- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Sziasztok
Van egy G1W kamerám és a menüben azt írja h V1.0 a firmware verzió. Alapból nem lenne ezzel bajom, de azt figyeltem meg hogy 2 videó részlet között kimaradás van. A memóriakártya amúgy egy CL10-es Samsung.
Ezért szeretnék FW -t frissíteni rajta. Keresgettem neten, meg itt fórumon is de nem találtam. Pontosabban 1 oldalt találtam, de nem tudom megbízható e. Tudnátok segíteni ebben a témában?
Egy másik érdekesség hogy ez a kamera egy G1WB -nek tűnik nekem hogy egész pontos legyek, mert akksi van benne, de a "lopakodós" verzió, mert fekete. Kibontva úgy tűnik stimmel a chip, mert NT96650BG. Gondolom ez egy frissebb verzió lehet, mert az összefoglaló alapján nem létezik ez a verzió
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
Csak azért kérdezem, mert a webshop-okban találtam olyat ahol 'internation version' van, és olyat is ahol 'chinese version'.
Pl itt vagy itt is
Azt írják, hogy a kínait nem lehet FW upgrade-el, meg kicsit más a lencséje, meg valahol olvastam, hogy jobban melegedik a CN verzió, de azt hirtelen nem találtam meg.[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz balagedebr #6952 üzenetére
Akkor jobban utánajártál mint én
nekem jöttek fw updatek, de full kínai nyelvű az egész. elvileg majd lesz angol is valamikor.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
sz_gabor
tag
válasz balagedebr #6952 üzenetére
Egy táblázat a kínai és a nemzetközi változatról.
A kínaira csak kínai firmware lesz.
Az app viszont nem igaz mert mind a kettőhöz ugyanaz az app.
A nemzetközi firmware-t fel lehet tenni (nem egyszerű) a kínai verzióra, de akkor nem lesz wi-fi (valószínűleg más a wi-fi chip) és lehet hogy más hardver különbség is van.
A készüléken se nehéz a beállításokat használni mert ikonok vannak.
Maximum az ADAS figyelmeztetésnél zavaró a kínai hang.
Kínai firmware:Nemzetközi firmware:
A két változat közötti többi különbség:
A nemzetközin tapadókorong helyett ragasztani kell a tartót,csak 1 USB van a töltőjén,angol leírás ,CE/FCC matrica.A második linken nem erről a kameráról van szó hanem a YI akció kameráról.
[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
Köszi az infókat!
Itt a fórumon van tapasztalat mindkettővel? Vagy mindenkinek a kínai verzió van? Ha egyébként funkcionális különbség (pl. képminőség) a kettő verzió között nincs, akkor ikonos móka sztem simán vállalható.
A webshop-okban legtöbb helyen nem egyértelmű a kiírás, hogy melyik verzió, általában csak a specifikációban lévő 'only chinese language'-ből próbálok következtetni (konkrétan eddig csak geekbuying-on láttam kiírva az international version-t a fejlécben). De ott mondjuk 70 dolcsi körül van az international, a kínai pedig máshol meg 60 dolcsiból, ha amúgy semmi hozzáadott értéke nincs a nemzetközinek, akkor felesleges a plusz 10 dolcsi, ha update is megy mondjuk, ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
Oraculus
tag
válasz Oraculus #6888 üzenetére
Sziasztok!
Olyan autós kamerát keresnék amelyek az alábbi kritériumokat teljesíti:
- Magyarországon, Magyar garanciával vásárolható
- A lehető legrejtettebb, legkevésbé feltűnő autós kamera (mindig az autóban lenne és nem szeretném ha pont a kamera miatt törnék fel a kocsit).Eddig ezeket néztem ki:
- ConCorde RoadCam HD 60 (hasonlít az A118/B40-re)
- Lamax Drive C5 Dual (nem sikerült kiderítenem milyen proci van benne)Melyik, vagy milyen autós kamerát tudnátok javasolni a célra?
Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
alexw801
senior tag
A PayPal akkor adja vissza, ha igazolni tudod, hogy "not as described", vagy ha nem jött meg. Nyitni kell egy reklamációt akkor. Határidőre figyelni (tán 45 nap), stb.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
-
negroo
aktív tag
Köszönöm ez jobb és a küldemény vissza igazolásánál tart.
Brucargo Air Freight: LVS1376360000015446
Dátum és Idő Esemény/Location Súly Additional
Sajnáljuk, de a keresett terméket még nem regisztrálták a postai adatbázisban. Ha a terméket kevesebb, mint 2 nappal ezelőtt küldték,akkor nem jelenik meg az adatbázisban. Kérjük, ellenőrizze később.Magyar Posta Zrt.: LVS1376360000015446
Track at official postal siteDátum és Idő Esemény/Location Súly Additional
Sajnáljuk, de a keresett terméket még nem regisztrálták a postai adatbázisban. Ha a terméket kevesebb, mint 2 nappal ezelőtt küldték,akkor nem jelenik meg az adatbázisban. Kérjük, ellenőrizze később.és van rajta biztosítás is.
[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
Amit a papagáj mondott a macska szájában: nem besz@rrni!
Több nappal később jelenik meg a tracking info a követő oldalakon. Én vagy 6 félét használok, vagy többet.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Tovább nézegettem a "diszkrét" autós kamerákat és megtaláltam a Mio MiVue R30 visszapillantó tükör kamerát. Árban még belefér és ami tetszik, hogy 2 év magyarországi garanciával rendelkezik.
A Mio R30-as közel van a Mio MiVue 638 Touch és a 618-as készülékek árához és azok többet is tudnak, de már nem "diszkrétek".
Mi a véleményetek? Ilyen árfekvésben melyiket javasoljátok, melyikhez van tapasztalatotok?
Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
sz_gabor
tag
Át lehet alakítani a Xiaomi YI DVR kamera kínai verzióját nemzetközi verzióra!
A leírás:
1.A memóriakártya gyökérkönyvárába csinálj egy SN.txt fájlt.
A szériaszám első 14 karakterét írd bele, a 7. és a .8 karakternél a CN helyett US-t írj be.
(A szériaszámot (SN) megtalálod az utolsó ikonnál a kamerán ,az app-al , a kamera dobozán vagy a kamerán levő matricán)
2.A gyökérkönyvtárba csinálj egy üres fájlt engmode néven kiterjesztés nem kell.
3.Csatlakoztasd az energiaforráshoz a készüléket, várj amíg bekapcsol, és elindul a teszt menü.
4.Válaszd a 8. exit menüt és a baloldali piros felvétel gombbal erősítsd meg.
Ellenőrizd az app-ba vagy a kamera utolsó ikonján hogy sikerült-e a SN-t átírni.
5.Töröld a memóriakártyáról a két fájlt (SN.txt,engmode).
6.Másold a memóriakártya főkönyvtárába a firmware.bin-t (0.08.004-us verzió).
Csatlakoztasd az energiaforráshoz a készüléket, várj amíg bekapcsol, akkor a program felajánlja a frissítést, nyomd meg a jobb gombot (DVR) és várj míg elkészül a frissítés.Nekem nem akarta feltenni az angol firmware-t mindig egy 0.07 kínai verziót telepített fel(Valószínűleg mert előtte egy másik leírás szerint csináltam egy gyári visszaállítást).
Ezért a 6. pont helyett csatlakoztam az app-al és egyből felajánlotta a 0.08.004-us verzióra frissítést.Letöltötte és átmásolta a kamerára majd váratlanul leállt az app.
A kamera viszont folytatta a frissítést és hibátlanul befejezte.Minden működik (Wi-fi is).Az ADAS még nem próbáltam, majd holnap megnézem, de úgy tudom az is angol.
Mindenki csak saját felelősségre próbálja ki a módszert!
[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
válasz sz_gabor #6973 üzenetére
Köszönjük, hétvégén kipróbáljuk!
A 4pda is rámozdult:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=710768&view=findpost&p=49224135
Jó leírás, oroszul. Onnan letölthető a firmware is.
Többen kipróbálták, működik.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Trofi
csendes tag
Sziasztok!
Na megrendeltem a Yi Dashcam-ot.
Mennyi idő kb míg ideér?
Na meg későn vettem észre, hogy van egy kuponkódom és már elutaltam a pénzt.
Gondolom az már ilyenkor ugrott nem tudok vele mit kezdeni. -
alexw801
senior tag
válasz sz_gabor #6973 üzenetére
Itt egy kis segítség:
https://drive.google.com/file/d/0B03YAsRFrFMgY282LTlMc3FLZlE/view
Ez kész 2 kis fájl, a saját 14 jegyű szériaszámot bele kell írni, kijavítva 7. és 8. karaktert CN helyett US-re.Az üres, megfelelően formattált (max. 32 GB FAT 32, cluster 32 kb) kártyára másolt firmware.bin frissítést nem végezte el (firmware_us.bin -el sem).
A telefon app-al szinkronizálva, második próbálkozásra (teló neten és wifin) felajánlotta a firmware letöltést és frissített. Kész.
-
alexw801
senior tag
Az android app-ot kérd el Gábortól, ő magyarítja.
Telepítsd az androidos telefonodra.
Gábor leírása fentebb olvasható.
Ha érted az oroszokat (a tracking amit linkeltél, orosz, nekem nem baj, 14 évet éltem ott), akkor az általam fentebb linkelt 4pda-t is olvashatod.
A két kis fájlt linkeltem (az oroszoktól), nem kell létrehozni, hanem csak letölteni őket, és az üres microSD-re másolni (max. 32GB FAT32, cluster 32 kb).
A saját szériaszámmal kell dolgozni, 3 helyen virít: doboz, kamera alja, menüben.
Első menet a két kis fájl a micro SD-re, be a kamerába, ezzel átíródik CN-ről US verzióra.
Második menet lenne a szokásos firwmware.bin telepítés, de ez nálam nem működött, Gábornál sem.
Viszont az android app második indításánál (kamera wifi-n csatlakoztatva telefonhoz) felajánlotta a frissítést, leszedte a netről a firmware.bin-t (nem kellett piszkálni, meg sem jelent), és magától frissítette a kamerát.
Ezzel készen is volt.[ Szerkesztve ]
-
alexw801
senior tag
Ezt komolyan kérdezed?
Két azonos tápegységet rendeltem ugyanonnan, 1 nap különbséggel. Az egyik 11, a másik 24 nap alatt érkezett.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #6951 üzenetére
Sziasztok újra
Azóta rájöttem h user error volt mert mozgásérzékelő be volt kapcsolva és 10 mp állás után megállt a felvétel.
Azért abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy érdemes lehet e frissíteni a firmware -t. Kaphatok valami plusz funkciót vagy jobb képminőséget? Vagy főként debuggolásról szólnak ezek a frissítések?. Pontosat nem tudok mondani, de 2015.09.11 vagy valami hasonló (2015 Q4) a FW verzió ami rajta van a G1W -n. Valaki csinált már frissítést?
havri1
Úgy láttam korábban foglalkoztatott ez a téma téged is. Van tapasztalatod?[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
A mini 08XX szériával (ha jól látom van elég sok fajta verzió) vannak tapasztalatok?
A Yi Car mellett nekem még ez tűnik szimpatikusnak, a mérete miatt. Úgy látom, hogy tök jól fel lehet applikálni a visszapillantó mögé, így sokkal kevésbe szúr szemet, mint a Yi.
Csak nem tudom minőségben hozza-e azt a szintet. Vélemények?
-
Obyboy
addikt
válasz balagedebr #6988 üzenetére
Én is szemezgetek ezzel a kamerával. Nekem is szimpatikus a méret. Rosszat még nem olvastam róla.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Jhericho
tag
Na én is megrendeltem az yi car-t kíváncsi leszek milyen lesz!
Windows lefordítva apacsra: Sápadtarcú várni homokóra.
-
TaaT
nagyúr
-
Koning
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy, a képen látható kínai A8 FHD 1080P DVR kamerát ajándékba az egyik ismerősömtől.
A kép minősége nem a legjobb, de használható.
A problémám az lenne, hogy a menü rendszere valahogy nem jól működik: nem tudok dátumot beállítani, a mikrofont lenémítani és a régi fájlok felülírásával történő folyamatos vételt megoldani.
A youtube-on néztem videót a teszteléséről, de mind már újabb verzióval működnek, mint az enyém.Szerintetek honnan lehet új verziót letölteni hozzá?
-
Midway
senior tag
Megjött a csere G1wht kamera. (új )
Az előző helyett küldték ami elromlott.
Nem kapcsol be a szivargyújtó töltő bekapcsoláskor.
Be kell valahol állítani vagy ez is hibás? -
balagedebr
tag
Igen, jó ára van a mini 08XX-eknek
Csak kérdés, hogy képminőségben vajon hogyan viszonyul a Yi Car-hoz. Mert ha hozza azt a minőséget, akkor én inkább a diszkrétebben elhelyezhető felé hajlok.
Youtube videók alapján elég nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb.
Van valakinek tapasztalata? Mit gondoltok erről?Ezeket találtam, amik között nem sok különbség látszik videókészítés szempontjából:
mini 0805, 0806, 0826 és 0902
És kérdés, hogy ezek vs. Yi Car? -
Laca1212
őstag
válasz balagedebr #6994 üzenetére
Erről a kettőről még nem is hallottam: 0826, 0902
-
TaaT
nagyúr
válasz balagedebr #6994 üzenetére
A felsoroltak mind Ambarella A7 procival és Omnivision érzékelővel vannak szerelve. [link] Képminőségük nagyon hasonló, amiben nem emlékszem hogy bárki csalódott volna eddig, de a Yi car is nagyon jó.
Laca1212: Idén jöttek ki.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs