- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent_k
őstag
válasz ::Trunks:: #25200 üzenetére
Jó a 400 + 3800, fehér és szürke autóra. A többire nem. A két sárgát használd el a 2500-as vagy most nem tudom hogy hívjákkal, a maradék 1 sárgát meg a 3800-al. A tojástartós fekete semmit nem vág, az csak fényesítésre, gyenge lakktisztításra jó.
-
::Trunks::
senior tag
válasz agent_k #25201 üzenetére
Az frankó ,mert az enyém barna, vagyis néha barna, néha szürke. De Közepesen sötét, ahol azért már látszanak a hologrammok...
Van autoglym stage II-m egy csomó, vagy 0.6L ne próbáljam meg esetleg?[ Szerkesztve ]
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
MunezXBK
nagyúr
válasz ::Trunks:: #25202 üzenetére
Ne, azt tedd, amit kicsee írt.
-
senior tag
Egyébként a rupes-ot azzal hypeolják,hogy " no holograms" ez csak marketing, vagy van alapja?
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
A Wolfos műanyag és gumiápolót használja valaki műszerfalra? Vagy oda az annyira nem ajánlott?
-
törölt tag
válasz ::Trunks:: #25202 üzenetére
Ahogy kicsee is írja "közepes" pasztát nem nagyon lehet kihagyni, max, ha nagyon alaposan sikerül az első fázis. Nem tudom mekkora felületen dolgozol egyszerre, de próbálj kevés pasztával, kisebb részen dolgozni, úgy, hogy minimális pasztamaradvány legyen a felületen, amit le kell törölni.
Rupes valóban nem hologramoz, de egy erős pasztával, durva szivaccsal, puha lakkon képes rá, ha nem megfelelően van használva. -
h1mpi
félisten
Valaki aki ráér leírja, hogy kell mosni fázisokban otthon a waxos autót? Holnap veszek Wolfos ph semleges sampont, mikroszálast és valami autó törlő rongyot. Az üveget mivel érdemes letörölni, hogy ne legyen foltos?
Vettem tesóban turtle ablaktisztítót elég jó cuccnak tűnik, mondjuk drága is volt...[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
veterán
Én így szoktam (nem biztos, hogy jól ):
- nagynyomásúval lemosom
- 1 vödör nem túl meleg vízbe (a 20-25 fokos víz kevésbé bántja a waxot) bele a sampon, a használati utasítás szerint (meglepően kevés sampon kell!)
- 1 másik vödör víz a szivacsot folyamatosan kiöblíteni
- lemosom a tetejét, leöblítem slaggal
- elejét, öblít
- az oldalát, öblít
- másik oldalát, öblít
- hátulját, öblít
- másik szivaccsal a kerekeket, öblít
- folyamatosan nedvesen tartom az egész autót, hogy rá ne száradjon a samponos víz. Lapos szögben tartva a slagot öblítem a végén, így könnyen lefolyik a víz java. Ilyenkor nem jó nagynyomásút használni, mert felhabzik a maradék sampon.
- megszárítom (autótörölköző 2 db, 1-2 db mikroszálas rongy).Az "okosságokat" itt tanultam a többiektől.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Felni fényezésre/javításra tudtok ajánlani egy hivatalos műhelyt? Bp, illetve Szentendre (utóbbihoz minél közelebb lenne a legjobb), 4-ből 3 felni padkázott, illetve jó áron felnikupak, vagy legalább rá való matrica is jöhetne hozzá esetleg.
-
Magnum_
nagyúr
válasz molnarpeter #25211 üzenetére
Szereldmagad.hu szoloskert koz. Ok felniket ujitanak fel. Azt mondtak, h 4-5k/db
I humbly and respectfully decline™
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
A Wolfos Black Out-ot hasznalja esetleg valaki muszerfal apolasra?Pacsi
-
FeRRaR1
őstag
válasz blizzrd #25215 üzenetére
Black outot csak külső műanyagokra és gumikra, kédergumikra, silk milk amit bentre kell, én is azt használom. Nagy valószínűséggel állíthatom hogy nagyon hasonló lehet a két termék, valamennyivel hígabb, tej szerűbb az utóbbi.
Amennyiben erősen vissza törlöd mikroszálassal, szerintem mehet bentre is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz blizzrd #25215 üzenetére
Én régebben nem figyeltem oda annyira az autóápolásra, legalábbis ami a belsőt illeti, és a műanyagok színe ha nem is csúnya volt, de a gyári színhez nem sok köze volt. Először hogy visszanyerje minden a színét, Black Out-al kentem le belül mindent. Ez olyan 1-2 hét alatt nagyon szépen visszahozta a színét mindennek, de szó szerint mindennek, és utána én már csak Silk Milk-et használom 1:1-es hígításba.
Szóval ha gázos a helyzet, akkor használj csak Black Out-ot belülre a műanyagokra. Fényes felületet fog adni mindennek, de ha már magába szívja a műanyag akkor pár hét alatt matt lesz, na utána mehet szépen a Silk Milk.Közbe nekem is lenne egy kérdésem. Jön a jó idő, elő is szedtem a kis tartómat amibe az autóápolási szerek egy része van benne. KATT. Na most szomorúan tapasztaltam hogy amibe az APC volt bekeverve kis 0.5L-es flakon, folyt egy picit, úgyhogy mindent kipakolni és áttörölni az alját pár flakonnak. (maga a spricni folyt orrán száján mindenhol??)
Ezzel a lendülettel ki is basztam azt a flakont.Mostanában nem akadtatok rá valami minőségi spricnis flakonra, aminek a szórófeje is jó?
Jah még egy kérdés. Munkahelyen (vegyipar) használunk HPW (nagyon nagy tisztaságú) vizet. Érdemes lehet szerintetek azokat a szereket ilyen vízzel bekeverni, amik hígítást igényelnek? Valaki tapasztalt olyat hogy ilyen vízzel másabb eredményt lehet elérni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
molnarpeter
nagyúr
válasz molnarpeter #25214 üzenetére
Általában mennyiért fújnak alufelnit? Ez a 4-5k gyanúsan kevés, nem lemezre vonatkozik?
-
Mappa
addikt
válasz jozsi252 #25218 üzenetére
Mostanában nem akadtatok rá valami minőségi spricnis flakonra, aminek a szórófeje is jó?
Iszonyat jó a feje és könnyebb pumpálni is, jobb mint ami a Wolfos cuccokhoz van. Én most szereltem át, és permetező állásban ez legalább nem két oldalra "spricnizik" mit a Wolfos ha úgy tekerem a spricni fejét. Ennyiért meg bestbuy ha hígítva kell bármit nem nagy mennyiségeben bekeverni
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
veterán
A link nem jó, nem dob fel semmit. Esetleg a következő akart lenni: TOMATVízpermetező, fehér 295ft?(közbe látom javítottad)
Az a baj hogy sok típus hosszú távon nem bírja a lúgos dolgokat, aztán megadja magát. Na mindegy kíváncsiságból bemegyek aztán veszek 1-2db-ot hogy milyen ez. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Norbi696
csendes tag
én mindig azon fosok hogy mosás közben nehogy ráfujjon valamit a szél, vagy az idióta utcabelik nehogy jöjjenek, mert direkt nálam gyorsítanak fel hogy felhordják a szép mosott autóra a port.
ezek meg hogy tudnak ilyen körülmények között polírozni, és ilyen eredményeket elérni :
facebook-on a chen autospa 1500000 vietnámi píz menyi az átszámítva 70 € ? :-))kerámiával -
veterán
válasz Magnum_ #25231 üzenetére
Hát ezzel egy kocsit behabosítani nagyon hosszú idő, illetve nem utolsó sorban nagy szívás. Mert elég nagy nyomást kell ahhoz elérni benne hogy képezzen habot, szóval pumpálhatsz rendesen.
Magasnyomású mosód nincsen véletlenül, mert ahhoz vannak jó alternatívák.
(#25233) blizzrd
Írta hogy habot szeretne kinyerni belőle, szóval gondolom én kocsi karosszériát szeretné, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Formaster
addikt
válasz Magnum_ #25231 üzenetére
Ezekből nem jön ki hab... Nekem ilyenem van. Voltam is bent a birchmeiernél, mert volt egy 5 literes permetezőm, gondoltam adnak hozzá habosító fejet, de a szaki elmondta hogy ez nem ilyen egyszerű. A habosítókban van belül valami, ami keveri a cuccot a levegővel, így lesz belőle száraz hab. Ez a kis cucc csinál száraz habot, de írtó szívás ezzel is egy autót lefújni, folyton pumpálni kell...
Lesz majd upgrade, bele lesz hegesztve egy bicikli szelep és rá lesz aggatva egy 12v kompresszor. Youtube láttam már és működőképes ötlet.
-
Magnum_
nagyúr
válasz jozsi252 #25232 üzenetére
nem úgy behabosítani, amire Ti gondoltok.
mondjuk annak van-e értelme, hogy otthona kertben, ahol csak slag van (van valami magasnyomású, ami még dobozában pihen éveke óta és szerintem marad is), teszek ebbe a cuccba sampont, meg vizet aztán ráfújom a kocsira és mehet a szivacs neki?I humbly and respectfully decline™
-
veterán
válasz Magnum_ #25235 üzenetére
Ez nem igazán fog jót tenni a kocsinak. Előtte a koszt el kellene távolítanod nagy nyomással, szóval amíg koszos ne menj rá semmi szivaccsal vagy kefével vagy bármi mással.
Én szeretek szöszmötölni a kocsival, én így mosom
- behabosítom az egész kocsit MJJC Snow Foam illetve Karcher K7 segítségével.
- várok 5 percet amíg a hab feloldja a koszt a kocsiról
- magasnyomással lecsapatom a kocsiról a koszt (itt minden durva kosz lejött már a kocsiról)
- viaszos sampon vödörbe, + langyos víz + mikroszálas kesztyűvel egész kocsit áttörlöm. Itt spec a víz majdnem hogy tiszta szokott lenni, innen is látszik hogy nem marad sok kosz a kocsin
- majd a végén ismét lecsapatom a kocsit magasnyomássalEz így nekem nagyon jól bevált módszer. Sokan a 2 vödrös módszert használják, de mivel jó az előmosás így én azt kihagyom.
iPhone 13 Pro Max
-
TheProb
veterán
Felnitisztításra van valami házilag összetákolható keverék?
Kezd elfogyni a lidl-s cucc és ha van valami jó budge, összeszögelhető cumó az még jobb.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nem találtam a kérdésemhez illő jobb témát, így ide írom hátha tud valaki segíteni nekem. Adott egy 1986-os Simson ami elég sokat állt kint esőben, Sok rozsda van rajta, és ezt szeretném eltűntetni, illetve újra festeni. Pár évvel ezelőtt fújtunk át pár motort a garázsban de ezek elég silány minőségűek lettek, gondolom a festék miatt. Valaki letudná írni nekem pontokba szedve nagy lépésekben, hogy hogyan lehetne aránylag jó minőséget elérni, itthoni festéssel? Gondolok ezalatt alapozó megnevezésére, festékre, illetve lakkra. Természetesen benzin és olaj álló festékre lenne szükségem. Nem tudtam még jó minőséggel dolgozni, ezért nem tudom melyik lenne a leginkább legjobb. Tudom spray-el nem lehet a legjobb minőséget elérni de nincs kompresszorom és pisztolyom hozzá.
Illetve a másik dolog, hogy valaki tudna ajánlani egy sima folyékony nem spray kiszerelésű festéket amit a tankba önthetnék? Szeretném megelőzni a rozsdásodást, de nem találok olyat ami valóban jó minőségű lenne.
Tehát amire szükségem lenne az pontokba szedve a régi festés/rozsda eltávolításától kezdve a rétegek közti felcsiszoláson keresztül az utolsó réteg lakk felviteléig. Remélem van köztetek olyan aki ilyennel foglalkozik és tud segíteni ebben.
-
SZATA
senior tag
Lehet volt már, de nem találtam.
Van arra valami tuti (mód)szer, hogy a környezetvédelmi matrica nyomát eltüntessem a rendszámról? Amikor leszedték alig látszott, de mára a kis ragadóssága, ami maradt a helyén, jó sok port összeszedett és nem lehet leszedni.Úgy szeretném ezt, hogy gyári fluoreszkáló bevonat ne sérüljön.
Köszi! -
senior tag
Sajnos tönkrement a gépem : FLEX LK 602VV
Eladnám alkatrésznek, érdekel valakit? Forgórész hibás. Motor, burkolat kapcsolók stb hibátlan. 20ezer ft.::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
veterán
Jó sok keresgélés után végre úgy néz ki ráakadtam egy normális ár érték arányú szórófejes flakonra.
Elvileg ez bírja a vegyszereket is, a márkának is nagy neve van szóval remélem be fog válni a hígított cuccokhoz. Valaki használ ilyet amúgy?
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest