- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
HDD-s:
"nem a csatlakozója! 2010 wd..... sata2.... a sok kis kiálló tüskék voltak mások. ennyi. a gépem nincs fél éves majd 250000 ft ér. csak h tisztázzuk sosem volt vele baj eddig!"
xdd nem tudok erre mit írni
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
ch003067
addikt
jó estét... tökk jó lesz ez a hosszú hétvége
-
zolisx4
őstag
Jó estét az uraknak
-
koshmar
addikt
Estét!
Ma is alkottam.
Mentem a főutcán biciklivel. Látom, jön egy jó csaj a járdán kb. 80 m-re.
Persze, bekeményítettem, rátekertem, mint az állat.
Elmegyek mellette köszönök, helló szia, aztán ahogy tekertem, a zsivány hátsó kerék elfordult a vázban, puff, dörzsölő hang, tekerni természetesen nem lehet...megtörve leálltam az út szélére.
Nem tudom, hogy hátranézett-e...[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18507 üzenetére
De érted...ilyenkor a kurva 15-ös anya pont elég laza volt ahhoz, hogy a kerék elforduljon, de elég szoros is ahhoz, hogy kézzel még véletlenül se csavarhassam ki.
Oszt' amikor álltam az út szélén a kereket nézve, azok, akiket az imént megelőztem vagy jó 35-tel, szép lassan elcsorogtak mellettem.
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18513 üzenetére
Amúgy leültem ott egy padra, kiakasztottam a V-féket, és egy ideig nézegettem a kereket. Kicsit rángattam is, de nem mozdult.
Aztán belerúgtam egy jót, és a helyére ment úgy-ahogy.
Tekerni lehetett, és ez volt a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
válasz koshmar #18512 üzenetére
mivel kitört afrissen berakott féktárcsából egy darab ésberagadt, ezért tiltásonjárattama motort ésizomból rugdostam a kuplungot míg kinem ugrott a kis fémdarab aztán 2 csíkot hagyva továbbmentem(ekkor raktuk be az új sperres hídat,ami2 évet állt,kicsit gyengült a tárcsa ezekszerint)
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18516 üzenetére
Olyan is volt már, hogy a hátsó tengely valahogy befeszült...tudod, van az a "csavar", amivel állítani lehet a holtjátékot (aminek a belső, íves felén a csapágygolyók futnak). Na azt egy 15 anya tartja meg ott, ahova beállítottad. Na ez nekem lelazult... a kerék gyakorlatilag 2 fordulat alatt teljesen ráhúzta a csavart...nyekkent egyet, és kész. Azt tolni sem lehet.
Na már mást én felkaptam a vállamra a biciklit, felültem haverom mögé az elektromos biciklire, és hazavitt. Úgy néztünk ki, mint akik biciklit loptak.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18518 üzenetére
Nekem csúszópapucsos a váz, nálam is két önzáró 15 ös tartja. Monjuk 10 es acél átütő tengelyes, 4 ipari csapággyal. Ilyen gondom ezzel még nem volt, bár régi cumónál volt elég gondom...
Tolvajooook
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18519 üzenetére
Az akkor egy kicsit komolyabb cucc, mint az enyém.
Öcsémnek 50 ezres Gepidája van...de a hátsó kerék lötyögésének okára nem tudott rájönni.
Én megfejtettem. Az volt, hogy hiába húztam meg tökéletesen a csapágyat beállító csavart (és 15-ös zárócsavart emberesen meghúztam), két nap után mégis kilazult.
Levettem a lánckereket...és pont az volt, amire gondoltam. Az ott lévő szorítócsavar ki volt lazulva vagy 3 fordulattal. Így már világos volt, hiába csinálod meg a bal oldalon rendesen, ha a lánckerék felőli oldalon (amit ugye nem is látsz) laza a csavar...
Ott meghúztam rendesen, visszatettem a lánckereket, a másik oldalon belőttem a csavart. Fasza lett.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18520 üzenetére
Nem láttad a képet amit belinkeltem a múltkor?
jah, az ilyen dolgok néha bosszantóak, amikor nembír rájönni az ember.
Én pl a féknél vagyok így, valamiért nyiszorognak, már az agyam eldobom de nem tudom mitől.
zolisx4: inkább le se írom az enyém mennyi volt
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18523 üzenetére
Persze, arról, szerintem beleér a fékpofába, de valamikor meg nem, nem tudok rájönni. Szóval, bornyasztó.
zolisx4: ja persze, aztán nézhetnék hogy nem állok meg, meg dobhatnám ki a drága fékpofákat
nem aranyból, csak minőségi alkatrészből. mivel én extrém bringázok nekem az életem múlik rajta, hogy ha jövök le a hegyről, ne törjön el se a kormány se semmi. meg ugye meg tudja állni időben, és a teleszkóp is bírja. csak a teló 130 e.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18526 üzenetére
Lehet, hogy fel van üvegesedve a fékbetét felszíne. Csak simán le kell csiszolni azt a beégett réteget. Persze ez csak egy tipp...
Fékhatás jó?Hallod...nekem anno az első villámból (teleszkópos) elkezdett folyni az olaj...pont rá a tárcsára (mechanikus tárcsafék volt egyébként).
Fékhatás ezek után egyáltalán nem volt.Próbálkoztam én mindennel. Tárcsa és a fékbetétek lemosása benzinnel, fékbetét csiszolása, de semmi. Inkább leszedtem az egész szart a bicikliről, felraktam egy V-féket, és lett egy olyan fékem, amit két ujjal használva is fejre álltam. DDD
zolisx4: IceRock jól mondja. Főként a minőségi alkatrészek miatt.
Nem egy kellemes érzés, ha 70-nél kettétörik alatt egy 160 ezer forintos, teszkós minőségű DH bringa...[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18527 üzenetére
Ez jó tipp, jön a jobb idő, szétszedem oszt meglesem mivan. Hátul szuper, elöl kevésbé jó, most hogy mondod.
Azt úgy kell hogy tárcsa le, nitrohigítóba berakod. Hagyod állni benne kb egy napt egy párás, sötét helyen. Aztán mehet ki a napra pár napra, (éjszakára, esőbe mindegy neki) ugyanezt benzinnel, utána mosószeres víz, nagynyomású tisztítás, és elvileg fain lesz. A fékbetétcsere egyértelmű, beeszi magát az olaj a mikro-résekbe.
-
- = Zk = -
félisten
jól megszopatott ez a robogó... -.-
de hát, olcsó húsnak... de legalább lehet belőle kezdeni valamit. ez nyugtat. és ELMÉLETILEG nem is lesz sokba....(#18530) Ł-IceRocK-Ł
ne is mond.
szétkaptam, mint kutya a lábtörlőt. remélem összetudom majd rakni[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz - = Zk = - #18529 üzenetére
aztán gyakorlatilag meg kiderül
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18528 üzenetére
Az a bicikli már halott.
De valóban így kellett volna, ahogy mondod.
Szomorú, mert amiket felsoroltál, azok mind voltak itthon.Egyébként az a bicikli egy 42 ezer forintos összteleszkópos bringa volt.
Összegezve: Egy rakás foshalmaz.Zk: Há' a mi a gond vele?
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18531 üzenetére
Jah, csak a módját kellett volna tudni. Az új fékbetéttel amúgy utána faszán bekopik, szal menthető a tárcsa. Csak sokan átmennek rajta egyszer kirakják a napra (ahol azonnal elpárolog, szal tisztítás nemsok) és csodálkoznak hogy nem jó
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18533 üzenetére
Én voltam ez.
-
zolisx4
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #18533 üzenetére
Tessék 1 képet küldeni had nézzem meg a bicajt
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18536 üzenetére
Amúgy is elég harmatos volt a fékhatása.
A mechanikus tárcsafékek között is vannak jók (pl. Avid), de ez nem volt. Valami no name fos.
Csak ugye 14 évesen megláttam, és egyből: Úúúúú, ááááá, összteló, markolatváltó, tárcsafék...egyből kellett.Amikor felraktam a V-féket, tényleg bődületesen erős volt. Egyrészt a felni fékezőfelülete még teljesen új volt, másrészt a fékbetétek is. Ahogy bekoptak, gyengült egy kicsit, de még így is jóval erősebb volt, mint a tárcsa.
ittakary: Valamiért elmosódott a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ittakary #18537 üzenetére
V-féknél fékpofa, nem betét
Tibi: az ilyen brignáknál nem igazán jó tárcsafékek vannak rajta, nővéremék is nélkülem mentek el bringáta venni, jól át is verték őket. Én megpofáztam, de ha nem hallgatnak rám, most mit csináljak vele.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz ittakary #18542 üzenetére
Nincs mit, remélem nem vetted kötekedésnek.
Lehet elmentek a szmájlik borért
Azért fékpofa, mert egybevan a szerelőtüskével. A tárcsaféknél magába a féktestben van beágyazva két kisebb betét.
zolisx4: predátor looool de tényleg olyan
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18539 üzenetére
Én ha most vennék egy tárcsafékes bicajt, akkor azon tuti hidraulikus lenne.
Bonyolultabbak, drágábbak, de legalább félelmetesen erősek.Ha ez nem, akkor inkább maradna a V-fék.
Amúgy nekem is van egy értelmes képem:
-
nggabi
félisten
itt senkinek sincs arca?
"szenyor dzsíííí"
-
Varoz
addikt
Böff...
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz koshmar #18545 üzenetére
Hát majd ha dh-zol más lesz a véleményed. (vagyis ha van rá keret akkor nem )
Azén avid bb7 em 203 as tárcsával, igencsak erős. Elöl Hayes Mx2 van, egy hayes 203 as tárcsával. brutális. pedig mechanikus. Annyi a titka, hogy egy jó fékkar minimum FR-5 ös, és egy nagyon jó bowden SZETT kell hozzá. Nekem a hátsó egy Odussey szett, kb 2,5 rongy volt, de valami hiperdurva. Szálirányban sodrott acél ház, dupla teflon bevonat, acélbowdennel. Nagyon finom, puha, de veszett erős így.
Kár hogy nekem nincs ilyen képem .
-
koshmar
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #18548 üzenetére
Persze, a mechanikusok között is vannak jók. Tudom én.
Meg ugye az áruk is kedvezőbb.Amúgy jól adagolható?
Mert ugye azt mondják, hogy egyes tárcsafékek bitangerősek, de jól is adagolhatóak?
Tehát nem az van, hogy húzod a fékkart, és semmi, semmi, semmi, aztán blokkol, hanem lineáris a fékerő felépülése.zolisx4: 67 kg körül, de szerintem nyáron még könnyebb leszek. (185 cm egyébként).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest