helyzet.Előtte olyan probléma volt vele hogy dedikált vga-val nem akart elindulni se 7600gt-vel se gt440-es kártyával.Gondolom a válasz(ok) olyanok lesznek hogy meghalt az alaplap de ha mégse az(ok) leesznek annak jobban örülnék
Válaszokat/segítségeket előre is köszönöm.
-
vass1024
tag
Erre valaki
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Viktoár
addikt
válasz Toothy #28149 üzenetére
Ha elflasheled a biost (rosszat tettél rá) akkor nincs gond mert letöltesz egy pontosan a laphoz valót és kész.
Ha működik a lap akkor nincs gond.Vagy megy vagy nem itt nincs aranyközépút,de azért próbagarit kérjél rá és teszteld le a te hardvereiddel.
Szerintem különösebb gondja nem lesz egy elflashelt bios után,ha helyreállítják.Vannak bonyolúltabb esetek amikor mondjuk áramszünet miatt nem sikerült a frissítés de ebbe kár belemenni,mivel működik a lap.
Üdv:Viktor
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy néha gondol egyet az alaplapom, és a benne lévő MSi GeForce 8600GTS videokártyát lekapcsolja x16ról x8 módba? A lap egy Asus M5A78L-M LX V2 a legfrissebb biossal. A slotot kipucoltam ecsettel, és a kártya csatolóját is megtörölgettem. Ilyet korábban egy Leadtek 9600GTvel nem művelt pedig.
[ Szerkesztve ]
-
Dominiator
aktív tag
üdv, van egy gigabyte ga-945 p-s3 lapom, és az lenne vele a gond hogy a 2x2 gb ramomból csak 3.2GB-t lát, mitől lehet ez?
Who's the bigger hero who lives or who want to live?
-
Hunyika2
tag
Sziasztok!
Van egy MSI Z87-G45 Gaimng alaplpom és win 8.1
A secure bootot szeretném bekapcsolni, de a CSM be van kapcsolva, így nem engedi ezt belőni.
Nem találom, hogy hol tudnám ezt kikapcsolni, légyszi segítsetek.
Köszi előre is!Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
varmi2
nagyúr
válasz Dominiator #28162 üzenetére
Több dologtól:
1: milyen windows-t használsz? itt inkább hogy hány bites a win (32, 64)az számít
2: esetleg ha nincs dedikált vga, és van alaplapi, az lefoglalhat annyit, amennyi a difi.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Viktoár
addikt
válasz Dominiator #28162 üzenetére
Üdv
Hol látja annak? Biosban vagy winben? Mert ha winben akkor valószínűleg 32bites az oprendszered és annyit tud kezelni.Ebben az esetben tegyél fel egy 64 bites rendszert és jó lesz.
varmi: nincs integrált vga a lapon így marad a 32 bites oprendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz Dominiator #28167 üzenetére
Biosban be van kapcsolva a memory remapping?
Toothy:
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz Dominiator #28167 üzenetére
Akkor nincs olyan opció a biosban.Sajnos ennyit tud a lap mert maximum 4gb-ot támogat.
A manualban nem nagyon erőltetik a 2gb-os modulokat.Ha van lehetőséged próbáld ki 4x1gb-val.Üdv:Viktor
-
xridergabo
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy asus p5gdc pro típusú alaplapom és olyan problémám lenne vele, hogy nem hajlandó felismerni a pendrivokat. Kezdetben tápegység hibára gyanakodtam, mert az alaplaphoz le lehet tölteni egy hardverfigyelő progit és az 5Vés a 3V-s ágakon azt jelezte, hogy nincs meg a kellő kraft (1V körül jelzett)
Kicseréltem próbaképen a tápot egy darabig működőt is, aztán újra előjött a hiba. (Időközben megnéztem a tápot multiméterrel és kiderült, hogy semmi baja.). Megköszönném ha valaki tudna tippeket adni, hogy mi lehet a probléma forrása mert per pill nekem nemnagyon van ötletem -
BlackPriest
őstag
válasz Viktoár #28145 üzenetére
hát, most nincs másik 775-ös procim, de ezt is használtam már máshol, egy sima pentuim, támogatás fix, tuti az alaplap hibás, csak azt hittem a bios okozza, de úgy tűnik nem :S
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Rita Ora
csendes tag
válasz TaylorXIII #28151 üzenetére
Rendben,akkor ezeket megoldom,egy alaplapot kerlek ajanlj nekem,es akkor minden ponton lesz.
-
Constant
csendes tag
válasz xridergabo #28174 üzenetére
Hello!
Ha a lapon az usb jumperét átállítod 5vsb-re akkor is ezt csinálja?
Chipset driver fent van?
Próbálj egy bios frissítést![ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
ASUS Maximus IV extreme alaplapon a proci körüli hűtőlyukak/furatok távolságát/átlóját lemérne nekem valaki?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
Viktoár
addikt
válasz vass1024 #28154 üzenetére
Üdv
Próbáltad már a hdd probléma topikban hátha az ottani okosok tudnak segíteni.
Nekem csak tippem van,szerintem a hdd random tönkrement.Ha a lap vagy a táp lenne a ludas akkor azt az ssd is megsínylené.
-
BlackPriest
őstag
válasz Viktoár #28182 üzenetére
főleg, hogy a hd sentinel (ha azzal nézte a kondíciókat) hajlamos csak egyéb vizsgálatkor jelezni a hibát. én pl jártam úgy, hogy egy 100/100-as vinyót hd tune nyúzás után kidobandóra módosított...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
gorillas
csendes tag
Sziasztok van egy Asus P5KPL-AM alaplapom és a front panel audio csak akkor megy ha be van dugva a hátsó alaplapi kimenetbe a hangszóró ,hogy lehet megcsinálni,hogy menjen az előlapi hangszóró anélkül,hogy a hátsó is be legyen dugva ? ÜDV
-
Quan-Chi
őstag
üdv mindenkinek, gyors segítségre lenne szükségem ( privibe is várnám a legjobb ötleteket )
Gigabyte P55-usb3 alaplap I5 650proci 4gb ram, 7770 vga stb. gondos összeszerelés után a gép ugyan beindul, de a boot kezdő képernyője lefagy és 4-5 sec után újraindul ! boot menübe belépni nem lehet ( alaplapot, procit, memóriát felismeri, a vga-t is mert van kép ) a cpu hűtő indításkor belibben de megtorpan és csak azután forog tovább ha kézzel meglököm a ventit ( zsír új AC freezer7 pro ) ! ezen kívül mind a 4 led világít ...a tápegység egy 550-es HKC , aminek csak 4pines- tápja van az alaplapon viszont 2x4pines aljzat van ! a leírás szerint így is mennie kéne ( sőt nekem egy 450-es táppal egy a fentiekben leírt konfignál nagyobb fogyasztású gépem megy szintén 8 helyett 4 pin-es csatlakozású táppal ) lehetséges -e , hogy a táp miatt nem megy , vagy az alaplap lesz szar ? válaszokat előre is köszönöm
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P8Z77-V Pro alaplapom, i5-3570k procival, 8G memóriával Corsair Force GS SSD-vel (a gyári sebességértékeket tudja, megmértem) és volna egy kérdésem az alaplappal kapcsolatban. Van a Biosban egy olyan beállítási lehetőség, hogy Intel Rapid Start Technology és csak az Enable / Disable közül lehet választani. Az alaplapi leírásban sem írnak semmi okosat, és a neten sem találtam róla semmit. A kérdésem az volna, hogy mire jó ez a funkció? Az alaplap telepítőlemezén is van egy ezzel kapcsolatos program.
A másik amit szeretnék kérdezni Tőletek, az az, hogy ezen a weboldalon látható videóban bemutatják, hogy Win 8-al, 6,2 másodperc alatt elindul nekik a gép. Én is SSD-t használok, (nemrég álltam át erre, de ezt az elindulási sebességet nem tudom elérni. Nálam olyan 23 mp-be telik amíg megjelenik az asztal. Mondjuk én Win 7-et használok és nem Win 8-at. Akkor volt 14mp az asztal megjelenéséig eltelt idő, amikor még semmi más nem volt a gépen, csak a Win 7. Szóval érdekelne, hogy ezt hogy tudják elérni a videóban. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm."Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
válasz TaylorXIII #28187 üzenetére
Tehát, ha jól értelmezem, akkor ez a Rapid Start azt csinálja, hogy lehibernálja a gépet, és elmenti a memória tartalmát az SSD egy kijelölt területére, és alacsony energiafelvételi állapotba kerül? Nem kapcsol ki teljesen? Jó persze a Stand by áramkör működik, ha kikapcsolom, de gondolom ennél több cucc működik a gépben, ha igaz? Aztán ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor másodpercek alatt visszajön, és kávé nélkül ilyen gyorsan felébred?
Igen a Fast Boot-ot megtaláltam a Biosban a Boot beállításoknál, azt hiszem arra van állítva, de így van ez a 23mp körüli érték. Jobban el kéne mélyedni a beállításokban."Failure is always an option." Adam Savage
-
TaylorXIII
őstag
válasz Gery0505 #28188 üzenetére
Gondolom az amit gondolsz. Bár nem a windows hibernálásból felébredést gyorsíthatja? Én csak megkerestem neked. Én nekem még nem volt szerencsém ilyet kipróbálni. Egyébként a fast boot az hol a jó istenbe van az általam linkelt manualben? Én nem találom bakker. Egyébként a 23mp szerintem nem egy hosszú idő. Én inkább ürölnék neki Plusz a win 8 ilyen szinten biztos jobb mint a 7. Ott már van ultra fast boot is. Lehet ott az volt már használva.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz gorillas #28184 üzenetére
Kicsit zavaros nekem amit írsz.
"front panel audio csak akkor megy ha be van dugva a hátsó alaplapi kimenetbe a hangszóró"
Most a hangszórót vagy előre dugod vagy hátra.
Ha elől nem megy valszeg azért mert nincs bekötve.
Úgy tudod megoldani a házban van egy vékony kábel amit rá
kéne dugni az alaplap vagy hangkártya megfelelő kivezetésére.
Csekkold a gyári könyvében lapnak, hogy merre találod.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Quan-Chi
őstag
válasz DonThomasino #28191 üzenetére
üdv. nem sípol ! csak mind a 4 led világít
ráadásul ha jól tudom, bármi probléma esetén a bekapcsolást követően a power gomb 1xi lenyomása azonnal leállítást eredményez, de hosszan kell nyomni ahhoz, hogy leálljon ! és próbáltam indítgatni mindenféle "egyéb" hardver nélkül is, szóval lecsupaszítottam a rendszert ! erősen gyanakszok a tápra, ma intézek egy 600-as CoolerMaster aminek van 2x4pin-es tápcsatija, remélem az megoldja a gondot !kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
lakisoft
veterán
-
Quan-Chi
őstag
válasz DonThomasino #28194 üzenetére
viszont kipróbáltam egy 450-es Asus táppal is (delta belsős) ami szintén nem túl erős, de ezt a konfigot bőven vinnie kéne, és a probléma ugyan úgy fennállt ! és ez a táp gond nélkül hajtja a maximus formulát ...
[ Szerkesztve ]
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Quan-Chi
őstag
válasz DonThomasino #28197 üzenetére
én is a tápra gyanakszok , de összeraktam már X gépet az elmúlt évekbe, és ilyen problémával még nem találkoztam . másik érdekesség, ha a cpu fan -ra dugom a hűtőt akkor megtorpan és csak akkor forog elég lassan ha "belököm" de ha átdugom egy másik 4pin -es system fan dugaljra azon frankón működik !
( ha jól tudom a proci + hűtő a 2x4pin-esről kapja a kráftot, míg a többi vacak a 20+4 pin-ről )kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
DonThomasino
veterán
1 RAM mal és a másik táppal nézted?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Öregszem
- Macska topik
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- macOS PC-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest