Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz #71562240 #8464 üzenetére

    Dícséretes, hogy rászántál ennyi időt arra, hogy megpróbáld ezt megmagyarázni, de hiábavaló volt :D
    De akkor mégegyszer vegyük át miből indult ki a beszélgetés? Abból hogy feltetted a kérdő "UDP?" kérdést amire válaszoltam ezzel:

    "De a CRC check, és az újraküldés ettől független. Ha UDP akkor nem a network protokoll fogja megoldani hanem egy feljebb lévő."

    Tehát én már itt, a beszélgetésünk legeslegelején pontosan azt írtam, hogy egy feljebb lévő protokoll fogja megoldani az adatintegritást, nyilvánvalóan nem az UDP.

    Erre te ezt írtad:

    "A streamingszolgáltatók egyelőre UDP-t használnak, alaplényege az egyirányú áramlás a szűkséges sávszélességgel takarékoskodás miatt. Amit sikerült átküldeni, azt sikerült, amit nem, azt nem, az pech. Nem nagy pech, hiszen nem archiválási célú az áramlás."

    Ez nem igaz, mert az UDP alaplényege nem az egyirányú áramlás. Semilyen definíció nem mondja ezt ki, kérlek mutasd meg, hogy hol mondják ezt az UDP-ről. Nem attól lesz kétirányú egy adatáramlás hogy küldünk megerősítést az adatcsomag megérkezéséről. Attól lesz kétirányú, hogy maga az adatáramlás kétirányú (tehát nem a control csomagok, amiket te is említessz). DNS-nél is kétirányú, de mondok jobbat, az NFS korai verziói is UDP-t használnak, ahol az adatintegritás kötelező. És ez meg is van valósítva csak nem az UDP által.

    De megmutatom neked egy DNS kérésen keresztül, hogy mennyire kétirányú az UDP. Lekértem az itthoni gépemről a prohardver.hu dns rekordját a google dns szerveréről (dig prohardver.hu @8.8.8.8) és futtattam közben egy hálózati monitorozást.

    Ott van az első csomagban az IP-m, a port -> google dns, port, és hogy mit kérek le.
    A válaszban ott van ahogy a google válaszol az eredménnyel (a PH! IP címe) az eredeti forrás portra. (nyilván itt az IP címem közben átesik a routeremen egy NAT címfordításon)
    Tehát van egy kérés és egy válasz! Mi ez ha nem kétirányú kommunikáció? :) Ugye hogy az. Amiről te írsz, és amibe kapaszkodsz hogy connectionless, az így van, ezt senki nem vitatta soha. De a kettőt nem szabad összemosni.

    És, hogy visszakanyarodjunk a kiindulóponthoz, az az, így végszóként, hogy UDP-n keresztül is megvalósítható a hibátlan átvitel, adatintegritás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák