Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newmoonlight

    senior tag

    válasz i-sti #37913 üzenetére

    Nem ajánlanám a térkövet. Nem ilyesmire találták ki. Mondjuk, a só miatti felmaródásra nem érzékeny annyira, mint a sima beton, tehát amiatt nem nagyon kellene cserélgetni. Nem pormentes, nem sík, porózus, macerás tisztítani, ha kiömlik rá valami (pl. olaj), befolyik a hézagokba, ki nem szeded belőle. Ha nem szakszerűen van lerakva, billeg, süllyed, hullámos, fogas.

    Éppenséggel a csere sem olyan, hogy gondolunk egyet szombat reggel és vacsorára meg is vagyunk vele. Elég macerás. (Meg nem is ingyen adják.) Ha kőzúzalékba van rakva (amiből könnyen felszedhető), akkor baromi nagy a rétegvastagság (épületen belül nem nagyon szokott lenni ennyi hely az aljzatban), ha meg betonba, akkor azt vésni kell.

    A műgyanta tartós megoldás, de elég "ipari" a felület (bár ízlések és pofonok...). Nekem csúszásmentes keramitlapom van, de a metlachi vagy a gres-lap sem izgatja magát a sótól. (Utóbbi a legesztétikusabb.)

    Ha meg nem fontos az esztétikum, a sima (friss) betonburkolatot is lehet impregnálni sok mindennel, ami ellenállóvá teszi a sóval (olajjal) szemben. De a kezeletlen (jó minőségű, erős, jól tömörített, cementszórással simított) betonburkolat sem pár év alatt kezd el mállani a kasztnin hazahordott sótól. A kerekek (főleg a hátsó) környékén, a doblemezek alatt kezd majd el kagylósodni (onnan olvad ki a legtöbb hó), 5-15 év alatt.

    “Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

Új hozzászólás Aktív témák