Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dyscus

    tag

    válasz #01758976 #5955 üzenetére

    Nem, nem. Adott egy gyári hangfal Valaki tuningolni akarja. A váltó alkatrészeinek értékét megtartva a váltót fel lehet építeni jobb alkatrészekből. A váltót laborban kiszámolták, bemérték. Az fizika. Ezt nem szabad meghágni. A kábelcserélgető ember nem ért a fizikához. Sok pénzt elkölt kábelekre. feleslegesen. Kevesebből a váltó alkatrészeinek (minőségi) cseréjével megspórol egy rakás pénzt. Példának tettem fel a fotót. Én kipróbáltam, hallanod kellene, hogy szól a hangfalam. Igaz nem is torzítógéppel (SET) hallgatom. Hanem rendes erősítőkkel. A DIY doboz néhány esetben nem szar.Akkor nem az, ha:
    1, egy asztalos ha tud szép dobozt készíteni, akkor azt hiszi ért a hangfal kéászítéshez. A világ tele van ilyenekkel. Nehéz nekik, de az asztalos munka bár fontos, a DIY hangfal készítésnek nem ez az útja.
    2, A díyer rendelkezik mérőmikrofonnal, szükséges matematikai tudással.
    3, A díyernek van annyi esze, hogy ha nincs süketszobálya, akkor legalább kimegy a tanyára, és szabadtérben mér. (budapesti hangfalguruk ezt nem igazán tudják prezentálni.
    3, A díyer az Ohm törvényénél többet is tud az elektronikáról. Pl kitudja számolni a kapacitás , vagy induktivitás impedanciáját. Tovább megyek: aki nem tudja mi az impedancia, az nem tud hangfalat építeni. Ha tudja, akkor jöhet a gyalu. :DD De addig minek. A hangfal nem a szemnek szól, hanem a fülnek. :))

Új hozzászólás Aktív témák